Hogyan értessem meg vele,hogy nekem ilyenekre nincs pénzem?
Bátyámnak jól fizető állása van, minden hónapban járnak kirándulni a barátnőjével, hetente többször mennek étterembe, van lakásuk, autójuk (a szüleink vették neki) stb. Szüleim támogatják őt még ezen felül anyagilag.
Én munkanélküli vagyok, egyedül élek egy albérletben, tanulok egyetemen, nem támogatnak a szüleim se senki, nincs autóm , csak a spórolt pénzemből élek (több évig dolgoztam, hogy utána nyugodtan tudjak tanulni), próbálok spórolni pl.kaján is, meg úgy minden területen (semmi szórakozás, se étterem stb.), és nekem eddig így megfelelt.
Bátyám viszont mostanában nagyon drága ajándékokat vesz nekem (születésnap, névnap), amit én nem tudok viszonozni, és kitalálta, hogy a szüleinknek ajándékba adjunk közösen egy utazást (ami elég drága nekem úgy is, hogy elosztanánk).
Próbáltam vele megértetni, hogy vegye figyelembe a helyzetem, hogy én mondhatni csóró vagyok, de erre azt válaszolta, hogy menjek dolgozni. Én dolgoznék, de az egyetemi óráim nagyon rosszul vannak szétosztva és nem vesznek így fel. Most nyárra pedig azért nem, merthogy úgyis lelépnék szeptemberben, nekik "hosszútávú munkaerő kell" stb.
Bocsi a válaszommal sz*rra se mész.
De ezen nem nagyon tudsz mot magyarázni.
Nekem is vannak jobban kereső ismerőseim, sőt testvérem jócskán benne a 30ban is úgy csinál mintha nekem 20 évesen minden baromságra kéne hogy legyen pénzem, mikor nekem sincs anyagi hátterem. A tapasztalatom az, hogy az életben nem fogják felfogni. Nekem legalábbis nem sikerült a dologgal mit kezdenem.
Annyival előrébb vagyok, hogy legalább megalázó költekezésekre nem akarnak rávenni..
Mond meg neki, hogy nem. Valószinűleg zsugorinak meg önzőnek hisz. Talán a szüleis is megsértődnek, de kitérdekel ha őt amúgy is pénzelik téged meg nem? Egy kis elégtétel. Bár ez gonoszan hangzik.
Nem értem, mit kell ezen ennyit pörögni.
Figyelj Peti, ne vegyél ilyen drága ajándékokat, mert nem tudom viszonozni, és nem is akarom.
Anyuéknak majd én veszek, amit tudok, nem akarok veletek közösen ajándékot venni, szevasz.
Megmondom őszintén, én már azt sem értem, hogy ilyen szemétládákkal minek állsz szóba.
Hányingerkeltőnek találom, amikor a szülők bármilyen módon különbséget tesznek a gyerekeik között. Még ha ne adj Isten jobban is szeretik az egyiket, kötelességük azt eltitkolni, és egyformán bánni velük. Valamint egyformán támogatni őket. Tudod ki venne ezeknek bármit is, max. virágot a sírjukra. És a testvéremmel sem állnék szóba, ha ezt képes végignézni. Én ha lenne egy tesóm és azt látnám, hogy a szüleim őt semmivel sem támogatják, csak engem, akkor olyan látványosan adnék nekik vissza mindent, hogy egy életre elszégyellnék magukat. Választhatnának, hogy vagy normálisan bánnak mindkettőnkkel, vagy felejtsenek el engem is.
Kivéve persze, ha a tesó gyilkos lenne vagy ilyesmi, de a legtöbb esetben szó sincs ilyesmiről. Az meg, hogy ne tudja felfogni, hogy nincs pénzed, nonszensz. De ha lenne, ezek után akkor se várjanak el semmit. Ismétlem, ilyen bánásmód után én max. leköpném őket, mert mást nem érdemelnek.
8-as tökéletesen leírta, ami nekem is forgott a fejemben.
Ha oda se mennél megköszönteni a szüleidet, azon se csodálkozhatnának. Egyik testvér már dolgozik, neki vettek lakást, autót, + havonta támogatják, a másik meg egyetemen tanul, albérletben kínlódik és neki nincs havi támogatás. Én is kb. megmondanám nekik, hogy majd a koporsóban szeretném őket legközelebb látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!