Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mihez kezdjek ha az őrületbe...

Mihez kezdjek ha az őrületbe kerget a testvérem? Idegesít, és már nem bírom ki az öcsém mellett. Én finom fel?

Figyelt kérdés

Nincs külön szobám, a testvéremmel vagyunk egyben, nem tudok mellette aludni. Ő nem vesz részt az online óráin, én igen. Nekem reggel 8kor kellnem kell, míg neki felborult a nap és este, napközben alszik (du. 4 körül szokott kelni), este nyomkodja a telefonját, Tv-t néz, ki be járkál, én pedig bármi apró kis tényezőtől nem tudok aludni, fény, hang, bármi. Amióta otthon "tanulnak" az általános iskolások, egyszerűen egy óráig forgolódom, aztán sokszor inkabb neki állok sorozatozni hogy lefárasszam magam, meg mert azon vagyok hogy úgyse tudnék elaludni tőle, próbáltam beszélni vele de aztmondja csukjam be a szemem, és tegyek párnát a fejemre:).

Ez miatt egyébként most szeretnék valami gyengébb altatót venni h nyugodtan alhassak, de gondoltam azért megkérdezem ti mit gondoltok...

2021. ápr. 15. 12:35
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
18- Teljesen egyetértek veled, de sajnos nem tudom őket jobb meglátásra bírni, meg azon kívül hogy rászolnak sajnos nem nagyon lehet mit tenni vele.
2021. ápr. 15. 14:05
 22/28 A kérdező kommentje:
20- sose értettem ezt a kamu dolgot, miért találnám ki hogy irritál az öcsém? Sajnos ez van, nem tartják normálisan az oráit, heti pár órája van, és gyakran messengeren meg hasonlókon, de azokon sem vesz részt. A szulos dolog, hat most en mihez kezdjek? Anyuek azert nem szolnak ra mert felvettek a középsuliba, szerintuk elengedheti a felevet csak menjen at, ezert uvolt vele anya neha h vegyen reszt az orain, de mivel o a kedvenc, egy pofon vagy valami szoba se johet... ha meg nem tetszik valami, menj mas kérdés ala szapulni a kerdezot
2021. ápr. 15. 14:08
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Ajánlom a macskagyökeret (valeriána) vagy a Herbária Jóéjszakát teáját, még akár a mézes tej vagy sima meleg tej is beválhat, csak az altatót hagyd ki a saját érdekedben. És ha mégis arra kerülne a sor, hogy mindenképp altatót akarsz, beszéld meg egy orvossal, anélkül ne szedd. Még egyszer: nagyon rá lehet cseszni a felelőtlen alatatószedésre.

Ez meg lehet durván fog hangzani, de ha szülők ennyire nem veszik tekintetbe a szükségleteidet és a kilátásaidat, sem az öcséd jövőjét, akkor mind jobban járnátok a gyámüggyel... De a tanárok nagyrésze sajnos annyira fásult és nem törődöm, hogy tényleg maximum egy online dorgálás tellne ki tőlük. Ami egy egész osztály nála idősebb(?) kamasz füle hallatára talán jobb belátásra bírná az öcséd.

2021. ápr. 15. 14:10
 24/28 anonim ***** válasza:
90%

Olyannyira nem fújod fel, hogy a helyzet az alkotmányban foglalt jogaidat sérti.

" XVI. cikkben hosszabban, összesen 3 bekezdésben határozza meg a gyermekek jogait. 1 bekezdése szerint: "Minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz."

+ Unicef - [link]

És az sincs rendben hogy ennyire érezhetően és bevallottan favorizálják a testvéred a te károdra.

Ha megemlítenéd a gyámügyet, ki tudja, hátha hatna.

Megbízható rokon (nagymama, nagynéni) nincs akinél ellehetnél pár hétig?

2021. ápr. 15. 14:27
 25/28 anonim ***** válasza:
85%
Nehogy már ne bírj el az öcséddel. Nem laktunk egy szobában a nővéremmel, de folyton idegesítettem, mert szórakoztatott. Soha senkitől nem kaptam olyan taslikat, mint tőle, pedig nem voltam valami jó gyerek, nem csak nála húztam ki a gyufát. Viszont volt respectje, elültette bennem, hogy ő az első és én csak a második. Ha nagyon felhúztam valamivel úgy spuriztam, hogy a papucs sem ért utol, amit utánam dobott:D
2021. ápr. 15. 14:28
 26/28 anonim ***** válasza:
84%
Amikor nappal alszik, öntsd le hideg vízzel. Ha megy vinnyogni anyádékhoz, csak annyit mondj, hogy túlreagálja, te csak segíteni akartál, hogy részt tudjon venni online órán. Nem normális, amit a tesód csinál, anyádék reakciója sem. Menjen át a kis gyökér az ő Hálójukba aludni. Nem is értem, hogy képzelték, hogy összeraknak egy 16 éves fiút meg egy 14 éves lányt.
2021. ápr. 15. 20:07
 27/28 anonim ***** válasza:
52%
Te fiú vagy lány vagy?
2021. ápr. 15. 21:18
 28/28 anonim ***** válasza:

Ifjúsági lelki elősegély:

[link]

2021. ápr. 16. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!