Ha a testvérednek lenne egy olyan gyereke, aki oxigén hiányosan született és a kevés fizetése mellett nem tudná eltartani, mit csinálnál?
A kérdés részben elméleti!
Ha olyan szituációba kerülnél, hogy a testvéred (aki soha nem ad semmit, csak vesz) a szellemileg fogyatékos gyerekét nem tudja már eltartani, átvennéd az eltartását és később a gyerekeidre is megpróbálnád ráerőltetni,vagy valamilyen "speciális otthon" mellett tennéd le a voksot?
Azért részben elméleti, mivel már a rokonom jobb létre szenderült, de anyám mindig azt állítja hogy azért lettünk 4-en testvérek, hogy az eltartása majd könnyebb legyen felnőtt korunkban.
Nekem megvan erről a saját véleményem, de kíváncsi vagyok mások mit cselekednének.
A szüleid azért vállaltak 4 gyereket,hogy később könnyedén eltarthassátok a fogyatékos unokatestvéreteket?Most ez komoly?
Nyilván segíteném a testvéremet,ahogy tudom, de azért nem szülnék ész nélkül, hogy ezt az őrületet kivitelezzem.
3-as
Igen, ez természetes csak a gyerek apja még kiskorában lelépett..ezt kifelejtettem.
4-re:
És akkor a nagynéni vagy az unokatesók azért szívjanak, mert rosszul választott párt az anyuka?
Nem! Van annak a gyereknek apja. Neki kötelessége gondoskodni a gyerekről. Ha egyébre nem hajlandó, legalább anyagilag: ezt hívják tartásdíjnak. Ami bírósági úton is behajtható, ha az illető vonakodik fizetni.
Úgyhogy az anyukának egyvalamiben segítenék: a tartásdíj behajtását intézni jogi úton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!