Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Utálom a bátyám, mit tegyek?...

Utálom a bátyám, mit tegyek? (Bővebben lenn)

Figyelt kérdés

Próbálom rövidre fogni. A bátyám 33 éves, és van felesége 28 eves (gyerek nincs). Még a házasságuk előtt szüleinkhez költöztek mind a ketten, pontosabban a felesége jött ide a családi házunkba. Én közben elköltöztem innen, szóval elférnek 4-en, ezzel még alapból nem is lenne probléma. A probléma ott kezdődik, hogy a bátyám nem hajlandó elmenni dolgozni, évek óta szegény szüleink nyakán van ő is, és a felesége is. Azt hozzáteszem, hogy a felesége legalább igyekszik, mert most fog diplomázni, és keres állást. De a bátyám konkrétan sz*rik bele mindenbe, elvárja, hogy a szüleink eltartsák őt, és a feleségét, elvárja , hogy a felesége, noha ő sem dolgozik, de az egyetem mellett főzzön, mosson rá. A bátyám egész nap az ágyban fekszik, és mobilozik. A szüleink azért nem rakják ki őket, mert nincs hova menniük, nincs más ingatlan, a bátyám felesége pedig család nélkül van, árvaházi lány, neki sincs hova mennie. Tudom, én kívülálló vagyok, de nagyon nem nézem ezt jó szemmel, én mindig dolgoztam, eltartottam magam

Igaz, albérletben lakok, de akkor is, nem a szüleim nyakán. Ja, és a bátyám gyereket is szeretne, de mindig hárítja a felesége, hogy nem lehet, amíg nincs pénz, erre ő ezen besértődik...Jogosan haragszom? Mit lehetne tenni?

2021. máj. 19. 10:49
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
87%
Te semmit nem tehetsz, csak a szüleid. A feleségét sajnálom.
2021. máj. 19. 10:56
 2/24 anonim ***** válasza:
97%
En csrsztetnem a batyust lepten nyomon, mig el nem takarodik dolgozni!
2021. máj. 19. 11:01
 3/24 anonim ***** válasza:
89%
1. A szomszéd kérdésben arról van szó, hogy még 60-70-80 évesen is képesek elválni az emberek. Akkor egy 28 éves nő miért ne tudna, ha annyira el akar és nem tetszik neki az élet, amibe került?
2021. máj. 19. 11:12
 4/24 A kérdező kommentje:
Mindenki cseszegeti,hogy dolgozzon, de lepereg róla. A felesége gondolom azért nem válik el, mert neki sincs hova mennie, örül, ha lakhat valahol.
2021. máj. 19. 11:18
 5/24 anonim ***** válasza:
77%
#3: Mert mondjuk nincs hová-miből mennie? Meg aztán még az is lehet, hogy valami érthetetlen okból szereti a férjét.
2021. máj. 19. 11:19
 6/24 A kérdező kommentje:

Ezt mondtam hogy a feleség sem dolgozik, nem tudna miből elmenni, és családja sincs, árvaházból jött, amikor nagykorú lett, el kellett mennie a gyerekotthonból. De ez mellékes. Elvileg szerelmesek, szerelemből házasodtak.

Viszont anyukám évek óta betegeskedik is, nemtudom meddig tud dolgozni, apa már nyugdíjas. Valamit sürgősen ki kell találni, de a bátyám nem veszi komolyan sajnos. Akkor térne észhez, ha konkrétan utcára kerülnének, és hajléktalanok lennének.

2021. máj. 19. 11:26
 7/24 anonim ***** válasza:
23%
4-5. Vagyis anyagi okokból van vele, ahogy sejtettük. Ez nem valami megértésre okot adó dolog, mert érdekes máskor a földig vannak alázva azok, akik anyagi okokat is említenek, hogy miért tartanak ki a párjuk mellett, hogy miért féltik a jólétüket a szabadság helyett, stb. De még mindig ott tartunk, hogy felnőtt ember és maga választja meg a döntéseit az életben, hiszen senki nem tart pisztolyt a fejéhez.
2021. máj. 19. 11:30
 8/24 anonim ***** válasza:
96%
6. Te nem tehetsz semmit. A szüleid miért ilyen vajszívűek? Egy felnőtt férfitől már nyugodtan kérhetnének bérleti díjat, vagy legalábbis rezsi és étel hozzájárulást minden hónapban. Pl fizessen a rezsibe 30 ezret, a kajába 40 ezret, vagy ha nem, akkor mennie kell a házból.
2021. máj. 19. 11:31
 9/24 anonim ***** válasza:
71%
28 évesen egyetemre jár es kozben eltartjak, nekem az asszonyka is piocanak tűnik. Mindkettőnek dolgozni kellene, es e mellett megoldani a tanulást. Mindketten undorítóak, eloskodnek az idoseken. Semmit nem tudsz ezzel kezdeni, ha a szuleid nem lépnek. Bár elgondolkodtató, hogy a szüleid az egyik fiukat+lunyvajat eltarjak, (ami rengeteg pénz ha évekről van szó) vajon téged mennyire tamogatnak,valószínű nem nagyon. Ez az ami elszomoritó inkább mert, hogy meg a fiúkat eltartjak az hagyján(bár ez is durva), de a nojet is aki tulajdonképpen egy idegen számukra, a masik gyerekük meg...
2021. máj. 19. 11:31
 10/24 anonim ***** válasza:
90%

ez nem a te ugyed, hanem a szuleide es a felesege. Ha ilyen fiam / ferjem lenne, mar reg kipenderitettem volna (illetve a csaj helyeben hozza se mentem volna, mert egy lusta, tervekkel nem rendelkezo munkanelkulivel nem lehet mit kezdeni)

te csak elj szepen ugy ahogy neked tetszik, ha a szuleid megelegelik a kizsakmanyolast (mert ennyi idosen ez mar boven az a kategoria), majd kirakjak oket, es akkor kezdenek is magukkal valamit (bar ezt 15 evvel ezelott kellett volna megtenni)

2021. máj. 19. 11:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!