Hogy kezeljem ezt lelkileg?
Figyelt kérdés
Van egy értelmi fogyatékos bátyám, aki mindig várja, hogy menjek át náluk (szülőkkel él). Hiába mondom neki, hogy pár napig nem tudok, mert sok dolgom lesz, mégis minden egyes nap megkérdezi. Ami tudom, hogy csak egy kérdés, de lelkileg borzasztó nyomás, mert mennék, de ugye főállás, család, stb... szóval van dolgom e mellett is bőven. Mikor meglátom messengeren a kérdést amit addig ismételget amíg választ nem adok, egyszerre érzek sajnálatot, dühöt és lelkiismeretfurdalást. Nagyon rossz érzés és nem tudom hogy tudnám ezt kezelni. Neki hiába mondom, süket füleket talál nála a dolog. Valahogy magamban kell helyretennem, hogy ne legyen ez minden ilyen üzenet után. Úgy lettem nevelve, hogy segítsem, hogy álljak mellette ha kell, és meg is teszem, de nem tudom napi szinten.2021. dec. 27. 15:55
11/17 anonim válasza:
"megszülni valakit, akiről tudják hogy büdös életben nem lesz önellátó"
Sokszor a legkevésbé sem lehet ezt előre sejteni.
Máskor meg van esély erre is, meg arra is, hogy ha nem is lesz egyetemi tanár, de segédmunkát el tud látni és önállóan tud majd élni.
Jelen kérdésnél nem az merült föl feladatként, hogy ellássa, gondozza a testvért, hanem csak az, hogy meglátogassa.
12/17 anonim válasza:
Nem kell menned, és ne legyen bűntudatod. Neked SAJÁT életed van, családdal, esetleg gyerekkel, ŐK az elsők, és nem a beteg testvéred. Azt oldják meg a szüleid.
13/17 anonim válasza:
Megértem, hogy nehéz helyzetben vagy. De mi akadályoz meg abban, hogy letiltsd pl. a messenger-üzeneteit? A bűntudat?
Szerintem válassz ki magadnak egy napot - mondjuk minden csütörtök este 6 és 8 között -, amikor átmész a szüleidhez/testvéredhez, a többi napon meg éld az életedet. Nem kell eljátszanod a mártírt a testvéred okán.
14/17 anonim válasza:
"Sokszor a legkevésbé sem lehet ezt előre sejteni." Ja, és ez olyan dolog amivel érdemes lutrit játszani mi? Hátha csak gyerek lesz agyilag örökre az a fogyatékos, és nem állati szintem marad egész életében akinek az üvöltés az egyetlen kommunikációja, egyébként egy nyáladzó, maga alá vizelő valaki lesz még hetven évesen is?
15/17 anonim válasza:
Ha egeszsegesen szuletik, akkor is kerulhet ilyen allapotba barki. Szerinted mindenkit el kéne tenni láb alól, aki nem üti meg a te mércédet egészségügyileg?
16/17 anonim válasza:
Az ellen nem sokat tehetek ha születése után éri baj: de a születése előtt tehetek ellne hogy neki ne szar élete legyen, a családom meg ne menjen tönkre a gondozásában. Felelős ember nem szül tudatosan fogyatékos gyereket.
17/17 anonim válasza:
A szuletese elott is ugyanazt teszed, amirol azt mondod, hogy a szuletese utan nem tehetned meg...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!