Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A emberek,szomszédok mennyire...

A emberek,szomszédok mennyire tartják furának,ha két testvér egy háztartásban él?

Figyelt kérdés

Felnőttek,egyiküknek sincs párkapcsolata,és nem is szeretnének családot,viszont egyedül nem szeretnének élni,és anyagilag is kedvezőbb,olcsóbb.

Ezt mennyire tartják furának az emberek?

Ilyenkor valami rosszat gondolnak?

2022. jan. 4. 22:45
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
85%

Az emberek sok félék és sok fee módon gondolkodnak. Attól is függ, milyen a hely és a lakóközösség.

Jó eséllyel lesznek megértő emberek és lesznek ítélkezik is, akik jobban tudják, mit hogyan kellene csinálnotok, sőt mi jobb nektek, mint ti magatok. Az meg rajtatok áll, hogy mit kezdtek vele h mások mit gondolnak.

Van ahol azt se tudják sokan kik laknak a házban, nemhogy méz azt is, kivel milyen kapcsolatban vannak.

Van ahol szokás átkopogni a szomszédokhoz bemutatkozni, de nem mindenhol és nem mindenki teszi meg - és nem is mindenki nyitott rá, hogy megismerje a szomszédokat, vagy azok őket.

Ha nem mondjátok el, hogy testvérek vagytok, nem fogják tudni. Vagy azt hiszik, hogy lakótársak vagytok, vagy párnak gondolnak - inkább vérmérséklettől és jó szándéktól, mint nemtől függően.

Mindenki azt és úgy csinál, ahogy és amit akar, amíg másokat nem érint.

Az idős rokonoknál az is sokat befolyásolhat h mások mit gondolnak róluk, mert ok így nőttek fel. Másrészt meg aki egy életet leélt saját háztartásban, aztán megözvegyült és megszokta, hogy újra egyedül él, az nem biztos hogy akar újra együtt élni bárki mással, akihez alkalmazkodnia kell. Van az úgy, hogy egy barátság záloga a külön lakás. Sőt olyat is ismerek, aki szerint a tartós házasságé meg a külön hálószoba.

Lehet, hogy nekik a függetlenség nagyobb érték, mint a megtakarítás. Ez meg az ő döntésük, amit nektek kell tiszteletben tartani. Persze a miértekre rákérdezni lehet esetleg, akar inspirálni is őket a saját torkeneteitekkel. De ne akarjátok náluk jobban tudni, mi jó nekik…

2022. jan. 5. 00:41
 22/46 A kérdező kommentje:

Én nem kéretlenül adtam tanácsot a nagynénéimnek.

Hanem gyakran panaszkodtak,hogy nehezen élnek meg a nyugdíjból.

Mondtam azt is,hogy miért nem adják ki az egyik szobát pl egy egyetemistának.

De azzal meg az volt a baj,hogy hát egy idegennel nem akarnak együtt lakni.

Én biztosan nem kopognék át a szomszédokhoz,hogy megkérdezzem,hogy ki kinek a kicsodája,de tudom,hogy sok kotnyeles öregasszony van,meg hát félnek az idegenektől,hogy vajon miféle emberek.

Az nem lenne jó,ha azt hinnék,hogy pár vagyunk,mert az meg félreértéseket eredményezne.

2022. jan. 5. 00:54
 23/46 anonim ***** válasza:
46%

Ha be se mutatkoztok és nem mondtok semmit, akkor maguktól fognak találgatni - ha egyáltalán látnak titeket, de ez sem biztos.

Ha bemutatkoztok és magatoktól elmondjátok hogy testvérek vagytok, sőt akár fél mondatban hozzá teszitek, hogy gyerekkorotokban muszáj volt együtt élni, most meg így olcsóbb, akkor vagy elhiszik vagy nem, vagy agyalnak rajta vagy nem. Esetleg érdemes lehet kiírni/megadni nekik mindkettőtök nevét, hogy lássák, egyezik a családnév is. Ennél többet ezen nem érdemes agyalni.

Nehéz ismeretlenül megtippelni, mi árt többet. De az igazság azért általában könnyebben védhető és ha magad mész elébe a találgatásoknak, azzal könnyebb lehet elkerülni a kellemetlenségeket.

A rossz anyagi helyzetre panaszkodás meg nem mindig azért van az embereknél, mert megoldást keresnek rá. Sok ember (nők és idősek különösen gyakran) csak el akarja panaszolni a gondjait. Megosztani akarja, csak együttérzést vár, nem megoldást.

2022. jan. 5. 01:09
 24/46 anonim ***** válasza:
83%
Az sem szégyen, ha nem a közös lakásbérlés miatt éltek együtt, mert az úgy olcsóbb az úgymond magyarázat, hanem az, hogy egyedül rossz élni, szeretitek a testvéreteket stb. Mennyivel jobb mondjuk egyedül élni egy lakásban csak azért, hogy ne szóljanak meg az emberek, mert a tesóddal, vagy akár a szüleiddel élsz? Én irígylem egy kicsit, hogy ilyen jóban vagy a testvéreddel. Az én nővérem akkor is elköltözne valahová messzire, ha nem lenne párja, mert irtózik tőlem.
2022. jan. 5. 01:21
 25/46 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem is jó, hogy ennyire jól kijöttök egymással. Másnak meg semmi köze hozzá.
2022. jan. 5. 01:39
 26/46 A kérdező kommentje:

Igen,ebbe még ennyire nem is gondoltam bele,hogy nehezebb lenne,ha egyedül lennék ezzel a gondolkodással.

Sok helyen a testvérek másabbak.

A fiatalabb testvérünkkel is jól kijövünk,de ő kissé sablonosabb életet képzel el magának,bár még eléggé fiatal,naiv,mondhatni.

Lehet pár év múlva ő is hasonlóan fog gondolkodni.

Nem tudom a szüleink generációján nem érzem ezt az erős testvéri összetartást.

Ott még nagyon jellemző volt,hogy mindenki megházasodott,mert hát ciki volt egyedül élni,talán nekik ez azért furcsa,tabu.

Meg talán cikinek érzik,hogy a többi öregasszony ismerősük mit mondana,hogy hát lemondanak a saját háztartásról,mert ez nekik valami presztízs kérdés.

Pedig ha idős vagy,vannak előnyei is,ha nem vagy egyedül.

Pl nem kell mindig főzni,beoszthatjátok,hogy ki mikor főz,takarít,stb:))

Mi szoktunk ilyennel is poénkodni,hogy majd idősen is ilyen idióták lennénk,mint most,poénkodnánk egymással,stb.

Igen,általában az a jellemzőbb,hogy a testvérek marakodnak egymással,meg ünnepekkor bájolognak egymással,közben utálják egymást.

Lehet a nagynénéim azon vitatkoznának,hogy hol legyen a helye mondjuk a fűszereknek,mi ilyen baromságokon nem agyalunk,meg a lakberendezést illetően is hasonló az álláspontunk.

Nem szeretjük s zsúfolt lakást,a felesleges bútorokat,csak aminek funkciója van,így ebben biztosan nem vesznénk össze.

2022. jan. 5. 02:06
 27/46 anonim ***** válasza:
100%
Ne azzal foglalkozz,hogy mit tartanak furának a szomszédok! Én még csak le se szarnám!
2022. jan. 5. 02:11
 28/46 anonim ***** válasza:
100%
Kit érdekelnek a szomszédok és egyéb idegenek. Én maximum köszönök nekik, aztán otthagyom őket
2022. jan. 5. 04:02
 29/46 anonim ***** válasza:
100%
Ezt mennyire tartják furának az emberek? - kinek mi köze hozzá? :D
2022. jan. 5. 06:22
 30/46 anonim ***** válasza:
38%
ha te azon agyalsz, hogy mit gondolnak a szomszédok, akkor nem nagyon nőttél fel. végiggondoltad már, hogy miért érdekel? nem értem, hogy mi változna attól, ha jót, vagy rosszat gondol rólad. semmi beleszólása nincs. akkor téged ez miért izgat? mindenki úgy él, ahogy akar, ha nem zavar másokat. ha a testvéreddel élsz, az biztos, hogy senkinek nem árt. esetleg nektek, mert nincs bennetek vágy, hogy kicsit tartalmasabbá tegyétek az életetek. de ha titeket ez kielégít, akkor ennyi. ehhez sincs közé senkinek.
2022. jan. 5. 07:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!