A nővérem többször kölcsön adta a kutyámat?
Szerintem itt nem azzal volt senkinek baja, hogy a tesó elviszi kirándulni vagy sétálni a kutyát. Hanem azzal, hogy a gazdi engedélye nélkül viszi 'ismeretlen' helyre. Ez több szempontból is aggályos. A gazda vállalt felelősséget a kutyáért, mikor hazavitte magához. Ha a kutyus megsérült, vagy kárt okoz, akkor ki a felelős? Az akinél a gazda engedélye nélkül tartózkodott a kutya, vagy a gazdája?
Azt se felejtsük el el, hogy a gazdi nem 12 órát robotol, hanem 4-6 órát. Egy jól lefárasztott tacskó, de még az én skót juhászkutyám is boldogan szundikál és pihen addig, amíg a gazdája haza nem ér. Neked se esne jól, ha a hazafelé vezető úton elterveznéd, hogy mit csinálsz, hova mész mit játszol a kutyáddal. De otthon, nem találod, hiába keresed. Ja, kölcsönadták másnak, és majd holnap talán visszahozzák.
Az is érthető, hogy a kutya ragaszkodik a saját környezetéhez éjszaka. Szinte lényegtelen, hogy a gazdája után sír, vagy a megszokott környezetét hiányolja.
"A barátjával néha elkérik hogy elvinnék sétálni vagy ha kirándulni mennek, szeretnék néha vinni ezzel nekem semmi baj nincs mert megis kérdezték csak kirándulni viszik..."
"Meg mondtam nekik hogy nem vihetik el maximum sétaltatni és csak is úgy ha megkérdeznek, a múltkor is elmentem érte hogy visszahozzam mert nem értik meg hogy a nem az nem. Napközbe ha elviszik sétálni a kutya boldog meg szeret sokat sétálni..."
"...rábizom arra a pár órára unokatesómra neki is van kutyája és nagyon szeretik egymást."
Kigyűjtöttem gyorsan a kérdés leírásából és a kérdező kommentjeiből, azokat a részeket, amikből én arra következtetek, hogy nem a kutyust akarja birtokolni. Ő is örült neki, hogy a kutyával sétálgatnak, foglalkoznak mások is. De sajnos, ha nem tartják a gazda által megszabott határokat, pl. szóljanak előtte, tudjdon róla mit csinálnak vele, akkor a probléma megoldásának lehetőségei sajnos limitáltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!