Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Normális hogy a hugom nem...

Normális hogy a hugom nem hordja a szemüvegét? Vagy mit kellene csinalni?

Figyelt kérdés
A hugom 13 éves, az egyik szeme 1.75 a másik pedig 1.85 dioptriás, azt mondta hogy csúnya a szemuvegben, nem áll neki jól és nem akkarja hordani, a kontak lencsétöl meg "félne" azt mondta nekem, hogy "Jajj biztos van, valami amivel meg lehet javítani a szemem" hát nem, mert szerintem nincs.
2021. dec. 4. 08:19
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
Félre írtam amúgy, -2 dioptriás a szeme
2021. dec. 11. 12:22
 32/38 anonim ***** válasza:
2%

"Félre írtam amúgy, -2 dioptriás a szeme"

Hogy tudtad 2 helyett egyszer azt írni, hogy 1.75, egyszer meg azt, hogy 1.85?

Egyre kamuszagúbb...

Egyébként már a -1.5-öst is fontos mindig hordani. Nekem olyan volt, amikor megkaptam, és tökre örültem neki, hogy végre újra élesen látok!

Balesetveszélyes is, ha nem hordja valaki, azért is fontos, nem csak azért, hogy jól lássa a tévét meg a táblát.

2021. dec. 11. 12:38
 33/38 anonim ***** válasza:
0%
Te most tényleg ezen élvezkedsz? Hány éves vagy? Borzalmas természeted lehet, szüleid nem akarják észrevenni? Hagyd azt a gyereket békén, tapsolj magadnak, hogy neked bezzeg nem kell szemüveg.
2021. dec. 11. 14:44
 34/38 anonim ***** válasza:
83%
Nem kell mindig hordani. Nekem -4.50 és -5.00, és olvasáshoz mindig leveszem. A betűket kisebbnek látom szemüvegben. Ugyanígy ha valamit közelről csinálok, leveszem a szemüvegem, ha mondjuk kötök, vagy rejtvényt fejtek.
2021. dec. 12. 16:58
 35/38 anonim ***** válasza:
3%

Minek csesztetni? Majd ha zavar, hogy nem lát rendesen, akkor hordani fogja. Eleve kell nézni egy olyan keretet ami tetszik és jól áll neki és akkor majd felveszi ha úgy gondolja.

Nekem is kellene szemüveg, de csak vezetéshez veszem fel, mert idegesít. Télen párásodik, nyáron meg zavar és kész. Mindenki el tudja maga dönteni, hogy hordja-e a szemüvegét vagy sem.

2021. dec. 12. 18:37
 36/38 anonim ***** válasza:
46%

"Nekem -4.50 és -5.00, és olvasáshoz mindig leveszem. A betűket kisebbnek látom szemüvegben. Ugyanígy ha valamit közelről csinálok, leveszem a szemüvegem, ha mondjuk kötök, vagy rejtvényt fejtek."

Na de hány évesen? Amíg fiatal valaki, addig a mínuszos szemüvegét mindig hordania kell - és nem is gond, mert közelre is jól lát vele.

Csak kb. 50 körül jön az, hogy jobban lát valaki közelre a mínuszos szemüvege nélkül, mert akkor már öregszik a szeme. De a kérdés nem erről szól.

2021. dec. 12. 19:35
 37/38 anonim ***** válasza:
23%
27 évesen. Közelre ugyanúgy látok, csak a dioptrián át kisebbek a betűk. Kontaktlencsével is. Kb annyira, mint egy 12-es és egy 11-es közt a különbség Word-ben.
2021. dec. 12. 19:40
 38/38 anonim ***** válasza:
55%
3 éves korom óta szemüveges vagyok. Én is útáltam hordani, mert mindig csúnya szemüvegeim voltak ( anyám a legolcsóbbat vette, mert nagyon sűrűn eltörtem játék közben). Aztán néhány évet abszolút nem hordtam. Végül újra vettem egyet, mert nehézkesen láttam a lábamon a körmöt kifesteni. A szemem nem romlott a kihagyás alatt, már csini szemüvegem van és imádom. Nem erős, nem olyan sokat segít a látásomon, de jobb vele és jól is áll.
2021. dec. 12. 22:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!