Normális hogy a hugom nem hordja a szemüvegét? Vagy mit kellene csinalni?
Normális. Rengeteg fiatal nem hordja a szemüvegét, és mikor jobban elromlik a szemük és benől a fejük lágya, elkezdik bánni.
De igazából felnőtteknél is gyakori, hogy sokan nem hiszik, hogy szemüveget nem hordva romolhat a szemük és mutatnak egy ilyen példát.
Engem rengeteget cikiztek általános iskolában a szemüveg miatt. Még a barátnőim is azt mondták, hogy ne hordjam.
Szerintem próbálj vele beszélni, hogy ne hallgasson másokra, jól áll neki. Esetleg ha a keret a baj, akkor valasszatok modernebbet.
Egyébként 18 éves kor felett, ha legalább egy éve nem romlott a szeme, akkor megműthetik, ha alkalmas rá.
Én is lézerszemű lettem 20 évesen, azóta is jól látok. Legközelebb olvasószemüvegem lesz valószínűleg.
Szóval erről is beszélhetsz vele, hogy hordja, bírja ki ezt a pár évet és utána ha mindig nem szereti, megműtetti legfeljebb. (a legtöbben alkalmasak rá)
Szemműtétet nem csinálnak kamasznak, csak felnőttként olyan esetben, ha X éve már nem romlott tovább a szem.
Kérdező, beszélgess vele! Nem ő választotta a keretet? Mi nem tetszik neki benne? Ma már akkora divat a szemüveg és annyi féle keret létezik, hogy biztosan megtalálja a magához valót.
Tudatosísd benne, hogy ha nem hordja, csak rosszabb lesz a szeme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!