Mit gondoltok hogyan illene ezt meghálálni egy
testvérnek?
Figyelt kérdés
Van 2 testvér az apám és az öccse.Sajnos az öccse leukémiás volt és őssejt terápiára volt szüksége amibe apám belement, egy csomó vizsgálat, sok vérvétel, fog húzások, csomó utazàs, injekciók a sejtek képzõdéséhez, kórházba is kellett feküdnie míg levették. Hàlistennek majdnem meggyógyult az öccse, és semmi köszönöm, nem érdekelte,hogy mennyi szabadsàg mennyi pénz, mennyi utazás, mennyi apa nélküli idõ mennyi aggódás apáért. Soha meg nem kérdezi hogy van, holott neki is van számos betegsége. Mindig mi keressük és folyton magáról beszél és a feleségérõl meg annak családjáròl, soha nem volt az a jó testvér, csak apukámnak vajból van a szíve. Megmentette az életét nem? Nem pénzt vàrunk tõle hanem egy kis megbecsülést,hogy hát köszönöm vagy valami.
Igen, bunkó a testvér, viszont az ember jó esetben nem a háláért segít bárkinek is, hanem saját indíttatásból, önzetlenül.
Én örülnék egy köszönömnek, de azon sem háborognék ha nem kapnék, mert nem ezért segítettem volna.
Elég nagy elégtétel lenne a tény hogy életben maradt a testvérem, akármilyen is.
2021. júl. 26. 19:43
2/10 anonim válasza:
Ti? Nektek mi közötök hozzá? Honnan tudod, hogy apukádnak nem köszönte meg? Miért kell kavarni a szart?
Amúgy is segíteni nem azért segítünk, hogy majd utólag benyújtsuk a számlát, meg hogy onnantól azzal zsarolgassuk a másikat.
2021. júl. 26. 20:01
3/10 anonim válasza:
Hát pedig nagyon úgy tűnik, hogy te valami anyagi hálában reménykedsz. Apád testvére haldoklott. Azért az fizikailag és szellemileg is eléggé megviseli az embert. Szerencsétlen még alig lélegzett fel, unokaöcsi már tartja is a markát. Az empátiát nem apádtól örökölted. Undorító vagy.
2021. júl. 26. 20:04
4/10 anonim válasza:
Én nem várnék hálát. Az én testvérem tuti hálálkodna, engem kimondottan rosszul érintene.
De jópár dolgot nem értek, sok sebből vérzik a történet.
Foghúzások? Miért? Góckutatás csak a beteg oldalon van.
Őssejt levételhez nem kell befeküdni.
És mit jelent az, hogy majdnem meggyógyult? Ez nem terápia, ahogy írtad. Ez transzplantáció.
2021. júl. 26. 20:05
5/10 anonim válasza:
Nem tudhatod,hogy meghálálta-e neki privátban.
Nem olyan könnyű ám beszélni erről
2021. júl. 26. 20:24
6/10 A kérdező kommentje:
Nem hálálta meg, mi már csak tudjuk. Jó oke hogy beteg, de apa is beteg tartósan. Nem értek sajnos ezekhez a transzpantációs dolgokhoz lehet rosszul is írtam. Nem számít a pénz hanem csak azt akarom hogy apa ne legyen szomorú e miatt,hogy nem hagyja el a száját a köszönöm.
2021. júl. 26. 20:47
7/10 anonim válasza:
Elvárni nem is kell érte.
2021. júl. 27. 00:06
8/10 anonim válasza:
"soha nem volt az a jó testvér" - akkor miért segített neki, miért vállta mindezt anélkül, hogy ELŐRE megbeszélték volna, hogy legalább a felmerült költségeit megtérítik, vagy mivel kompenzálják az erőfeszítéseit? Kutyából nem lesz szalonna, tudhattátok, hogy milyen ember. Most már késő ezen lamentálni, főleg neked. Ha apádat zavarja, írjátok össze, miken kellett keresztülmennie, és milyen kötlségei voltak ezzel összefüggésben, és be kell mutatni a számlát. Lesztek minden sz...r, szemetek, de hát... most is csak köpködsz rájuk, ha benyújtjátok a számlát, talán van 2% esélye, hogy magukba szállnak, és nekiállnak úgy hálálkodni, ahogy elvárnád.
2021. júl. 27. 06:49
9/10 anonim válasza:
#8: 4-es vagyok.
"Ha apádat zavarja, írjátok össze, miken kellett keresztülmennie, és milyen kötlségei voltak ezzel összefüggésben"
A kérdező kőkeményen túloz, vagy pedig az egyik krónikus kamu gyártó.
Van egy belgyógyászati vizsgálat és egy labor az elején. A kérdező azt írta, az édesapjának számos betegsége van. Ebben az az érdekes, ha valakinek bármilyen krónikus betegsége van, már nem lehet donor.
Ezen kívül transzplantáció előtt van egy pár napos injekciós kúra, ezt a donor adja be saját magának. Az őssejt levétele vérből történik, kb 5-6 órás procedúra.
Tudomásom szerint (ez változhatott) az OEP állja a költségeket, még a kieső munkabért is.
2021. júl. 27. 08:28
10/10 A kérdező kommentje:
Mégis megtörtént az őssejt adás, hiába tartósan beteg és 50 év feletti. Nem volt más választás, én csak arra voltam kiváncsi hogy ki hogyan hàlàlnà meg ezt a testvérének, nem arra hogy hogyan nyújtsuk be a számlàt, nem fogjuk.. Én ha velem lenne ilyen és segítene, legalabb megkerdeznem hetente hogy van, miben segitsek? (Màr ha nem lennék beteg) a kapcsolatunk még szorosabb lenne, nem még jobban eltàvolodott. Együtt karàcsonyoznànk, segìtenék a gyerekeinek stb
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!