Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért vannak ilyen családok/em...

Miért vannak ilyen családok/emberek?

Figyelt kérdés

A testvéreim ellenem hangolják a szüleimet. Leginkább az édesanyukám hagyja ezt. Miért ilyem gyenge? Olyanokkal élek együtt, akik kezdeményezik a veszekedést. Tudjátok milyenek? Provokálnak, egyszerre többen jönnek rám (5-en élünk együtt, szüleim, testvéreim) és bántanak. Szavakkal. Olyan pszichés terhelés alatt vagyok hónapok óta. Elképesztő. Én nem is szólok hozzájuk. Rendszereto vagyok, ápolt, nem lopok, ivás, cigi, drog nincs az életemben, soha nem is volt.

Alapból érzékenyebb vagyok, és olyanokkal bántanak, amik nem hatnak egészségesen egy úgymond fejlődő szervezetre. "Nem viszed semmire, fasszopo kuva vagy"( életemben nem volt dolgom még férfiakkal... ezért is cikiznek).."nincsenek ismerőseid, kapcsolataid". Hogy lenne, amikor kiskorom óta rombolják az önbizalmamat? Alsós koromban zaklatott az egyik tanarnom. Nagyanyám lenézett mindig, mert erős négyes tanuló voltam, és őszinte gyerek. Nem tiszteletlen, de én nem hunyászkodok meg, ha bántanak. Ez miért baj..

Szerintetek miért tekintenek rám boxzsáknak? Én soha nem kotekedek, nem okoz örömet, a békét szeretem. Gyomorideg gyötör, ha veszekedés van, de a családom minden dühét rajtam töltik ki.

Egyszer, amikor már nagyon kikészültem tőlük, (akkor is a semmiből csaptak le rám egyszerre) azt mondtam, hogy "bárcsak meghalnék mellőletek, olyan rosszindulatúak vagytok." Erre azzal szekálnak, hogy elmebeteg vagyok, baj van velem. De könyörgöm...hónapok óta tart ez. Ki az az ember, aki kikészülés nélkül bírná ezeket?

Valaki írjon légyszi, aki hasonló helyzetben, de kijutott sikeresen, és azóta boldog!:(

19/L

2021. okt. 9. 19:45
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
84%
miért lenne szégyen?
2021. okt. 9. 22:18
 22/29 A kérdező kommentje:
#20 ezen már én is gondolkodtam, de mégsem "nyugtatott" meg. De biztos van benne igazság. Előbb vagy utóbb szerintem megszuntetem a velük való kapcsolatomat. Semmit nem adnak lelkileg csak elvesznek.
2021. okt. 9. 22:45
 23/29 anonim ***** válasza:
20%
Jaj te szegény egyem meg a szívedet kitartást fel a fejjel menj külföldre mondjuk németország írj nekem nyugodtan.. 23 f
2021. okt. 9. 23:25
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Húzz el onnan, amilyen hamara csak lehet!
2021. okt. 10. 00:06
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Így már értem. A tesóid egyetemre mentek ,te meg csak OKJ. Nem megertem csak értem. Engem is igen lenez a családom. Tesóm "felsofoku" amit mindig kihangsulyoz. Mostani parkapcsolata is az. Lánya külföldön. Anyám és ők néznek le. Én is "csak" erettsegi+ OKJ. Gyerekeim mindketten. Ráadásul a kisebbik most abbahagyta - azt mondja mégsem abban az irányban akar szakosodni-. Elment kezbesitonek. Tehát csak érettségije van. Hát ne tudd meg. "Hogy engedhettem ezt meg?" Meg azóta mintha O nem is létezne. Meg formálisan sem köszöntötték meg születésnapján. Manapság sok családban elvaras a diploma. Sok fiatal tönkre is megy ettől. Koltozz el minél előbb.
2021. okt. 10. 06:56
 26/29 A kérdező kommentje:
Voltam egyetemen, de nem szerettem.
2021. okt. 10. 09:56
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Szegénykém! Nem lehet könnyű. Ennyire durvát nem láttam, de több családban láttam, hogy egyik gyereket jobban szeretik, mint a másikat, és a fontos gyerek javára bántják a másikat. Van egy Mérgező szülők című könyv, esetleg olvasd el, hátha találsz benne valami hasznosat. Esetleg a Családsegítőhöz menj el, s ott beszélgess, hátha tudnak tanácsot, segítséget adni. Ezt nézd meg: [link]
2021. okt. 10. 12:53
 28/29 A kérdező kommentje:
Köszi Jocó neked is!:)
2021. okt. 10. 17:07
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem az OKJ a gond, akkor az a baj, hogy nyugodt vagy stb, amiket írtál magadról.

Anyukádnak négyszemközt nem tudod megmondani, hogy ha továbbra sem áll ki melletted, lehet, hogy te is meg fogsz változni és nem leszel már olyan, mint akit annyira szeret? Csak egy ötlet.

2021. okt. 12. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!