Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy kezeljem ezt lelkileg?

Hogy kezeljem ezt lelkileg?

Figyelt kérdés
Van egy értelmi fogyatékos bátyám, aki mindig várja, hogy menjek át náluk (szülőkkel él). Hiába mondom neki, hogy pár napig nem tudok, mert sok dolgom lesz, mégis minden egyes nap megkérdezi. Ami tudom, hogy csak egy kérdés, de lelkileg borzasztó nyomás, mert mennék, de ugye főállás, család, stb... szóval van dolgom e mellett is bőven. Mikor meglátom messengeren a kérdést amit addig ismételget amíg választ nem adok, egyszerre érzek sajnálatot, dühöt és lelkiismeretfurdalást. Nagyon rossz érzés és nem tudom hogy tudnám ezt kezelni. Neki hiába mondom, süket füleket talál nála a dolog. Valahogy magamban kell helyretennem, hogy ne legyen ez minden ilyen üzenet után. Úgy lettem nevelve, hogy segítsem, hogy álljak mellette ha kell, és meg is teszem, de nem tudom napi szinten.
2021. dec. 27. 15:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
38%
Mi ez a sok fogyatekosos kerdes? Konkretan az ezelőtti is roluk szol, meg valamelyik nap is volt ehhez hasonlo. Most megint valaki erre izgul?
2021. dec. 27. 16:03
 2/17 A kérdező kommentje:
Nem láttam azokat a kérdéseket. Gondolom az ünnepek körüli megnövekedett emocionális intenzitás hozza most ezeket elő. Mert ugye nálam sem most kezdődött, mégis most érzem úgy hogy nem bírom.
2021. dec. 27. 16:09
 3/17 anonim ***** válasza:
88%
Képzeld azt, hogy két olyan testvéred is van, aki várja, hogy vele legyél: az egyik ő, a másik meg te magad. Csak annyira legyen ő szempont, amennyire te magad is az vagy. Ez nem önzés, hanem önvédelem.
2021. dec. 27. 16:13
 4/17 anonim ***** válasza:
2%
Veled se oké minden..
2021. dec. 27. 16:33
 5/17 anonim ***** válasza:
31%
"Úgy lettem nevelve, hogy segítsem, hogy álljak mellette ha kell" Ami azt jelenti hogy neked kuss, a fogyatékos az első. Na ezért nem tartanék meg fogyatékos gyereket soha: teher a szülőnek, teher a testvérnek.
2021. dec. 27. 16:54
 6/17 anonim ***** válasza:
65%

""Úgy lettem nevelve, hogy segítsem, hogy álljak mellette ha kell" Ami azt jelenti hogy neked kuss, a fogyatékos az első."

Ez egyáltalán nem azt jelenti. Minden testvért erre nevelnek normális esetben. És sose lehet tudni, hogy mikor lesz bármelyikük, vagy bármelyikünk fogyatékos akár egyik napról a másikra még akkor sem, ha mind egészségesen születik!

2021. dec. 27. 17:04
 7/17 anonim ***** válasza:
83%
Én is ismerek olyat ahol fogyatékos az egyik gyerek.. Kicsi korától az egészségesre volt nyomva hogy ügyeljen a fogyatékosra, hogy tűrjön el mindent. Aljasság hogy ellopják az egészséges életét már azelőtt hogy élhetett volna.
2021. dec. 27. 17:42
 8/17 A kérdező kommentje:

Gondolom ez a nevelési forma nem szándékos, csak így tűnik logikusnak nekik. Ami persze romboló és nem helyes. Meglepően sok tanulmány született ebben a témában.

Kedves "3" ezt kipróbálom. :-)

2021. dec. 27. 18:25
 9/17 anonim ***** válasza:
9%
Nem csak tesoval vannak akkor gondok.
2021. dec. 27. 20:06
 10/17 anonim ***** válasza:
57%
Logikus, Marhaság inkább. megszülni valakit, akiről tudják hogy büdös életben nem lesz önellátó, és arra idomítani az ép testvért hogy gondozza a sérültet, szemétség. De a szülő kihúzhatja magát hogy ő nem gyilkolt, mert az abortusz "bűn". De tönkretenni az egészséges életét nyilván nem az szerinte.
2021. dec. 27. 21:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!