Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek, hogy a testvéreim...

Mit tegyek, hogy a testvéreim ne tartsanak élősködőnek?

Figyelt kérdés

Négyen vagyunk testvérek, én vagyok a legfiatalabb.

A nővérem orvos, a két bátyám pedig autószerelő és szobafestő. Mind a hárman megkeresnek havi nettó 400-500 ezer Ft közti összegeket.

Én meg egy idióta vagyok, aki a szívére hallgatott a pályaválasztásnál, nem az eszére, így tanár lettem.

Most vagyok pályakezdő, egy gimnáziumban tanítok, és a bérem minden pótlékkal együtt is csak nettó 160 ezer Ft.

A testvéreim mind elköltöztek otthonról, mikor elkezdtek dolgozni, én viszont a mai albérletárak mellett nem tudok ebből a fizetésből albérletet fizetni.

Így viszont többször megkaptam már tőlük, hogy élősködő vagyok és kihasználom a szüleinket.

Pedig én lennék a legboldogabb, ha lenne esélyem egy önálló életre, de ebből nem lehet...

2021. szept. 30. 23:24
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
97%
Minek beszélsz velük?
2021. szept. 30. 23:34
 2/23 anonim ***** válasza:
94%

Én megkérdezném őket, ha én (és sokan mások) nem álltam volna tanárnak, akkor mégis mit gondol, ki tanítja majd a jövő generációját (és valószíműleg majd az ő gyerekeiket)?!!

Annak ellenére, hogy szerintem is anyagi öngyilkosság, aki a mai Mo-n tanárnak áll, én mélyen tisztelem az ilyen embereket, hiszen ezzel a döntéssel a saját életüket teszik félre a gyerekekért.

Sajnálom, hogy a testvéreid ennyire ostobák. De látod, a nagy presztízs nem garancia arra, hogy valóban értelmes az ember, ezt a testvéreid is jól mutatják.

2021. szept. 30. 23:35
 3/23 anonim ***** válasza:
92%
Nem kell tulbonyolítani, megmondod nekik ennyit ekresel nem tudsz belőle elköltözni, azon kívül a szüleitek döntése a dolog, ha számukra rendben van akkor rendben van ha puffognak ha nem a tesok.
2021. szept. 30. 23:36
 4/23 anonim ***** válasza:
89%
Igazi parasztok. Nem kell beszélni velük
2021. okt. 1. 01:07
 5/23 anonim ***** válasza:
36%

Nem vagy élősködő, és a mai világban ez is inkább jó fizetésnek számít. Amúgy ha nem csilivili kell, akkor kijön belőle albérlet is.

A tesóid meg realizálták, hogy a sok pénz nem minden, és nem maradt más nekik, mint a beszólogatás, hogy egy kicsit feltornásszák a pénzük "értékét". Nem veled van bajuk, hanem magukkal és a szaros kis életükkel, amit a sok pénz nem jobbá, hanem üresebbé tett.

2021. okt. 1. 02:21
 6/23 anonim ***** válasza:
96%
Testvéreidnek megmondhatod azt is, hogy ez mennyire fáj és rosszul esik, valamint azt is megemlítheted, hogy inkább jó testvéri kapcsolatban lenne érdemes élnetek, mintsem abban, hogy megpróbálnak lelkileg lehúzni.
2021. okt. 1. 04:54
 7/23 anonim ***** válasza:
25%
Ezért nem kell hagyni hogy a gyerek döntsön. Életed végéig valaki anyagi támogatására fogsz szorulni
2021. okt. 1. 05:30
 8/23 anonim ***** válasza:
42%
Még fiatal vagy keress mas lehetoseget. Akar ki is tanulhatnal valamit. Remelem azert rezsibe beszallsz.
2021. okt. 1. 09:18
 9/23 A kérdező kommentje:

"Még fiatal vagy keress mas lehetoseget. Akar ki is tanulhatnal valamit."

6 éves a tanárképzés, sajnos elfogyott a 12 államilag támogatott félévem.

2021. okt. 1. 11:45
 10/23 anonim ***** válasza:
87%
Egyébként nem tudom, hogy milyen tanár vagy, de sok tanár ad különórát. Már vidéki kisvárosban is 4000 Ft körül mozog egyetlen óra, esetleg ezzel lehetne még feltornázni kicsit a fizudat.
2021. okt. 1. 12:15
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!