Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Alig tudok beszélgetni a...

Alig tudok beszélgetni a nővéremmel, amióta gyerekei vannak. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Szeretem a gyerekeit, de ha anyukáméknél talákozunk, úgy néz ki, hogy én a gyerekekkel játszok a szobában, ő meg anyukánkkal beszélget kint a konyhában. Mi egy-két szót szoktunk váltani, de a gyerekek már olyankor is nyaggatnak, hogy velük játsszak inkább. Ő nem szól rájuk, vagy csak alig, de az hatástalan, én meg egyrészt nehezen tudok nemet mondani nekik, másrészt félek, hogy a nővéremnek nem tetszene, mert ő olyan fajta anya, aki úgy gondolja, hogy rossz gyerek nincs, meg nem lehet kiabálni se a gyerekkel meg semmi kb.

Már nagyon eltávolodtunk egymástól, pedig régen szoros kapcsolatunk volt. Mit tennétek a helyemben?

2021. jan. 28. 15:34
1 2
 11/20 anonim válasza:
36%
Idegesítenek az ilyen beteg emberek :/ ezeknek többet jelent egy kitya mint egy gyerek kb.A kérdező semmivel sem utalt arra,hogy utálná a testvére gyerekeit,vagy,hogy a nővére kihasználná.Szóbol ért az ember ha ő nem mondja,hogy zavarja a testvére hiánya,a nővére azt látja,hogy a húga jót játszik a gyerekeivel akik imádják a nagynénjüket és ez a normális egy épp családnál.Ha viszont elmondja akkor eggyütt változtatnak ;) ennyi
2021. jan. 28. 16:31
 12/20 Savlekotő ***** válasza:
64%
Van családom ahol nem szokás mások nyakára elleni,mint ma divat lett és nem a családiért szaporodunk a gyerekeket meg lepasszoljuk másokra..
2021. jan. 28. 16:33
 13/20 anonim válasza:
20%
Gondolom sűrűn találkoztok,és szeretitek egymás gyerekeit is úgy nevelitek,hogy ők uncsitesók és szeressék egymást (szarkazmus) 😂😂😂😂 szép ha azt gondolod más nyakára ellik a testvér ha játszik a húga a gyerekeivel 😅😅😅😅 azt nem tudom nállatok mi a szokás,de én imádom a testvéreim gyerekeit és ők is az enyémet 😇 ha az öcsénk játszik a picikkel nem hallottunk még olyat hogy a nyakára ellettünk 😆😆😆😆 pedig ha haza megyünk az ünnepekre a szülői házba mindig öcsémen lógnak és ő hívja őket 😂😂😂😂
2021. jan. 28. 16:55
 14/20 anonim ***** válasza:
80%

Szólj neki.

Én se tudok semmit tesómékról, velem játszik a gyerek, ha jönnek.

De szólhatnál neki, ilyenkor is

pl gyereknek megmondod, hogy naa megnézzük a mamát picit? aztán ottragasztod valamivel, pl h főzzenek együtt.

meg szólsz tesódnak, hogy hiányzik beszélgetés, hívjon majd ha kicsit ráér

2021. jan. 28. 17:12
 15/20 anonim ***** válasza:
56%
Gondold át, mennyi ideig tudod vagy akarod vállalni, hogy játszol a gyerekekkel (írtad, hogy szereted őket), és a látogatás elején mondd meg, hogy most akkor fél órát, egy órát játszol velük, aztán te is szeretnél beszélgetni vele.
2021. jan. 28. 17:49
 16/20 anonim ***** válasza:
91%

Miért nem beszéled ezt meg a testvéreddel? Lehet, hogy fogalma sincs arról, hogy neked ez nem jó így

Ha tényleg jó kapcsolat volt köztetek akkor ezt meg tudjátok beszélni

2021. jan. 28. 17:51
 17/20 anonim ***** válasza:
53%

Teljesen átérzem a problémádat. 7 éve született a tesóm első gyereke. Akkor tudtunk tartalmas időt együtt tölteni, amikor teljes napot voltam velük és aludt a kicsi. Az egyik javaslatom az, hogy te is egyedül menj át hozzájuk, akkor nincs kihez lelépnie, együtt gyerekeztek és beszélgethettek.

Ez az időszak nem tartott sokáig, mert én is anya lettem. Így a második javaslatom az, hogy írásban tartsátok a kapcsolatot. Viberen vagy Messengeren írunk, válaszolunk, amikor időnk engedi. Gyakran napokba telik, mire kitárgyalunk egy témát, de legalább ugyanúgy (egészséges kereteken belül) mindent tudunk egymás mindennapjairól.

2021. jan. 29. 01:18
 18/20 anonim ***** válasza:
73%

Tudod néma gyereknek ..

Beszélj anyuddal vigyázzon ő a gyerkőcökre mert hiányzik a tesód szívesen beszélgetnél vele. Ennyi

2021. jan. 30. 18:58
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

14+17 el értek egyet. Te nem tudod őket néha meglátogatni? Plusz Messenger-en tarthat átok a kapcsolatot.

A gyerekeket meg nem kell turván elküldeni, csak játékosan rávezetni arra hogy te most nem fogsz velük játszani, vagy csak mondjuk fél órát.

2021. febr. 1. 14:38
 20/20 anonim ***** válasza:
Én nem szeretem a gyerekeket presztrálni sem játszani veluk úgyhogy ha nagyon játszani akarnak megmondom nekik hogy nem ha megkérdezik hogy miert megmondom hogy azért mert nincs kedvem semmi bajuk nem lesz elmegy és játszik tovább boldogan egyedül persze ezt mind lehet mosolyogva és kedvesen mondani:)
2021. febr. 1. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!