Jogosan sértődtem meg a nővéremre?
Szóval a nővérem már régen megígérte nekem, hogyha lesz egy kislánya én leszek a keresztanyja, szóval amikor megszületett a kislánya nem is volt ez kérdés, mondta hogy én leszek. A keresztelő előtt pár nappal felhívott, hogy nem csak én, hanem egy barátnője is keresztanya lesz velem együtt. Akkor igazából hirtelen meglepődtem csak mondtam hogy oké...Utána felhívtam, hogy egyáltalán lehet-e ilyet hogy ketten leszünk keresztanyámék és hogy kicsit szarul esik hogy választott valaki mást is az utolsó pillanatban.
Ő mondta, hogy a pap azt mondta neki lehet ilyet és teljesen kiakadt hogy tönkreteszem az ünnepet és akkor nem kell eljönni ha ez nem tetszik. Kicsit úgy érezem, hogy igazából a barátnőjét akarta és nem engem csak egyszerűen már nem volt képe nekem azt mondani hogy ne én legyek. Lehet hogy én is túlreagáltam egyébként, de kíváncsi vagyok hogy kívülállóként mit gondoltok erről a szituációról.
15
Na, én meg egy ilyen családot sem ismerek, pedig itt is vannak mindenkinek keresztszülei, de csak 1-1 pár. :) Kinél az igazság?
Egyszerűen a kérdező nincs ehhez hozzászokva, ő azt hitte, hogy ő lesz A keresztanya, nem keresztanya2.
Szerintem őt sem kellene hibáztatni, nem tetszik ez így neki, kész. Nem értem miért bunkóság visszautasítani így és azt sem értem, hogy a nővér miért bas*kodja le a telefont, meg sértődik meg. Attól a kérdező ugyanúgy nagynéni marad.
ILLETT VOLNA szólni, hogy az ő családjukba ez nem így megy, több kereztszülő van. Ne ő kapja már fel a vizet.
21:
"ILLETT VOLNA szólni, hogy az ő családjukba ez nem így megy, több kereztszülő van."
Két testvérről van szó, tehát azonos szokásokba nőttek bele.
Egyébként meg egyházi előíráson is múlik. Pl. katolikusoknál úgy tudom, csak egy pár keresztszülő lehet, protestáns felekezeteknél akárhány.
Nem mindegy? Igazából egyáltalán nem értem, hogy ebben az országban miért megy ez a keresztszülőség mánia mindenhol. Mikor az emberek többsége csak látszat keresztény, nemhogy templomba nem jár, de még Bibliát sem olvasott.
Én is voltam 3 éve keresztelőn, se a szülők, se a gyerek azóta nem volt templomba, és tojik magasról a vallásra, de persze keresztszülőség, meg keresztelő az nagyon fontos volt....
A keresztszülő nem rokonsági fok, csak egy egyházi fikció.
21 Szerintem meg tökmindegy, hogy egy vagy több (pár) keresztszülője van egy gyereknek, nem előírás egyik sem. Mindkettőre van sok példa.
"azt hitte, hogy ő lesz A keresztanya, nem keresztanya2" - nem keresztanya 2 lesz, hanem a barátnővel egyenrangú keresztanya. Ráadásul ő nagynéni is, így már eleve több szál fogja fűzni a gyerekhez, mint a másik keresztanyát.
"nem tetszik ez így neki, kész. Nem értem miért bunkóság visszautasítani így"
Ha nem tetszik neki, oké, az ő dolga. Ezért visszautasítani nem is annyira bunkóság, hanem inkább kicsinyes hiszti lenne. Azért utasítaná vissza, mert nem úgy van, ahogy ő szeretné? A nővére tartja magát az ígéretéhez, a kérdező is keresztszülő lesz, csak épp nem egyedül. Másnak is joga van annak lenni.
"azt sem értem, hogy a nővér miért bas*kodja le a telefont" - nem bas*kodta le a telefont, hol olvastál ilyet?
A mélyen vallásos, szeretetet, békességet kereső anyuka aki kislányát is ennek szellemében kívánja nevelni teljesen kiakadt, majd ájtatosan mosolyogva szórta magára a szentelt vizet kislánya keresztelőjén. :)
Kérdező, nagyon fájna ha inkább visszamondanád ezt a keresztszülőséget? Én visszamondanám a helyedben. Anyuka meg versenyeztesse valaki mással a barátnőjét.
Amúgy ilyen esetben a gyerek hogy szólítja a keresztszülőt? Keri1, keri2, keri3, keri sok? :)
"Anyuka meg versenyeztesse valaki mással a barátnőjét."
Miért kellene a keresztszülőség a versenyről szóljon?
Az ilyen buta versengés, amire célzol, csak a sértett egóról szól.
"Amúgy ilyen esetben a gyerek hogy szólítja a keresztszülőt? Keri1, keri2, keri3, keri sok? :)"
Miért, neked nagyanyáid mama1 és mama2 voltak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!