Mit tegyek, hogy a testvéreim ne tartsanak élősködőnek?
Négyen vagyunk testvérek, én vagyok a legfiatalabb.
A nővérem orvos, a két bátyám pedig autószerelő és szobafestő. Mind a hárman megkeresnek havi nettó 400-500 ezer Ft közti összegeket.
Én meg egy idióta vagyok, aki a szívére hallgatott a pályaválasztásnál, nem az eszére, így tanár lettem.
Most vagyok pályakezdő, egy gimnáziumban tanítok, és a bérem minden pótlékkal együtt is csak nettó 160 ezer Ft.
A testvéreim mind elköltöztek otthonról, mikor elkezdtek dolgozni, én viszont a mai albérletárak mellett nem tudok ebből a fizetésből albérletet fizetni.
Így viszont többször megkaptam már tőlük, hogy élősködő vagyok és kihasználom a szüleinket.
Pedig én lennék a legboldogabb, ha lenne esélyem egy önálló életre, de ebből nem lehet...
Én megkérdezném őket, ha én (és sokan mások) nem álltam volna tanárnak, akkor mégis mit gondol, ki tanítja majd a jövő generációját (és valószíműleg majd az ő gyerekeiket)?!!
Annak ellenére, hogy szerintem is anyagi öngyilkosság, aki a mai Mo-n tanárnak áll, én mélyen tisztelem az ilyen embereket, hiszen ezzel a döntéssel a saját életüket teszik félre a gyerekekért.
Sajnálom, hogy a testvéreid ennyire ostobák. De látod, a nagy presztízs nem garancia arra, hogy valóban értelmes az ember, ezt a testvéreid is jól mutatják.
Nem vagy élősködő, és a mai világban ez is inkább jó fizetésnek számít. Amúgy ha nem csilivili kell, akkor kijön belőle albérlet is.
A tesóid meg realizálták, hogy a sok pénz nem minden, és nem maradt más nekik, mint a beszólogatás, hogy egy kicsit feltornásszák a pénzük "értékét". Nem veled van bajuk, hanem magukkal és a szaros kis életükkel, amit a sok pénz nem jobbá, hanem üresebbé tett.
"Még fiatal vagy keress mas lehetoseget. Akar ki is tanulhatnal valamit."
6 éves a tanárképzés, sajnos elfogyott a 12 államilag támogatott félévem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!