Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Én nem akarok vele háborúzni,...

Én nem akarok vele háborúzni, de ő irigy rám? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

A szüleim kiskoromban elváltak, két éve anyám összejött valaki mással, azóta össze is házasodtak. Az új férjének van egy lánya, aki nálam egy évvel fiatalabb. Az első hetekben, amikor megismertük egymást, tök jól éreztük magunkat együtt, barátok lettünk. A problémák ott kezdődtek, amikor apám először felbukkant. (Anyámnál van a felügyeleti jog, apukámhoz kéthetente hétvégén megyek.) Mindig elkényeztetett, bármit megkaptam, pedig legtöbbször nem kértem. Minden szülinapomra a legújabb iPhone, drága ruhák, cipők csak úgy, csomószor utazásokat is kaptam, nem is mindig vele mentem el ezekre, de azért sokszor igen. A lényeg, hogy amikor megtudta, hogy lesz egy húgom, azonnal nekiállt látványosan elkényeztetni. A mostohatestvérem előtt adott drága ajándékokat, stb, hogy féltékeny legyen ő is, de főleg az apja. Emiatt a lány megutált, mert ő nem kapott állandóan olyan jó ajándékokat és nem mehetett el annyi helyre. Persze mi is megyünk nyaralni négyen, de engem állandóan utaztat az apám. Szóltam már neki többször, hogy álljon le ezzel, mert miatta fog megutálni a testvérem, de ugyanúgy folytatja. Én nem dicsekszem a húgomnak ezekkel, inkább kicsit szégyellem magam, hogy ennyire el vagyok kényeztetve. De apám mindig mindent rámtukmál, hiába mondok nemet.

A legrosszabb viszonyom akkor volt a tesómmal, amikor kicsit több, mint egy éve Párizsba akartunk utazni. A húgommal akkor éppen rendeződött a viszonyom, sokat beszélgettünk. Kiderült, hogy közös álmunk Párizs. Beszéltük is, hogy akkor ősszel oda menjünk, hamár úgyis akarunk menni valahova. Erre amikor legközelebb apámhoz mentem, elmondja, hogy szeretné, ha elutaznék Párizsba, mert tudja, hogy az az álmom. Egy felnőtt unokatesómmal mennék és elvihetném egy barátnőmet. Természetesen nagyon örültem neki, de mondtam, hogy nem barátnőt szeretnék vinni, hanem a mostohatesómat. Erre azt mondja, azt nem lehet, válasszak mást. Hiába könyörögtem, hogy had jöjjön velem a tesóm, meg mondtam, hogy akkor nem is megyek. Végül elmentem az unokatesómmal és egy barátnőmmel, de borzalmas érzés volt. Mostohatesóm teljesen ki kiborult, hogy hogy tehettem ezt.

Csütörtökön apám beállított, hogy hozott nekem valamit. Egy márkás alkalmi ruha volt az és vásárlási utalványok. Látványosan odaadta és már ment is. Az utalványokat a húgomnak akartam adni, mert nekem nem kellenek, erre azt mondja, hogy neki más cucca nem kell. Azóta is alig szóltunk két szót egymáshoz.

Mit tehetnék? Nem akarom, hogy utáljon! Kérlek segítsetek!

17L

2020. nov. 29. 22:52
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
94%
Én másokkal ellentétben, nem arról fogok írni mit fogadsz el és mit nem. Itt a legnagyobb baj nem veletek van, hanem apàddal, azzal hogy látványosan utálja a nostohatestvéred. Azt írtad, akkor kezdett elkényeztetni, mikor megtzdta, hogy ő létezik. Nem azt mondom, hogy szeresse, de az, hogy kijelenti, hogy bàrki mehet (barátnő) Párizsba, kivéve ő, az egy szemét húzás volt.
2020. nov. 30. 08:35
 22/33 anonim ***** válasza:
92%
Ne vedd rossz néven: de én úgy látom apád arra használ téged, hogy szándékosan feszültséget generáljon a családotokban. Nyilván nem pénzügyi megfontolásból nem akarja hogy e tesód is mehessen, hisz mást vihetnél: egyszerűen téged használ eszköznek hogy a családodat szétverje, manipulálja. Ez "bosszúhadjárat" anyád és a párja ellen. Sajnos vannak ilyen férfiak. Ennek fényében viszonyulj apádhoz.
2020. nov. 30. 08:42
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
21, nem a mostohatesóját utálja. Hanem sértve érzi magát a volt felesége és az új kapcsolata miatt, ebbe akar belerondítani, vagy legalábbis éreztetni, hogy mennyire rosszul választott az ex, ezért használja fel a kérdezőt.
2020. nov. 30. 09:19
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek utolsó kettővel. Ez egy hatalmi játszma apukád részéről. Nem csupa szívjóságból adja neked ezeket a drága ajándékokat. Ez a csakazértismegmutatom típusú játszma.
2020. dec. 1. 02:54
 25/33 anonim ***** válasza:
27%
Jó, hogy nem szól hozzád ha kuponokkal szúrod ki a szemét... Te meg előtte veszed fel a lui vuttyont
2020. dec. 1. 09:39
 26/33 anonim ***** válasza:
0%
Pont azokat a vásárlási utalványokat akartad odaadni, amit nem tud kihasználni, mert gondolom olyan helyre szólnak, amit akciósan se tud kifizetni?
2020. dec. 1. 11:03
 27/33 A kérdező kommentje:

Oké, most elkezdek válaszolgatni.

Először is, köszönöm a válaszokat.

A vásárlási utalványok nem kuponok, hanem utalványok (tudjátok, nem 20% kedvezmény, hanem van rajta 10 ezer Ft). Azért akartam neki odaadni, mert kettő a kedvenc boltjaiba szólt. Ruhát nem tudok odaadni neki, mert messze nem vagyunk egy méret, vagyis erről ennyit.

Az pedig tény, hogy nem kőgazdag az apja, de nem is szegény... A lány is iPhone-nal járkál és vásárolgat, csak nincs elkényeztetve. Megvan mindene, még több is, nem egy szegény, szakadt ruhákban járkáló lányról beszélünk.

Aki azt írta, az apám eszköze vagyok, annak köszi. Ezt már sejtettem, de már biztos vagyok benne.

A gyűjtőszámla jó ötlet lenne, ha az apám nem lenne olyan, amilyen. Mert ugye azzal nem tudna látványosan elkényeztetni. Minden esetre, megpróbálok vele beszélni erről.

Anyám nem szól bele, mert neki átlagos fizetése van, így legalább nem neki kell rendeznie a ruhákat, telefont és még utazgatni is tudok. Nem tudom, látja-e, mit akar apám, de mindenesetre nem tesz semmit, mégcsak velem vagy vele se beszélt erről.

2020. dec. 1. 16:41
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem anyukád vagy nem akar apud ellen uszítani annak a szemét viselkedése ellenére, vagy úgy véli, elég felnőtt vagy, becsül annyira, elég felnőttnek vél ahhoz hogy átláss apádon. Az az igazság, hogy ő mint ex-feleség ebből nem jöhet ki jól ha szóvá teszi , de te odaállhatsz elé hogy úgy véled apád ellelünk használ, és tanácsot kérhetsz hogy hogyan kezeld helyzetet mert zavar. Van egy olyan halovány érzésem, hogy anyud meg fog könnyebbülni ha te hozod fel a problémát, és mondod el neki hogy aggaszt a helyzet.
2020. dec. 1. 21:18
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
*ellenük, bocs az elírásért.
2020. dec. 1. 21:19
 30/33 anonim ***** válasza:
22%

10 eft van a kuponokon szóval olyan lényegében mintha 20% kedvezmény lenne.

Mellesleg te állítottad be a tesódat szakadt csövesként, mert kb ez jött le holott kiderült mégsem.

2020. dec. 1. 21:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!