Hogyan tudnám meghálálni a szüleimnek azt a rengeteg jót amit eddig kaptam tőlük?
Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok és az öcsémmel mindent megkapunk a szüleinktől. Nagyon sokat dolgoznak azért hogy nekünk jó legyen és bár nem mondják de én tudom hogy sok mindenről kell/kellett lemondaniuk azért hogy nekünk jó legyen. Nem vagyunk gazdagok de ami kell azt meg tudják venni,semmiben nem szenvedünk hiányt. 1 hónapja eltört a lábam. Hol anyu hol apu hurcibált heti 1x az orvoshoz kontrollra és tudom hogy apunak ez pénz kiesés volt.Ezen a héten kezdtem el suliba járni(elég messze van a suli) és reggelente elvisznek a buszmegállóig és ha vége a sulinak eljönnek értem kocsival a buszmegig. Múltkor volt az egyik legjobb barátom szülinapja oda is elvittek és éjjel jöttek is értem. Ha kozmetikushoz kéne mennem vagy más olyan szolgáltatáshoz ami elhagyható lenne azt mondják hogy menjek nyugodtan ők elvisznek és megvárnak/jönnek értem.(ezek általában este vannak amikor már nem dolgoznak de tudom hogy fáradtak). Nekem ezek miatt már nagyon bűntudatom van,ők nem szólnak semmit de tudom hogy ez csak teher.Lemondtam már az összes olyan szolgáltatást(körmös,kozmetikus) ami úgymond felesleges és tudok nélkülük pár hétig/hónapig élni vagy meg tudom otthon is oldani. Nagyon hálás vagyok nekik és szavakba nem tudom kifejezni a szeretetemet.Meg szeretném nekik ezt hálálni.Hogy tudnám? Szoktam nekik segíteni a házimunkába bár most kicsit korlátozott vagyok.Amikor nem tudtam kb lábra állni es nem tudtam segíteni anyunak akkor is nagyon rosszul éreztem magamat. Mit tehetnék?Szoktam nekik mondtani azt hogy szeretem őket. Én is fáradt vagyok,nagyon sokat kell tanulnom és most hogy terhelem a lábamat estére nagyon fáj ami miatt kicsit ingerlékenyebb vagyok és néha nem úgy válaszolok nekik ahogy kellene. Észreveszem magamat utánna de természetesen ezek után is lelkiismeret furdalásom van. Mivel lephetném meg őket? Nem engedik nagyon hogy a spórolt pénzemet rájuk költsem,mindig azt mondják hogy magamra költsem. Anyu mostanában emleget egy filmet amit megnézne a moziba.Mondta hogy a tesója is szeretné megnézni. Esetleg egy jegy nekik arra a filmre?De akkor apuval mit csináljak?Valami olyan ötlet kéne amivel ki tudom mutatni azt hogy nem csak azért szeretem őket mert mindent megvesznek nekem. Viszonylag jól tanulok,van 3 nyelvvizsgám is(ezért nagyon büszkék voltak mert az egész suliban egyedül nekem van 3 nyelvvizsgám) és tényleg megpróbálom azt hogy büszkék legyenek rám.Számomra ez nagyon fontos.2018. dec. 4. 21:08
11/16 anonim válasza:
Szeresd őket; meg támogasd őket, ha rászorulnak és módodban áll.
12/16 anonim válasza:
A idealisztikus, szentimentális Pcsák úgyis lepontoznak, van értelme őszinte válszat adni???
13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves szavakat:) Valóban el lettünk kényeztetve kicsit bár a tesóm jobban,én valamivel keményebb nevelést kaptam mint ő.
2018. dec. 4. 22:31
14/16 anonim válasza:
Szia! Nagyon szép és becsülendő ahogy a szüleidről írsz! Nekem is ilyen szüleim vannak és próbálok a kedvükben járni mindig! Én a helyedben egyszer egyszer vennék egy kis csokit, édességet amit nagyon szeretnek. Nem az értéke számít, hanem, hogy finom legyen. Emellett én próbálok mindenben segíteni nekik. Vasalás,mosogatás, takarítás, főzés. A lábad miatt tudom ezeket most nem tudod. De szerintem sokszor elég nekik egy kedves mosoly, szó, ölelés. Maradj ilyen jó tanuló és hidd el ők lesznek a legboldogabbak.
15/16 anonim válasza:
Váltsd valóra az álmaid és légy boldog és vigyázz magadra.
Egy szülő, ha szereti a gyerekét, akkor mindennél fontosabb, hogy biztonságban legyél, és boldog légy.
16/16 anonim válasza:
"úgyis lepontoznak, van értelme őszinte válszat adni???"
A pontozás nem a válasz őszinteségéről, hanem a hasznosságáról szól. Elvileg. De szerintem gyakorlatilag is sokkal inkább (még ha egyéb szempontok is közrejátszanak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!