Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Normális hogy a hugom nem...

Normális hogy a hugom nem hordja a szemüvegét? Vagy mit kellene csinalni?

Figyelt kérdés
A hugom 13 éves, az egyik szeme 1.75 a másik pedig 1.85 dioptriás, azt mondta hogy csúnya a szemuvegben, nem áll neki jól és nem akkarja hordani, a kontak lencsétöl meg "félne" azt mondta nekem, hogy "Jajj biztos van, valami amivel meg lehet javítani a szemem" hát nem, mert szerintem nincs.
2021. dec. 4. 08:19
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
Én ezért váltottam kontaktlencsére. Talán 16 évesen lett először szemüvegem, de utáltam és nem is hordtam csak, ha muszáj volt. Mindig én választottam a keretet, de hiába próbáltam fel szinte az összeset, egyszerűen nem találtam olyat, ami tetszett volna, ami jól állt volna, amit szívesen hordtam volna. Felnőttként ugyanez. Most is van szemüvegem a lencse mellett, de ez sem az igazi, ugyanúgy nem találtam szimpatikusat. Nagy a fejem, a legtöbb keret kicsi szokott lenni és nem áll jól pedig már rengeteg féle közül lehet választani. Valamint engem mindig zavart az is, hogy van valami a fejemen, látom magát a keretet is, könnyen koszolódik (pl. ujjlenyomat, haj, eső), bepárásodik, vigyázni kell rá mert karcolódik stb., nem szeretem. Ha tehetem akkor kontaktlencsét viselek, azzal semmi ilyesféle probléma nincsen. Szerintem nincs mitől félni konktlencse esetében sem, teljesen jól használható.
2021. dec. 4. 12:21
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

Igazából én 30 évesen is csak vezetéshez veszem fel, 17 éves korom óta ugyanolyan dioptria kell (-0,75/-1,75).

Szoktam is kereteket cserélgetni, de egyszerűen a mindennapokban eszembe sem jut, hogy állandóan hordjam. Kontaktlencsét szintén..

Az ő esetében viszont ez inkább lehetne opció, ha csak az tartja vissza, hogy nem tetszik neki.

2021. dec. 4. 12:51
 23/38 A kérdező kommentje:
22. Pont így hogy említed a jogsit, azt mondta hogy ő is le szeretné tenni, ugye majd 17 évesen, és mondtam neki, hogy szemüveg nélkül biztos nem tudna vezetni! Es akkor ilyet szól hogy "Akkor hordanii fogom, mivel a vezetéshez muszáj lessz"
2021. dec. 4. 13:18
 24/38 A kérdező kommentje:
De amúgy mindenesetre sokszor hordja a szemüveget, csak tenyleg az ilyen nyaralásokon nem.
2021. dec. 4. 13:19
 25/38 anonim ***** válasza:
83%
De ha csak a nyaralásokon nem hordja, akkor mégis mi a baj? Nehogy már nyáron, a strandon, dögmelegben vagy túrázáshoz kelljen hordania. Akkor amúgy sem kell messzire látnia. A kérdés úgy szól, hogy nem hordja, erre most kiderül, hogy mégis hordja, csak nyaralásokon nem. Szállj le a húgodról és foglalkozz a saját dolgoddal.
2021. dec. 4. 21:14
 26/38 anonim ***** válasza:
16%
1.75re amúgy mi a gyásznak hordjon szemüveget? főleg úgy, hogy a leírásod alapján jóval kevésbé hülye, mint te, ha nagyon muszáj mások érdekében (lásd: vezetés) hajlandó hordani, ha jól értelmezem, de a mindennapokban az összképet nem akarja elrontani. megértem. egyrészt lát, másrészt én -4nél is leveszem néha, főleg, ha egy olyan keretem sincs ami értelmesen nézne ki az outfitemmel. (nincs kontaktlencsém mert csak). a látás is csak egy érzékszerv, van akinek ilyen, van akinek olyan, ha neki nem kényelmetlen, hogy az övé gyengébb, és nincs rászorulva segédeszközre, hogy biztonságban érezze magát, akkor mi lenne, ha békén hagynád?
2021. dec. 4. 23:43
 27/38 A kérdező kommentje:
26. Csak közelre lát! A táblát az iskolába nem látja, a tvt otthon nem látja, ha jon vele szembe valaki az utcán képes elmenni mellette! Messzirol nem ismer fell senkit, tehát messzire semmennyire nem lát!
2021. dec. 4. 23:47
 28/38 anonim ***** válasza:
47%
De amúgy a szemüveget mindig kellene hordania? - nem, eleinte nekem is csak suliban kellett volna, meg tévézéshez, de mivel olyan okosan nem hordtam hiúságból, 18 éves korom óta állandóra van szükségem, mert úgy elromlott a jobb szemem.
2021. dec. 5. 09:12
 29/38 A kérdező kommentje:
Azt mondták a szemészeten hogy, nem csak az iskolába, meg otthon a tvt kell látnia, hanem alapból is látnia kell, tehát ezt mindig kell hordania.
2021. dec. 5. 10:49
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
akkor te hisztizzél, ha attól neked jobb, őt meg hagyd békén. meg fogja szokni, hogy mást és máshogy lát, mint eddig, az ember hihetetlenül alkalmazkodólépes lény. mellesleg nagyon jó, hogy te így tudod, hogy biztos nem lát semmit, én kétszer ilyen gyenge szemmel is elboldogulok. az utcán pl majd átáll lassan az agya, és elkezd alakokat, alkatokat és jellegzetes színkombinációkat keresni, én hamarabb megtalálom a tömegben az anyámat, mint az ép, látó öcsém.
2021. dec. 5. 21:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!