Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan értessem meg vele,hogy...

Hogyan értessem meg vele,hogy nekem ilyenekre nincs pénzem?

Figyelt kérdés

Bátyámnak jól fizető állása van, minden hónapban járnak kirándulni a barátnőjével, hetente többször mennek étterembe, van lakásuk, autójuk (a szüleink vették neki) stb. Szüleim támogatják őt még ezen felül anyagilag.

Én munkanélküli vagyok, egyedül élek egy albérletben, tanulok egyetemen, nem támogatnak a szüleim se senki, nincs autóm , csak a spórolt pénzemből élek (több évig dolgoztam, hogy utána nyugodtan tudjak tanulni), próbálok spórolni pl.kaján is, meg úgy minden területen (semmi szórakozás, se étterem stb.), és nekem eddig így megfelelt.

Bátyám viszont mostanában nagyon drága ajándékokat vesz nekem (születésnap, névnap), amit én nem tudok viszonozni, és kitalálta, hogy a szüleinknek ajándékba adjunk közösen egy utazást (ami elég drága nekem úgy is, hogy elosztanánk).

Próbáltam vele megértetni, hogy vegye figyelembe a helyzetem, hogy én mondhatni csóró vagyok, de erre azt válaszolta, hogy menjek dolgozni. Én dolgoznék, de az egyetemi óráim nagyon rosszul vannak szétosztva és nem vesznek így fel. Most nyárra pedig azért nem, merthogy úgyis lelépnék szeptemberben, nekik "hosszútávú munkaerő kell" stb.

2021. júl. 9. 19:14
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

És mit tanulsz egyetemen?

Hány tanéved van még hátra?

Mellesleg:

Ösztönösen találtál egy jó terápiát magadnak. Állatokkal foglalkozni a magadfajta embernek nagyon jó, mert az állat őszintén viszonozza, ha szeretettel gondozod.

2021. júl. 9. 22:34
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Minél konkrétabban, minél ynersebben annál érthetőbb.
2021. júl. 9. 23:40
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Az lenne a legjobb a mentális egészségednek, ha távol maradnál tőlük.

Nekem sincsenek barátaim, akik voltak mind becsapott és még én éreztem rosszul magam.

Tudom miről beszélsz!

IGENIS ÉRTÉKES VAGY!! ÜGYES, ÖNÁLLÓ ÉS TALPRA ESETT!!!

Csak az önbizalmad semmi, mert teljesen elvették a szüleid.

2021. júl. 10. 01:00
 24/26 anonim ***** válasza:
89%

A megtakarított pénzedből fizeted az albérletet, és nincs állandó jövedelmed? Mindenképpen kellene állást találnod, a pénz hamar elfogy. Vagy remélem a diploma olyan, hogy azonnal jól fizető állást találsz majd, ha végzel. Tehát nem diplomás influenszer vagy hasonló.

A kérdésre válaszolva: nem kell küzdeni azon, hogy tesód megértse, miért nem szállsz be a közös ajándékba. Nem szeretnél közösen ajándékozni, pont.

2021. júl. 10. 09:31
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Na ez bizonyítja, mármint hogy állatokkal foglalkozol egy gazdaságban, amit szeretsz is csinálni, és elvállaltad éhbérért, hogy nem vagy haszontalan, és jó ember vagy! Bízz magadban jobban, még ha a családod le is amortizálta az önbebcsülésedet.
2021. júl. 10. 16:16
 26/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nagyon hálás vagyok mindenkinek!
2021. júl. 10. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!