Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért nem mond el nekem...

Miért nem mond el nekem semmit? Miért az Instagramról kell értesülnöm mindenről?

Figyelt kérdés

Húgom 18 éves kora óta Budapesten él, most a covid alatt is csak szokásosan havi 1 hétvégére jött haza (20 éves).

Egyedül él, neki ez megfelel. Mióta elköltözött a városunkból, nagyon keveset beszélünk.

Semmit nem mond el, semmibe nem avat be. Mindenről a közösségi felületein tudok csak. Ha ott kérdezek üzenetben, kitérő választ ad.

Pl. nyáron is posztolta, hogy nyaralni van, láthatóan egy pasival. Kérdeztem, hogy ki az, válasz: egy barát csak. Most is mentek síelni többen, kérdezem tőle, hogy kikkel ment, válasz: barátokkal. November óta háromszor volt Dubaiban a barátnőivel, írtam most legutóbb annyit, hogy de jól megy, mire annyi volt a válasz, hogy "jaja, ösztöndíj".

Mondtam ezeket az apánknak, ő is mondta, hogy nekik sem jelenti be ezeket előre, néha ha felhívja, hallja, hogy kocsiban ül és ha kérdezi, hogy hová megy, örül, ha országon belüli helyet mond.

Nyáron is sokszor volt rossz kedve, ha itthon volt, akkor is. Kérdeztem, hogy mi bántja, mire mondta, hogy most derült ki, hogy felesége van annak, akivel 4 hónapja együtt van és ez padlóra küldte. Közben sem én, sem a család többi tagja nem tudta, hogy van neki valaki komolyabb.

Sokat van lent mostanában a Balatonnál és kérdeztem, hogy hogyhogy, vagy minek. Mondta, hogy hosszú sztori, meg kacifántos is, nem akar üzenetben belemenni ebbe. Kérdeztem, hogy de majd elmondja egy délután valamikor? Erre hogy hát erre a sztorira egy délután lehet, hogy kevés lenne.

Már komolyan gondoltam arra, hogy valamelyik hétvégén munka után elmegyek hozzá Pestre, hogy akkor ott az egész hétvége, mesélje el a dolgokat. Vagy hogyan szedhetném ki belőle a részleteket, vagy hogy ne félmondatokkal válaszoljon?

Mármint pl nyáron a nyaralós kérdésre simán válaszolhatta volna, hogy "igen, eljöttünk Görögországba 2 hétre a Petivel, itt és itt leszünk, majd ekkora megyünk haza". Nem, helyette ő lerendezi annyival, hogy egy baráttal ment.

#Instagram #miért titkolózik
2021. márc. 30. 13:33
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
83%
#8 szerintem is kamu, ennyire ostoba nem lehet senki családja hogy ne jöjjenek rá miért zárja ki őket az életükből a kiscsaj amikor Dubajban nyaralgat "ösztöndíjból"
2021. márc. 30. 14:32
 12/37 anonim ***** válasza:
90%
Esküszöm nekem is egyből az jutott eszembe, hogy prostituált. Dubaiba is pénzt keresni ment, nem költeni...
2021. márc. 30. 14:34
 13/37 A kérdező kommentje:

Az ösztöndíjat ironizálva írta, gondoltam ez kitűnik itt is.

Otthon tudnak ezekről, főleg, hogy nem magának állja, hanem a szülei fizetik (az apánk közös csak).

2021. márc. 30. 14:34
 14/37 anonim ***** válasza:
78%

13: akkor meg mi a problémád...????

Nincs saját baráti köröd, pasid, stb. stb. - hogy a húgod életébe akarsz belemászni...???

2021. márc. 30. 14:37
 15/37 anonim ***** válasza:
64%

13#- Nem tűnt ki de igazából mi a gond? Főleg ha a féltestvéred?

Irígy vagy rá?

2021. márc. 30. 14:40
 16/37 anonim ***** válasza:
33%
Arra nem gondoltok, hogy a kérdező esetleg szereti a testvérét és közelebb akar kerülni hozzá?
2021. márc. 30. 14:49
 17/37 anonim ***** válasza:
88%
annyira hiszékenyek az itteni válaszolók xd
2021. márc. 30. 14:54
 18/37 anonim ***** válasza:
91%
Kopj le róla, felnőtt ember, mit avatkozol be az életébe?
2021. márc. 30. 14:56
 19/37 anonim ***** válasza:
35%
Miért pont 16os van lepontozva? Miért bűn az, hogy valaki meg akarja ismerni közelebbről a testvérét? Nekem három kistesóm van - igaz ők vérszerinti testvéreim -, szívem szakadna meg, ha egyszer csak azt venném észre, hogy fogalmam sincs, mi van velük, nem beszélünk, semmit nem tudok róluk, mert nem hajlandóak semmit megosztani velem. Az ember nem megfolytani akarja a másikat, hanem egyszerűen érdekli, mi van vele, mert szereti. A barátoktól se azért kérdezi meg az ember, hogyhogy vannak, mert nincs élete és inkább "belemászik az életükbe". A leírás alapján a kérdező nem viszi túlzásba a dolgot, ennyi teljesen normális. Főleg, ha a húg elköltözése előtt jóban voltak, sokat beszélgettek, stb...
2021. márc. 30. 15:14
 20/37 anonim ***** válasza:
84%

Ha fontos a tesó, akkor a kapcsolat nem szakad meg akármilyen messze van a kettő egymástól.

Ezért van lepontozva.

Hirtelen pont most lett fontos, pont most kap észbe hogy el van bszva a kapcsolatuk?

Mi az hogy egyszercsak azt veszem észre hogy..? Egy testvéri kapcsolat nem egyik pillanatról a másikra romlik meg.

És bizony van, aki a másikat csak megfolytja a folyamatos kérdésekkel, van az a szint amikor már nem egészséges a sok sok kérdés. A kivel és hol vagy és mit csinálsz nem vehető egy kalap alá a hogyvaggyal.

Én azt tanácsolom, alakíts ki vele egy normális viszonyt és amikor megvan a bizalom akkor lehet kerdezoskodni olyan dolgokról amikről most nem beszél.

2021. márc. 30. 15:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!