Adnál kölcsön ebben a helyzetben?
Adnál kölcsön egy nagyobb összeget a testvérednek, egy olyan dologra amit 2 éve volt elintézni, de nem bírta. És valószínűleg nem adná soha vissza a pénzt, mert amit eddig adtál támogatás kép azt sem adta..
Miközben te házra gyűjtesz és neked sem sok van?
A testvéremnek ne adnék? Persze,hogy adnék ha módomban áll.
Nekünk mindig is jó volt a testvér viszonyunk,az se zavarna ha nem adná vissza.
Ameddig bajban van rám mindig számíthat és ez visszafelé is mindig így volt.
23 -as az a baj, hogy azt hiszed, hogy csak azért, mert valakik testvérek, automatikusan segíteniük kell egymást.
Én például hányok ettől. Az én testvérem meglopott, többször átvert. Soha nincs pénze, pedig nem keres rosszul, csak elszórja. Rendszeresen kell kihúzni a sz*rból. És mégis kinek? Hát nekem, (mióta megtanultam nemet mondani erre a jó testvéres dologra,) meg szerencsétlen anyánknak.
Nem mindenki olyan szerencsés, mint te, hogy jó testvére van. Ha erről lenne szó, akkor a kérdező se írná ki a kérdést, hanem adna szó nélkül. De a kérdésben benne van, hogy a tesója sokszor pumpolja, pénzautomatának nézi, miközben neki is szüksége lenne a pénzre.
Azt mondani, hogy adj, mert testvérek vagytok, hülyeség. Semmire nem kötelez az, hogy valakivel egy anyából bújtatok ki. Teljesen más az, hogy adj, ha jó testvérek vagytok és neked nem gond.
25
Azért pontoztak le, mert nem érettek egyet a válaszoddal. Ennyi! :)
Lehet te jó viszonyt ápolsz a testvéreddel, de nem biztos hogy ez mindenkinél így van, ahogyan az sem, hogy minden testvér megérdemeli a folytonos segítséget.
Ha mondjuk a testvérednek alkohol problémái vannak és kér tőled pénzt, te segítenél neki anyagilag? Ha igen a válasz, akkor lehet több kárt teszel mint hasznot, sőt, valószínűleg! Ha nem a válasz, akkor semmivel sem vagy különb mint a többi válaszoló aki nem segít, annak ellenére hogy te így kiakadsz. Ha azt válaszolnád, hogy "akkor valahogy másképp segítenék rajta!" Ez szép dolog, de ha a másik fél -jelen esetben a testvéred- nem is akarja az egészet, ő nem is akar leszokni, akkor mégis mit tudsz tenni? Pénzeled világnak hogy igyon tovább? Esetleg elveszed a pénzét hogy ne tudjon inni? Azt pedig nem teheted meg!
Nem kioktatni akarlak, csak értsd, miért lettél nagy valószínűséggel lepontozva.
Végül felhívott hétfőn hogy akkor mi a helyzet a pénzel ,mondtam neki még semmi.. Kedden hívtam ,de már nem vette fel a telefont és azóta vissza sem hívott..
Köszönöm a hozzászólásokat!
"már nem vette fel a telefont és azóta vissza sem hívott"
Hát igen, sejthető lett volna. Viszont vigasztaljon, hogy a nagy összegű kölcsön után is ez lett volna egy idő után, így olcsóbban jött ki a rossz viszony számodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!