Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A testvérem anyámmal együtt...

A testvérem anyámmal együtt lakik, a ház, amiben élnek, az én tulajdonom. Hogy tudom a testvéremet kitenni onnan?

Figyelt kérdés

Anyám 2 éve odahivta, megbízott benne. Sajnos a testvérem alkoholista, szinte minden este részegen megy haza. Anyámmal többször kértük, hogy költözzön el megígérte, hogy keres albérletet, de persze nem teszi.

Elegem van a helyzetből, ma 3 szatyor vodkás és sörös üveget szedtünk össze a szobájában...

Hogyan lehet kilakoltatni? Lehet pl rendőröket hívni és távoltartásit kérni rá?

Hozzáteszem, a saját házát nemrég eladta, most annak az árát issza el...

2021. okt. 17. 22:48
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
95%
Írtad, nem tudod, be van-e oda jelentve. Elvileg anyud haszonélvezőként aláírhatta anno a papírt, mert a tulaj, vagy a haszonélvező beleegyezése és aláírása kell, anélkül jogcím nélküli. Másképp hivatalosan nem lakhat ott, ha ti nem akarjátok. Fontos tényező. Van egy ötletem. Amikor hót' részeg, nézd át az iratait, mi szerepel a lakcímkártyáján. Ha még a saját házának címe, akkor simán kitehetitek. Ha anyud fogadta be fű alatt és aláírta a lakásbejelentő iratot, akkor neki kell kijelenteni, de tulajdonosként te is megteheted. Igazából ennyi. Ha a kijelentést követően sem megy el, akkor hívhatod a rendőrséget, mert kötelező elhagynia a házat bizonyos időn belül.
2021. okt. 18. 11:55
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

#21: Sajnos mindegy, hogy be van-e jelentve, ha bizonyítani tudja, hogy életvitelszerűen ott él, akkor nem könnyű kirakni, ha nem távozik önként. Bírósági úton lehet intézni. Mivel az illető alkesz, talán könnyebb lesz, mert nem fog utána járni a jogainak.

Szerintem próbáljátok meg, hogy megmondjátok neki, ki lesznek rakva a cuccai x idő múlva. Próba szerencse.

2021. okt. 18. 12:34
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
22.: Fa.sza, ezt nem tudtam, mert hálistennek nem volt még ilyenben részem, csak abban, amit leírtam. A delikvens önként távozott, amikor mondtuk neki, menjen, ahová akar. Kivel, vagy mivel bizonyítja? A szomszédokkal?
2021. okt. 18. 12:53
 24/26 A kérdező kommentje:

Ideiglenesen van bejelentve. Állandó lakcíme már nincs, mivel a saját házát eladta.

Többször adtam már neki ultimátumot, mindig mondta, hogy keres albérletet, de "valami" mindig közbejött.

Anyummal beszéltem, bemegyünk a kormányhivatalba kijelenti a házból.

Utána, ha nem költözik, valszeg kirakom a cuccait az utcára. Nem hiszem, hogy rendőrt hív vagy bármit próbálkozna tenni ellene, sajnos nincs annyi esze, de tényleg, elitta. Ha bármilyen hivatalos ügyet kell intéznie, anyám segít neki.

2021. okt. 18. 13:40
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
#23: Pontosan. A szomszédokkal bizonyítani tudja. Esetleg hivatalos levelekkel, az ott lévő cuccaival.
2021. okt. 18. 13:41
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
#24: Próbáljátok meg. Bár a kijelentés önmagában kevés ahhoz, hogy rendőri segítséget lehessen kérni. AHhoz bírósági papír kell. De a kijelentés mindneképpen az első lépés.
2021. okt. 18. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!