A 12 éves húgom táskájába cigit találtam! Mit tegyek?
Szívjàtok el ketten.
Hidd el egyből te leszel a példa képe.
Én ugyan soha nem cigiztem, de apám már 13-14 éves kora óta (kb 5 éve szokott le, 30+ év után). Azt mondta, ha valaha cigizni kezdenék, nincs ellenére, nem fogja nekem megtiltani, ahogy támogatni sem, de előtte vesz nekem 2-3 doboz cigit, és azt egyhuzamban szívjam el. Ha még utána is kedvem van a cigizéshez, lelkem rajta.
A cigi egészségtelen, drága, és büdös is. Nincs gyerekem, de követném apám példáját ez ügyben, amit mondott nekem. Szerintem a tesódnak is ez kéne. Mit ér a tiltással? Nem ő vette magának a cigit, simán szerezhet újat, vagy elrejtheti akár az iskolában, vagy kérheti attól, aki megvette. Saját magától kéne nemet mondania rá.
13-as! És még mit lehetne csinálni? Szerinted mennyit érne, ha leordítanák vagy megvernék? Csak rosszabb lenne. Ha akar úgyis cigizni fog, csak úgy mondom, hogy ha képébe raknátok egy rákos tüdőt talán még az sem győzné meg, mert csak megmakacsolná magát.
8-as válaszom is szépen lelett pontozva. Fáj az igazság,mi?
Akkor mondd meg a szüleidnek a cigit, meg azt is hogy övszíjjal verjék meg jól, hátha nem csak cigizni, hanem drogozni is fog utánna! Iidóták!
De mondd már meg, hogy szerinted mit lehet akkor? Elmondod neki a káros hatásait és következményeit, aztán tudod mi lesz a válasz rá? Tudod?
"Velem ez úgysem történhet meg!" aztán szívni fogja tovább. Te se mostanában lehettél gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!