Az öcsém lassan 20 éves. Dolgozik keményen a munkahelyén, le se ül stb. Itthon viszont nem csinal semmit. De olyan szinten semmit ha a kaja nem lenne elé téve még enni se enne. Probaltuk hogy nem szolgaltuk ki de olyan szinten lefogyott hogy hihettlen. Se furodni, se fogat mosni nem akar. Semmit csak fekudni az ágyban és telefonozni meg aludni munk utan. Mit csinaljak vele? Rettento igenytelen. Ennyire lusta lenne? Vagy ez betegseg?
Ez így nem eldönthető. Lehet idegi kimerültség, lehet igénytelenség, és lehet depresszió (miatti igénytelenség). Ha vannak barátai, akikkel időnként összejár (nem csak sör, hanem valami komolyabb) és ha van valami hobbija (legalább hétvégenként), akkor nem depresszió. Ha ezek sincsenek, akkor nyilván szarul érzi magát, és depresszió, kilátástalanság, taposómalom.
2021. júl. 14. 18:50
5/20 anonymousreview60 válasza:
Hát akkor egyrészt kimerült, és nem tanulta meg, hogyan kell maga miatt erőt vennie magán. Egyébként, ha igénytelen (mindegy mi miatt), a csajoknak sem fog kellene (egy nem is magas szint felett). És emellett lehet, hogy többre számított, és a gyár nem elég neki (anyagilagm, agyilag, érzelmileg), és emiatt depressziós.
2021. júl. 14. 18:52
6/20 anonim válasza:
Nem elégedett azzal,amit csinál és igy már nem érdekli semmi sem.Beszélgess vele, hogy mi az ami bántja.
2021. júl. 14. 18:57
7/20 anonim válasza:
Szerintem csak annyi hogy nincs életcélja,emiatt depressziós. Vagy valami bántja. Szerintem beszélgessetek el vele, ha nem változik a helyzet akkor esetleg pszichológus
2021. júl. 14. 19:06
8/20 anonim válasza:
Ez nem lustaság. Valószínűleg nagyon nehéz és monoton a munka, és nem is szereti a munkáját, magyarán kényszernek éli meg, sanszos hogy inkább elvan lelkileg, mert másra vágyik.
2021. júl. 14. 19:21
9/20 anonim válasza:
Egészen addig amíg le nem írtad mit dolgozik azt mondtam volna, hogy ez egy ilyen korszak... viszont egy szalagmunkásként végiggürizni a hetet, tudva azt hogy minden napod pontosan ugyan olyan lesz, ráadásul - és most tegyük a szívünkre a kezünket, a gyárban a szalag mellett nem agyonművelt iqbajnokok dolgoznak - rosszindulatú emberekkel harcolni, mert ha valakinek 5 perccel több szünet jut, már megy a vérszívás...
én azt mondom ez a depresszió jele. Nincs célja az életének, nincs oka annak, hogy bemenjen dolgozni azon kívül, hogy ha nem csinálja akkor éhen hal. Találni kell neki egy normális szakmát, valami célt az életének, valami feladatot. Ha ez így megy tovább, az egészsége, még az élete is bánhatja. Jelenleg nincs értelme az életének ahogy elmondtad, és nem is akar keresni neki.
2021. júl. 14. 19:42
10/20 anonim válasza:
Valószínűleg annyira utálja a munkáját,hogy az teljesen leszívja. Depire tippelek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!