Hogy tudnám megmenteni a rossz társaságtól?
Figyelt kérdés
Öcsémről van szó, aki sajnos elég mélyen van az utóbbi két évben. Megismerkedett még akkoriban két balhés gyerekkel akikkel heti szinten 2-3x elmegy inni, vagy szívni, vagy csak mászkálni a városba. Amióta velük van nagyon megváltozott a személyisége, nem érdekli semmi sem csak a verekedés, mikor erről van szó mindig azt mondja hogy nincs ezzel baj, mert ő csak kiáll magáért, meg jó dolog "gengszternek" lenni. Iskolába nem jár, dolgozni se dolgozik, csak azt csinálja amit írtam, iszik meg ezekkel eljár ide oda. Legnagyobb baj az ezzel a társasággal, hogy miattuk fél lábbal már a börtönben van. Ha isznak sokszor verekednek, ok nélkül belekötnek majd megvernek másokat, sokszor volt már ilyen. 3 ki is derült, mind garázdaság. Buszmegállóban kötnek bele szórakozásból emberekbe, kocsmákban, belváros kellős közepén, vagy akár a buszon, mindig úgy mesél ezekről mintha jó dolog lenne, leütni embereket úgy hogy jön a mentő.. Szóból nem ért, tehát hiába magyarázunk neki, tenni kéne valamit, mert börtönbe fogja végezni.2021. dec. 8. 19:35
11/14 anonim válasza:
Nincs a családba 2 markos legény? Esetleg részegen leesik a lépcsőn? Az ilyet úgy el kéne verni, (és erre jogszabályt kéne írni, hogy legális legyen) hogy se ülni, se állni, se feküdni ne tudjon egy hétig. Úgy tetőtől talpig, hurkásra. Ne haragudj, de én most nem öcsédet nézem. Nekem ő is csak egy a sok semmirekellő közül. De ha neki milyen jó buli, hogy leüt valakit, (amibe az simán bele is halhat) akkor közérdekből mondom, hogy jelentsd fel. Még most talán megússza egy pár hét kényszergyógykezeléssel, elvonóval. De ha valaki meghal miatta, akkor bizony pár évre bedugják a sittre. (Sajnos pár év múlva kijön, kigyúrva, új kapcsolatokkal, és folytatja...) De ha nem kap rá pénzt, és mégis meg tudja venni a dolgokat, akkor valószínűleg már nem piti bűnöző. Szóval mostmár csak a bűnlajstrom nő, és más tisztességes emberek életét és testi épségét és vagyonát fenyegeti. Én felnyomnám. Tudom, nehéz lenne, de azzal a tudattal élni, hogy valakit megölhet, sokkal nehezebb. Menj be az őrsre, kérj tanúvédelmet, és senki nem fogja megtudni, hogy te köptél. És hogy mindezt miért mondom. Gondolj bele, hogy van egy értelmes, normális gyereked, aki elmegy a haverokkal szórakozni. Nem lesz tajrészeg, nem cuccozik, csak kikapcsolódik. Hazafelé a buszmegállóban találkozik egy öcséd féle féreggel, aki "de jó buli" alapon fejbeveri. Elesik, beveri a fejét, és szörnyethal. Kérlek, tedd meg. Én hazavárom a gyerekeimet, és ha bármelyik ilyen lenne, akkor fájó szívvel, de kötelességem lenne likvidálni a társadalomból.
12/14 anonim válasza:
Menjetek el közösen egy börtön látogatásra. Ha az nem fogja elrettenteni akkor hamarosan úgyis beköltözik.
Sajnálom amit neked és a családodnak kell átélnie emiatt (nem akarom a szüleid hibáztatni de szerintem ez megelőzhető lett volna).
Támogatom amit korábban írtak, ha nem hat rá semmi, nem javul, akkor menj be a rendőrségre és dobd fel. Most még nem olyan nagy a lista, de ez csak növekedni fog és a büntetése is.
13/14 anonim válasza:
Ha már a szüleitek elbaxták, a saját kárán, ha tanul...
14/14 anonim válasza:
Rendes vagy, hogy aggódsz az öcsédért. Mivel nem ismerjük a részleteket, szerintem nem tudjuk megmondani, hogyan tudsz rajta segíteni. Pénze amúgy honnan van, ha nem dolgozik? Először is a pénzcsapot kéne elzárni és elküldeni egy másik városba dolgozni. Vagy akár külföldre. Ha valóban csak az a gond, hogy rossz társaságba keveredett, akkor ez segíthet. De ha ő maga is “rossz társaság”, akkor sajnos csak abban reménykedhetsz, hogy nem csinál túl nagy bajt, mielőtt sittre kerül, és a sitten esetleg észhez tér (ilyen is van azért).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!