Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem szeretem a testvérem. Más...

Nem szeretem a testvérem. Más is tud ezzel együtt érezni?

Figyelt kérdés

Van egy nálam pár évvel fiatalabb lánytestvérem. És őszintén mondom, hogy nem szeretem őt. Félreértés ne essék, nem utálom őt. Elviselem, sőt néha még talán kedvelem is.

Rendesen gyűlölöm magam azért, mert nem szeretem a testvérem, de nem tudok ezen változtatni. Egyszerűen nincs benne semmi, ami miatt szerethetném. Semmi tisztelet sincs benne, még a szüleink iránt sem. Folyton követelőzik, és ha valami nem úgy megy, ahogy ő szeretné, akkor azonnal sírni kezd (az évek alatt rájöttem, hogy ez a fajta sírás szimpla színészkedés). Engem is mindig rossz színben tűntet fel. Ha rászólok valami miatt (mondjuk széthagyja a ruháját a lakásban, vagy nem ült le tanulni), azonnal borzalmas testvér vagyok a szemében, egyszerűen nem hallgat rám soha. Továbbá semmi humora nincs, ráadásul elég buta is. Sokszor kellemetlenül érzem magam miatta, mert nagyon igénytelen.

Nem tudom, hogy miért vagyunk ennyire különbözőek, hiszen ugyanazt a neveltetést kaptuk a szüleinktől. De tényleg, fogalmam sincs, hogy lett ilyen rossz természete a húgomnak.

Tudom, hogy én se vagyok egy jó ember, hisz nem szeretem őt. Azért írtam ezt ki ide, mert kíváncsi vagyok, hogy más is érez-e így, és tényleg ennyire borzalmas-e ez?

2021. szept. 28. 15:19
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

8-as válaszoló

Ahogy azt említettem, nem utálom a testvérem. Néha még kedvelem is. Szimplán nem érnek el az érzéseim a szeretetig.

2021. szept. 28. 17:39
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos én megértem. Egyszerűen közömbös vagyok. Nem szeretem, nem utálom. A testvérem, anyámék megmondták, hogy gondoskodnom kell róla, azt meg is teszem, de képtelen vagyok szeretni.
2021. szept. 28. 17:55
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Én a másik oldalon vagyok, tudom, hogy engem nem szeretnek.

Lekezel mind anyám, mind a testvérem.

Én nem vagyok ilyen, mert én szeretem őket, ilyen a gyári beállítottságom.

Aztán újra meg újra jönnek a húzásaikkal, amikre magamban tudom, hogy számítanom kell rendszeresen.

Persze vannak jó pillanatok, de ha az alapokkal baj van...

2021. szept. 28. 18:38
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem is neked kell őt szeretni, hanem a szüleidnek, barátainak, párjának meg akárkijének.
2021. szept. 28. 20:24
 15/18 A kérdező kommentje:
De én meg a testvére vagyok, nekem nem kéne őt szeretni?
2021. szept. 28. 20:30
 16/18 anonim ***** válasza:
37%
A testvered beteg. Enyhen pszichopata lehet a jellemzesed alapjan.
2021. szept. 29. 11:25
 17/18 A kérdező kommentje:
Én nem hiszem, hogy bármennyire is pszichopata lenne, szimplán csak nagyon rossz természete van. De lehet, hogy csak vakon látok a családi kötelék miatt, ezért ha szabad kérdeznem, pontosan miért gondolod őt betegnek?
2021. szept. 29. 17:03
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy vele egyedül. Én sem szeretem a testvéremet, ami egyébként kölcsönös. Gyerekkorunkban se jöttünk ki jól, egy ideig kifejezetten utáltuk egymást, majd mostanra ez közönnyé vált. Nem ismerem, nem tudok róla szinte semmit, olyan nekem, mint egy idegen. Nem szeretem, nem is utálom, egyszerűen semmiféle érzelmem sincs az irányába.
2021. okt. 6. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!