Mit tegyek, hogy a testvéreim ne tartsanak élősködőnek?
Négyen vagyunk testvérek, én vagyok a legfiatalabb.
A nővérem orvos, a két bátyám pedig autószerelő és szobafestő. Mind a hárman megkeresnek havi nettó 400-500 ezer Ft közti összegeket.
Én meg egy idióta vagyok, aki a szívére hallgatott a pályaválasztásnál, nem az eszére, így tanár lettem.
Most vagyok pályakezdő, egy gimnáziumban tanítok, és a bérem minden pótlékkal együtt is csak nettó 160 ezer Ft.
A testvéreim mind elköltöztek otthonról, mikor elkezdtek dolgozni, én viszont a mai albérletárak mellett nem tudok ebből a fizetésből albérletet fizetni.
Így viszont többször megkaptam már tőlük, hogy élősködő vagyok és kihasználom a szüleinket.
Pedig én lennék a legboldogabb, ha lenne esélyem egy önálló életre, de ebből nem lehet...
Jó nagy bunkók. Persze mqjd ha q szülőknek segítség kell, biztosra veszem hogy sehol se lesznek.
Öcsém 36 éves, otthon él, ő sem tudna elköltözni a fizujából. Viszont dgozik, mindent megcsinál a ház körül amit kell, mert apánk még nem nyugdíjas, bead a számlákba, bevásárol, viszi anyánkat ide-oda, eszembe sem jutna élősködőnek gondolni.
Nem olvastam a válaszokat,idegállapotba jöttem.
Orvos! Ki tanìtatta ki? Egy orvosi diploma államin is 10millió forint költséggel jár a doktoriig. Albérlet,könyvek jegyzetek,gyakorlati tárgyak...
Gimibem külön tanár esetleg.
"Egy orvosi diploma államin is 10millió forint költséggel jár a doktoriig."
Államilag támogatott képzésen volt + a családunk anyagi helyzete miatt jó volt a szociális ösztöndíja is.
Azért az orvosi alsóhangon 6 év nem? Testvéred addig hol lakott? Megapta a diplomát és másnap elköltözött?
Amúgy hacsak nem zavarták el őket otthonról és maguktól mentek el akkor semmi okuk a féltékenységre. Te úgy döntöttél hogy vársz. Nyilván sokkal könnyebb helyzetben vagy mert te vagy a legfiatalabb, több hely van neked mivel ők már kirepültek. Talán ők is így tettek volna a helyedben ha ők lettek volna a fiatalabb testvér.
De a legfontosabb hogy az élősködés az ha eltartatod magad. Nem írtad hogy mivel járulsz hozzá a családi kasszához de szerintem az lenne az élősködés ha mindent a szüleid fizetnének. Ha nem így van és hozzájárulsz valamennyivel akkor nem vagy az. Ebben az esetben ezt így megmondhatod nekik.
Ha nem adsz bele semmibe akkor jogosan mondják.
Kerdező!! 9es válaszodig szimpatikus voltál....Ott rájöttem te is csak a nagykèpű diplomások egyike vagy. Nem minden diplomás az...mondjuk valami szakmát is tanúlhatnál. Pl egy aranykalászos gazda. Mezőváros gimijében tanìtva otthon gazdálkodhatnál,nyáron van rá 1,5hónap szabadidőd amikor a munka dandárja van.
Vagy hivatásos jogsi....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!