Tesóm mióta új párja van folyamatosan hízik, szóvá tegyem ?
Mindenképp szólj neki, ne viccelj. Itt nem arról van szó, hogy nem tetszik a hajszíne és meg kéne változtatnia. A túlsúly nem a kinézetről szól, hanem egészségtelen és ha folyamatosan hízik, igenis fel kell rá hívni a figyelmét, hogy nem jó az életmód amit folytat.
Nagy divat lett manapság, hogy semmiért nem szabad szólni, "ha neki így jó, éljen így". Igenis fel kell rá hívni a figyelmét, hogy nem egészséges ez az életmód és az egészsége megőrzése érdekében változtatnia kéne. Mozgásszegény, kalóriadús életmód cukorbetegséghez vezet, ami nem vicc. Nyilván ezt is tudja ő is, de csak mert kényelmesebb "tartózkodni" és nem "beleszólni" az életébe, még nem biztos, hogy az a helyes út.
(Ui.: indulj ki abból, hogy ha te lennél az ő helyében, örülnél-e neki, hogy a testvéred törődik veled, vagy sz@rik a fejedre, ahogy a válaszolók nagyrésze tenné. Nyilván zaklatásba nem kell átmenni, de a figyelmét szerintem mindenképp hívd fel rá.)
Nyilvan neki is feltűnt. Inkabb arrol kérdezd nem stresszes e a munkája ( sokan stresszevok) vagy hogy viseli a covidot( nekem is nemreg volt olyan időszakom hogy ugyan lemehettem volna futni, de kb az eletkedvem elment attól h minden online van). Szóval inkabb a körülményekre kérdezz rá úgy megnyilik talán . Az is lehet hogy az egészségével vannak gondok. Egy barátnőmnek nőgyógyászati problémái voltak,pontosan nem tudom mi, meg gyerekkel is próbálkoztak hát megműtötték gyógyszerelték, mindig sovány volt de jópár kilot felszedett.
Ha a képébe vágod hogy hízik az tuti nem segít.
Sokan félrértették , én nem megalázni vagy bántani akarom hiszen szeretem a tesómat. Biztos nem munkahelyi dolog, mivel egyetemista még, nem dolgozik.
Én is tartok tőle lehet betegsége vagy szimplán lustabb lett...
Én értem hogy félted, de valószínű még nem voltál ilyen helyzetben azért nem érted. Mi értelme szólni? Ebbe belegondoltál már? Mi lesz akkor? Nem fogja azt mondani hogy ó ha a tesóm észrevette akkor gyorsan visszafogyok. Megesik gyakran hogy hízik valaki. Valószínű te is fogsz. Eljön egy idő amikor elged lesz, és visszafogysz magadtól. De nem úgy hogy más figyelmeztet rá.
Ő is tudja hogy hízott. Biztos vagyok benne. Úgyhogy akkor beszélj csak róla, ha ő maga hozzá szóba. Na akkor kérdezd meg hogy van-e valami. De ne úgy higy direkt belekérdezel. Hidd el van különbség a között hogy ő akar beszélni valamiről vagy te felhozol egy kellemetlen dolgot és alig várja hogy befejezzétek a beszélgetést.
Szerencsére csak titkán fordul elő, de én személy szerint utálom ha még jegyzik mivel nagyon zavar hogy híztam. Minden egyes nap szembesülök vele mikor felöltözök. Semmi szükség arra hogy valaki plusz odajöjjön és azt mondja hogy látom híztál. De nem is tudok erre mit mondani csak azt hogy hát valóban. Magamtól viszont szoktam felhozni a témát szűk családi/baráti körben néha. Érdekes ez teljesen más mert én döntöm el hogy mikor van kedvem beszélni róla. Tehát mégsem tabutéma.
Egy kapcsolatban ennyi idősen sokan elkényelmesednek. Megnyugodnak kicsit, hogy már találtak maguknak párt, boldogok és sokan kevesebbet edzenek (jobb a szabadidőt a párjával tölteni) és rosszabbul étkeznek (pizzázás, sütizés, közös chipsezés)..stb. Az egyetemre kerülés sokszor amúgy még önmagában is hízáshoz vezet új kapcsolat nélkül (ki gondolta volna, hogy hiányzik a tesi óra, meg anya főztje?) Ha a másik nem motivál az egészséges életmódra sajnos ez megesik.
Velem is megtörtént, akkor észre se vettem, csak mikor már megjegyezték mások is. Sokkal jobb lett volna ha még időben és kedvesen tudom meg pl a testvéremtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!