Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Oroksegi vita csaladon belul?

Oroksegi vita csaladon belul?

Figyelt kérdés

Meghalt egy kozeli hozzatartozonk, az utobbi par evben en voltam vele nap mint nap es segitettem a mindennapokban. Testverem kulfoldon el ( ausztria) ket eve nem is latta, de egy evben egyszer telefonaltak.

Holnap lesz a hagyateki, es kiderult hogy ram hagyta az ingatlanat.

Szuleinknek elmondtam, teljesen kibuktak, ok ugy gondoltak hogy oket nem hagyja ki, de azt nem hogy nem fele fele aranyban oroklunk, es most botrany lett miszerint en fizessem ki a testveremet stb.

Az oroksegi papir alapjan ezzel szerette volna honoralni a mindennapi segitsegemet.

Szerintetek ilyen esetben csaladon belul er annyit az anyagiassag hogy engedjek vagy tartsam a vegakarathoz magam es vegyem ugy mint egy “fizetest” legyek nyugodt es tiszta lehet a lelkiismeretem?

Evekkel ezelott irodott ez a jogi papir.

2021. jún. 9. 16:07
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%
Szóval, azt mondom, beszélj egy jogásszal, aki meg fogja neked mondani, milyen lehetőségeid vannak!
2021. jún. 9. 17:18
 22/42 anonim ***** válasza:
93%

Gondolom a nagyszülődről van szó. Mi van az ő gyerekével aki a te szülőd? Illetve az esetleges további gyerekeivel. Nekik járna a kötelesrész, úgyhogy egész biztos nem lehet a tiéd az egész ház.

Fejtsd ki egy kicsit jobban, mert ez így nagyon zavaros!

2021. jún. 9. 17:21
 23/42 anonim ***** válasza:
93%

Semmit és senkinek nem fizetnék. Mire fel? Szüleid meg szégyeljék magukat. Meg van az oka, hogy nem kapnak semmit.

Anno a mi családunkban is volt ilyen. Édesanyám örökölt a nagyszülőjétől egy lakást. Édesanyám segítette látogatta hozta vitte kisérte az idősek otthonából,de má gyerekként is közel álltak. Anyám nővére meg fúrta öreganyámat, majd megtámadták a végrendeletet. Aztán koppantak.

2021. jún. 9. 17:31
 24/42 A kérdező kommentje:
Nagyszulorol van szo. Es az edesanyam nagyapam lanya, akit kihagyott a “sorrendben”. 2 eve nem talalkoztak, telefonon beszeltek havonta-2havonta egyszer. (nem volt tavolsagi indok a latogatasra egyebkent)
2021. jún. 9. 17:49
 25/42 A kérdező kommentje:
Egyebkent beszeltem telefonon egy ugyveddel, akihez foglaltam idopontot, de o azt mondta hogy a koteles resz nem automatikusan kerul fellebbezesre a birosagon, foleg abban az esetben ahogyan megirodott a vegrendelet. ( kozjegyzo altal keszult - kulon kervenyt irt bele es megindokolta miert en ram gondolt orokoskent). Igy azt mondta nagy vonalakban az ugyved Ur telefonon, hogy tobbszorosen etikatlan lenne, es ez vegett eselytelen az ugy Edesanyamnak, ha felulkerekedne rajta a penz szeretete..
2021. jún. 9. 17:53
 26/42 Andizsuzsi ***** válasza:
23%
Végrendeleti örökség esetén van köteles rész, amit anyád örököl. A többi a tiéd, nem kell osztozkodnod rajta senkivel.
2021. jún. 9. 17:53
 27/42 A kérdező kommentje:
En kertem velemenyt, de ki kell hogy javitsalak #26-os. Arra csak igenyt lehet tartani, es birosagon dontik el annak jogosultsagat. Nem automatikusan kotelezo a kifizetes.
2021. jún. 9. 17:55
 28/42 anonim ***** válasza:
94%
LOL, te most kajak lennél olyan hülye, hogy a semmire osztozkodsz? Ilyenkor mindig előkerülnek ezek a pénzéhes hiénák, láttam már ilyet, tapasztaltam. Mégis miért fizetnél ki bárkit is, vagy adnál bárkinek is? Mindenkinek meg volt a lehetősége, de most a pénz az kéne? Gondolkozz már, ember!!!
2021. jún. 9. 18:08
 29/42 anonim ***** válasza:
93%

Ennyit érsz a családodnak. Nincs ezzel baj, csak tudjad ha egyszer rád szorulnak.

Egyébként biztos nem engednék belőle. Nem véletlenül hívják GOND-VISELÉSnek azt amit te csináltál, hiszen nyilván nem volt egyszerű időben, anyagilag, mentálisan, fizikailag, sehogy. Ezt az elhunyt is tudta, illetve szegénynek már évek óta leesett, hogy a családban egy ember van akire számíthat. Teljesen jogosan hagyta rád az ingatlant. Ha nem élsz benne, figyelj rá, ki mit visz el onnan míg nem vagy ott. Ha a tesódnak ennyire érvágás a fele, jöjjön inkább haza Ausztriából, sz@rrágóskodni itthon nemzeti sport

2021. jún. 9. 18:18
 30/42 anonim ***** válasza:
89%
Azért te kaptad meg teljesen a házat, mert csak te érdemled meg. Én a helyedben inkább összevesznék velük és tartanék meg magamnak mindent (később lehet belátják, hogy hülyék voltak és bocsánatot kérnek), minthogy el kezdjek osztozkodni, rosszabbul járjak és még azon is civakodjanak, hogy milyen arányban, mennyit adok abból, amiből nem is kéne adnom.
2021. jún. 9. 18:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!