Hogyan tudnám meghálálni a szüleimnek azt a rengeteg jót amit eddig kaptam tőlük?
Hogy te milyen aranyos jó fej vagy! Ritka az ilyen lány mostanában. Szerintem (lehet, hogy hülye ötlet, de) minden szónál többet mond, ha megmutatod a gyakorin nekik ezt a kérdést/beírást máris nagyon büszkék lesznek rád! Le a kalappal előttük is! Gratulálok a szüleidhez a szüleidnek pedig a tini lányukhoz! Remélem öcséd is a példaképének tekint!
Kellemes Ünnepeket nektek nagy szeretetben! Minden jót kívánok!
Ha normális gyerek-tinédzser-felnőtt leszel az épp elegendő.
Ebbe beletartozik, hogy hálás vagy nekik, segítesz nekik, megleped őket aztán később veszel nekik egy-két cuccot a házba (persze csak ha tellik rá) Mindenesetre nagyon jól esett elolvasnom ezt a kérdést, örülök, hogy kiírtad. Nekem k*urvaszar gyerekkorom volt, és mindig boldog a lelkem mikor látom, hogy másnak legalább rendes, szerető szülei vannak. Tényleg csak annyit tegyél, hogy legyél tisztességes felnőtt.
És még egy dolog. Hagyd el a bűntudatot és hagyd el a megfelelési kényszert. Ezek csak negatív érzelmek, amik ha megmaradnak nagyon el tudnak mérgesedni és a szüleid ellen fordíthatnak. Koncentrálj az irántuk érzett szeretetre és ezzel pont eleget teszel :)
Végre valaki, aki szereti a szüleit!!!
Szerintem vegyél legalább három mozijegyet, de akár menjetek mind együtt, hogy közös élmény legyen! :)
És szeresd őket továbbra is ugyanúgy, mint eddig, ennél többet nem is kívánnak, hidd el! Ne gyötörd magad lelkiismeretfurdalással, bocsáss meg magadnak, ha türelmetlen vagy velük időnként, nem vagyunk tökéletesek.
"Szerintem (lehet, hogy hülye ötlet, de) minden szónál többet mond, ha megmutatod a gyakorin nekik ezt a kérdést/beírást máris nagyon büszkék lesznek rád!"
Ja, ezt én is írni akartam, csak kimaradt. :)
Általánosságban véve, a szülői szeretet nem viszonozható, hiszen nagyon sokat kapsz a gyerekkor folyamán. Az emberek többsége ugynazt a saját gyerekeinek adja vissza.
Kivétel lehet ez alól pl. ha a szülők idősebb korban ápolásra szorulnak.stb.
Szerintem ilyen a szerető, normális szülő.... a mozijegy tökéletes, mindkettőjüknek.
Én mint szerencsére hasonló anyuka, ezeket a fuvarokat soha nem találom tehernek vagy bármi mást ami a gyerekeimmel kapcsolatos.
Az utolsó, aki lenyomta nekem a nagy monológot arról, hogy mennyire hálás a szüleinek, ők a példaképei, és mennyire várja azt, hogy viszonozhasson nekik mindent... ez huszonéves korában történt, három évvel később sajnos rákos lett az apja, az anyja kimaradt a munkából hogy otthon ápolni tudja (nagyon megviselte a kezelés az apát, enni nem bírt, folyton hányt, infúzióval kellett a végén táplálni). Kérdezd meg, hogy eközben a Hálás Gyermek mivel volt elfoglalva? Plusz munkát vállalt, hogy besegítsen a szüleinek? Nem. Átvállalta a szülőktől a hitelt, amit az ő esküvője utáni lakásvásárlásra vettek fel a fiataloknak? Dehogy. Átment takarítani, főzni, háztartást vezetni? Ugyan. Ő hordta kórházba az apját, hogy az anyja addig pihenhessen? Haha. Megmondjam? Éjjel-nappal dugott a férjével, mondván: APÁNAK ÍGY LESZ OKA ÉLNI, HA LESZ UNOKÁJA!!!
Na ennyit a szavakról, gyerekek. Majd ha valaha tettekkel bizonyítasz, az lesz csak hiteles.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!