Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Normális hogy a hugom nem...

Normális hogy a hugom nem hordja a szemüvegét? Vagy mit kellene csinalni?

Figyelt kérdés
A hugom 13 éves, az egyik szeme 1.75 a másik pedig 1.85 dioptriás, azt mondta hogy csúnya a szemuvegben, nem áll neki jól és nem akkarja hordani, a kontak lencsétöl meg "félne" azt mondta nekem, hogy "Jajj biztos van, valami amivel meg lehet javítani a szemem" hát nem, mert szerintem nincs.
2021. dec. 4. 08:19
1 2 3 4
 1/38 A kérdező kommentje:
Igazából én azt hittem, hogyha hordja a szemüveget akkor lehet az meg javítja, mert "regenárálodik" a szeme, a szemüveghez, mivel még fiatal, de meg kérdeztük a szemészeten,és azt mondták hogy, "Nem, már nem fog meg javulni a szeme"
2021. dec. 4. 08:21
 2/38 A kérdező kommentje:
Távolra nem lát jól amúgy, a tvt pl az iskolában a táblát..
2021. dec. 4. 08:21
 3/38 A kérdező kommentje:
Jaa és azt hozzá teszem, a családba senki nem szemüveges, csak ő, de neki is csak ell "romlott" a szeme, mivel rengeteget telefonozott, közelről nézte a tabot meg ilyenek, és kb 1 éve romlott ell a szeme, de amúgy ezelőttminden rendben volt a szemével,csak nem kellet volna közelről telefonozni meg ilyenek..
2021. dec. 4. 08:23
 4/38 anonim ***** válasza:
95%

Normális. Rengeteg fiatal nem hordja a szemüvegét, és mikor jobban elromlik a szemük és benől a fejük lágya, elkezdik bánni.

De igazából felnőtteknél is gyakori, hogy sokan nem hiszik, hogy szemüveget nem hordva romolhat a szemük és mutatnak egy ilyen példát.

2021. dec. 4. 08:51
 5/38 anonim ***** válasza:
93%
A szüleid dolga de amúgy van lézeres szemműtét amivel meglehet "javítani" a szemét.
2021. dec. 4. 08:51
 6/38 anonim ***** válasza:
97%

Engem rengeteget cikiztek általános iskolában a szemüveg miatt. Még a barátnőim is azt mondták, hogy ne hordjam.

Szerintem próbálj vele beszélni, hogy ne hallgasson másokra, jól áll neki. Esetleg ha a keret a baj, akkor valasszatok modernebbet.

Egyébként 18 éves kor felett, ha legalább egy éve nem romlott a szeme, akkor megműthetik, ha alkalmas rá.

Én is lézerszemű lettem 20 évesen, azóta is jól látok. Legközelebb olvasószemüvegem lesz valószínűleg.

Szóval erről is beszélhetsz vele, hogy hordja, bírja ki ezt a pár évet és utána ha mindig nem szereti, megműtetti legfeljebb. (a legtöbben alkalmasak rá)

2021. dec. 4. 08:58
 7/38 anonim ***** válasza:
94%

Szemműtétet nem csinálnak kamasznak, csak felnőttként olyan esetben, ha X éve már nem romlott tovább a szem.

Kérdező, beszélgess vele! Nem ő választotta a keretet? Mi nem tetszik neki benne? Ma már akkora divat a szemüveg és annyi féle keret létezik, hogy biztosan megtalálja a magához valót.

Tudatosísd benne, hogy ha nem hordja, csak rosszabb lesz a szeme.

2021. dec. 4. 09:00
 8/38 anonim ***** válasza:
89%
Annyi féle szemüvegkeretet lehet már kapni, nem találnátok neki valami olyat ami tetszene is, meg jól állna úgymond?
2021. dec. 4. 09:11
 9/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Most fogunk venni új keretet, de az eddigit is ő valasztotta egyszerűen "cikinek érzi a szemuveget" és olyanokat mondd hogy szemuvegbe csúnya, szemuveg nelkul szebb.
2021. dec. 4. 09:13
 10/38 A kérdező kommentje:
Közelről amúgy rendesen lát, de messzire kb semmennyire, ha fell is húzza akkor orán, otthon tv nézés közben, de ha megyunk nyáron valahova nyaralni, vagy bármi ilyen helyre, nem hordja..
2021. dec. 4. 09:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!