Tegyük fel, ha a testvérednek születne egy gyereke aki oxigénhiányosan jött a világra és emiatt enyhén szólva is értelmi fogyatékos és emiatt az élettársa el is hagyta...magadra vállalnád a nevelését, ha a tesód már nem tud gondoskodni róla?
Miért nem tud gondoskodni róla?
Hát, lehet az ilyen gyermekeknek egy speciális otthonban lenne a helye, persze ez is nagyon nehéz döntés lehet, de függ attól is, hogy mennyire károsodott a gyermek. Helyzettől függ, kevés infó alapján nem tudok válaszolni
Mindent megtennék érte, hogy egy nagyon jó intézetbe kerülhessen, és esetleg elvállalnám a gyámi/gondnoki szerepet. Nem többet, és nem is kevesebbet.
A kérdésed elméleti vagy gyakorlati?
1
Az én unokaöcsém is ilyen volt, aki 14 éves korában tanult csak meg valamennyire enni..még járni sem tudott. Ilyesmire kell gondolni.
3
Részben elméleti, a szüleim csak azért vállaltak be még 2 gyereket mert hogy felnőtt korunkra ne kettőnkre (rám és a nővéremre) szakadjon ez a teher...de az unokatesóm már sok éve nem él. Mondjuk én is inkább kerestem volna neki valami intézetet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!