Egyke vagyok. Ez előny vagy hátrány?
Minden barátom azt mondja, hogy nagyon szerencsés vagyok.
Én nem érzem így, mivel jobb lett volna egy testvérrel felnőni.
17f
Engem nagyon le fognak pontozni a testvér-pártiak, de ez körülmény függő is.
Nálunk sajnos nagyon rossz felállás volt, én lány, testvérem fiú, neki minden lehet, elvehette a dolgaimat, eladhatta, ha szóvá tettem, akkor én voltam a hisztis/árulkodós/stb. Ez persze az élet töbi területére is kihatott, mindig nekem kellett engedi, megbocsájtani, bármit tett. Ez odáig fajult, hogy a szüleim fejére nőtt és egy empátiát nélkülöző másokat kihasználó felnőtt lett belőle.
És az évek során elég sok aljas dolgot tett, a rengeteg szorongás amit okozott lerontotta az egészségemet is. De az édesanyám egészségét is.
Most az van, hogyha hazalátogatok max. odaköszönök neki. És ennyi. Rossz érzés.
Egyke barátom meg magabiztos, nem kell semmi családi dolgon szorongania, vagy hogy mikor történik megint valami.
Jó lett volna egy normális testvéri kapcsolat. Ezért ne én legyek már az embertelen, gonosz, mert tartom a távolságot egy érzéketlen érdekembertől.
Örökség meg...érdekli a fenét, én neki adom az én részemet is, csak ne nekem kelljen eltartani majd idős fejjel.
Tehát nekem hátrány, hogy van testvérem. Tönkretette a családunkat.
Többen írtatok az egyedüli oroklest, mint az egykeseg elonyet.
Nem tudom, a mai varhato életkor függvényében pont semmire se mennek az oroklessel.
Egyke anyósom most örökölt 65 évesen. Kívánok neki még sok egészségben eltöltött évet - nem hiszem hogy 50 éves korunk előtt orokol a férjem, igazából akkor meg már mit számít? Jó esetben a nagyobb költségeken túl vagyunk/leszünk. Persze nincs az a pénz amit ne lehetne elkölteni, de ha nem lenne/kevesebb lenne osztozkodas miatt sem számítana igazán.
Nekem 3 testvérem van. Egyikkel nagyon hideg a viszonyom, ha csak ő lett volna, én is utáltam volna a tényt, hogy van tesóm. Akinek ilyen jutott, megértem, hogy miért kívánja a pokolba. A másik két tesóm viszont kárpótolt mindenért, miattuk megérte minden nehézség, mert sok tesóval azért jár sok probléma is. Kevesebb figyelem, pénz jut rád, mindig alkalmazkodni kell valakihez, sosincs csönd, nyugalom. De olyan kötelék van köztünk, amit semmiféle barátság vagy egyéb családi kötelék meg sem közelít.
Ami hátrány még eszembe jutott az egykék esetében, hogy sokkal nehezebb egyedül gondoskodni az idős, beteg szülőkről, mintha ez több féle osztódna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!