Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ki mit tenne, ha tud a testvér...

Ki mit tenne, ha tud a testvére "sötét tiktkairól"?

Figyelt kérdés
Elmondanátok a szülőknek? Vagy nem köpnétek be? (Az egyik ilyen szimplán életveszélyes, van amit a törvény is büntet talán (bár nem vagyok teljesen biztos benne), van amit szimplán annyi idősen nem nagyon kéne még... Most nem részletezném jobban a közönségnek...) Vagy hallgatnátok róla? Beszélnétek vele? Mi lenne a legjobb megoldás? (Nem a legjobb a viszonyunk de beköpni se szoktam, pl amikor szülők kérésének ellenére mittudomén, fenn volt hajnali egyig, de ez teljesen más kategória...)

2021. ápr. 25. 00:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Ha magának vagy másnak árt akkor igen, ha nem akkor no para.
2021. ápr. 25. 00:12
 2/12 anonim ***** válasza:
95%
Attól függ miről van szó. Ha mondjuk cigizne azt nem mondanám el, de ha állatokat kínozna akkor gondolkodás nélkül felnyomnám.
2021. ápr. 25. 00:13
 3/12 Thispain ***** válasza:
82%
Írd le címszavakban!
2021. ápr. 25. 00:25
 4/12 anonim ***** válasza:
89%
Ha állatkínzás, gyújtogatás a sötét titka, azt az ő és mások érdekében is elmondanám szülőknek. Ha cigizik, füvezik, azzal magát roncsolja, de kétlem, hogy ebben szülői szó számítana, úgyhogy ilyet felesleges lenne elmondani.
2021. ápr. 25. 00:42
 5/12 A kérdező kommentje:
Nincs senki és semmilyen élőlény kínozva, bántva. Nem olyan jellegű. Köszönöm a válaszokat. Címszavakban sem szeretnék többet mondani. Én is egyébként erre a következtetésre jutottam mint #1 mondjuk azért nem teljesen no para mert kisebb testvérre ez a társaság lehet befolyással ahova középső tesó kkeveredtek... De remélhetőleg nem lesz neki is olyan társasága (ha valaki akadékoskodna, a nagytesó vagyok, de nem akarok túlzottan anyáskodni sem)
2021. ápr. 25. 01:43
 6/12 anonim ***** válasza:
89%
Hát szerintem több dologtól függ. Hány éves a testvéred? Ha 18 felett akkor szólhatsz a szülőknek de úgysem tudnak vele mit csinálni, nincs sok beleszólásuk max annyi hogy ráhívhatják a rendőrséget ha valami illegális dologról van szó. Nem tudnád leírni pontosan miket csinál? Ez egy anonim oldal, senki nem tudja hogy te vagy ő ki, ez miatt nem kell aggódnod más okot meg nem látok hogy miért nem írnád ide ki. Így konkrétumok nélkül elég nehéz választ adni a kérdésre.
2021. ápr. 25. 02:57
 7/12 anonim ***** válasza:
71%
Kiindulási abból, hogy ennyire titok, még anonim oldalon is: előbb vele beszélj, aztán a szüleiddel. 18 alatt ők felelnek érte anyagilag és jogilag is. Egyszer ebből csúnya bukta lesz, és akkor te is elveszted a bizalmukat.
2021. ápr. 25. 06:18
 8/12 A kérdező kommentje:
Én már 20. Életévemet is betöltöttem, de most bőven fiatalkorú emberkékről van szó.. összességében érdekelt, hogy ki hogy viszonyul ehhez, ki mit tenne. Pontosan nem szeretném megosztani, akkor sem, ha anonim oldal. (Ja igen, 5en vagyunk, a legkisebb nagyon kicsi, még nem iskolás, az eggyel alattam levő tesó is nagykorú, de vele nincs semmi, az utána következő 2 tesó mindkettő hát hogy is fogalmazzak.. nem jó társaságban van. De nem is akartam a ló túloldalára esni és anyáskodni de azt sem szeretném, hogy valami miatt amiről tudok esetleg saját maguknak bajt okozzanak mert nem szóltam a szülőknek. És igen, nem lakom ennyi idősen külön, mert tanulok és nem engedhetem meg magamnak, ha lenne kollégium, akkor pedig ott lennék. Visszatérve az okozott dilemmát, hogy most mi is lenne a helyes döntés. Mert ha "beköpöm", akkor egyértelmű, hogy én voltam. Ha nem és lesz valami esetleg, akkor meg a lelkiismeretem nem hagy nyugodni, hogy én tudtam erről...)
2021. ápr. 25. 11:07
 9/12 anonim ***** válasza:
76%

Azért lenne jó tudni, hogy mi a konkrét probléma, mert egyáltalán nem mindegy a következménye.

Nem mindegy, hogy a 12 éves húgod drogot használ, a 14 éves tesód összehiz egy gyereket, a 15 éves kocsikat lop, vagy a 17 éves krosszmotorral repeszt természetvédelmi területen.

Ugyanis nem mindegy, hogy "csak" magának árt, esetleg elcseszheti a jövőjét, börtönbe kerülhet, pénzbírságra ítélhetik, vagy pár nap pletyka után mindenki elfelejti.

Ezt mérlegeld, hogy mi lehet a kimenetele legrosszabb esetben.

Illetve azt is, hogy mi a te felelősséged, ha te tudtál róla.

Azt is gondold végig, hogy ha a szüleitek nem tudnak semmit, akkor te se tudsz mindent.

2021. ápr. 25. 11:17
 10/12 kovpet ***** válasza:
100%
Azt se tudjuk, hogy melyik országban élsz, simán leírhatnád, hogy miről van szó. Mert így általánosságban lehet mondani ugyan valamit, de ez esetben pont a konkrét "sötét titok" lenne a lényeg, az ördög a részletekben rejlik :)
2021. ápr. 25. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!