Normális hogy a hugom nem hordja a szemüvegét? Vagy mit kellene csinalni?
"Félre írtam amúgy, -2 dioptriás a szeme"
Hogy tudtad 2 helyett egyszer azt írni, hogy 1.75, egyszer meg azt, hogy 1.85?
Egyre kamuszagúbb...
Egyébként már a -1.5-öst is fontos mindig hordani. Nekem olyan volt, amikor megkaptam, és tökre örültem neki, hogy végre újra élesen látok!
Balesetveszélyes is, ha nem hordja valaki, azért is fontos, nem csak azért, hogy jól lássa a tévét meg a táblát.
Minek csesztetni? Majd ha zavar, hogy nem lát rendesen, akkor hordani fogja. Eleve kell nézni egy olyan keretet ami tetszik és jól áll neki és akkor majd felveszi ha úgy gondolja.
Nekem is kellene szemüveg, de csak vezetéshez veszem fel, mert idegesít. Télen párásodik, nyáron meg zavar és kész. Mindenki el tudja maga dönteni, hogy hordja-e a szemüvegét vagy sem.
"Nekem -4.50 és -5.00, és olvasáshoz mindig leveszem. A betűket kisebbnek látom szemüvegben. Ugyanígy ha valamit közelről csinálok, leveszem a szemüvegem, ha mondjuk kötök, vagy rejtvényt fejtek."
Na de hány évesen? Amíg fiatal valaki, addig a mínuszos szemüvegét mindig hordania kell - és nem is gond, mert közelre is jól lát vele.
Csak kb. 50 körül jön az, hogy jobban lát valaki közelre a mínuszos szemüvege nélkül, mert akkor már öregszik a szeme. De a kérdés nem erről szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!