Adnál kölcsön ebben a helyzetben?
Adnál kölcsön egy nagyobb összeget a testvérednek, egy olyan dologra amit 2 éve volt elintézni, de nem bírta. És valószínűleg nem adná soha vissza a pénzt, mert amit eddig adtál támogatás kép azt sem adta..
Miközben te házra gyűjtesz és neked sem sok van?
Akartam kérdezni, hogy ez az első kölcsönkérése-e, meg hogy mennyi összeg...
De látom, hogy nem ez az első, már egyből le is írtad.
Szóval NEM.
Egyszer (vagy ki tudja hányszor) már adtál, és azt sem kaptad vissza. Szerintem nem is kérdés... Mi vagy te feneketlen teknő tele pénzzel?
Tőlem is kér valaki, sőt nem is egy két család is kölcsön, még csak nem is testvér. Max 10ezret vagyok hajlandó adni, és csak akkor, ha minden korábbit visszaadtak már. Úgy vagyok vele, hogy adtam nekik 10-10 ezret, max. ha nem adják vissza, akkor örökbe adtam, de nem fogom még tetézni, hogy aztán netán már több tíz vagy százezrekkel tartozzanak.
Szerintem te is döntsd el, hogy mennyi pénzt vagy hajlandó neki úgy adni, hogy esélyes, hogy nem kapod vissza, azon felül ne adj.
Vagy ha nagyon zsíveden viseled a sorsát, akkor engedjen beleszólást a dolgaiba, engedje, hogy segítsd, hogy mire mennyit hogyan költssön...Már ha tudsz benne segíteni...
Soha nem adnék családtagnak kölcsön, maximum ajándékba.
Sajnos rossz tapsztalat van erről a családban: Unokatesóm egy nagyobb összeget adott kölcsön BAR listás öccsének, aki természetesen nem fizeti vissza és most persze a kölcsönadó a rohadt szemét fillérb.szó, mert visszaköveteli a több milliós kölcsönt. Teljesen szétverte ez a szívesség azt a családot, mert a többi családtag is állásfoglalásra van kényszerítve.
Ha adnék, akkor csakis úgy adnék, hogy az is OK, hogyha soha nem kapom vissza.
Egyébként az mindig óvatosságra int, hogyha valakinek nem ad a bank, vagy kezességet, esetleg további jelzálogot követel: ilyenkor a bank azt gondolja, hogy az illetőnél magas a rizikó, hogy fizetésképtelen lesz.
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld.
Igazából, már sokszor adtam neki, már tízenéves kora óta adtam ha kellett neki.
Sosem, mondtam hogy kölcsön inkább csak adtam, mert úgy voltam vele hogy szüksége van rá. De ahogy felnőtt ez ugyan úgy folytatódott és már kezd rosszul esni, hogy eszébe sem jut az hogy visszaadja csak kér.
Most pedig egy olyan dologra kér egy nagyobb összeget, amire 2 éve lett volna hogy befejeze, de nem tett érte semmit csak tőlem várja a pénzt.
Viszont, tuti nem fogja vissza adni.
Nem ételre kell és nem az egészsége a tét, nyílván akkor nem is gondolkodnék, hogy adjak-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!