Melyik ajándéknak örülnétek jobban “gazdag” unokatestvértől?
Ha kicsit a helyébe képzeltek magatokat, az ajándékozottnak, minek örülnétek jobban?
Nem kifejezetten karácsonyi ajándék gyanánt, hanem esküvői ajándékként kapná, valamint annak örömére hogy magasabb pozícióba lépett annál a cégnél ahol már lassan 10 éve dolgozik... Hogy kezdi legyűrni azokat a pszichés problémákat, melyekkel már több éve meg kell hogy birkózzon... Illetve hogy a fejlődés érdekében merte újabb kihívások elé állítani magát.
Szóval sokminden miatt kapná az ajándékot, nem egy konkrét esemény/eredmény miatt.
28 éves az illető és nagyon okos, kedves és szerethető srác, de a gondjai miatt például csak most költözik el majd a szüleitől.
Szóval ez ilyen életkezdési ajándék is egyben...
Az egyik lehetőség, hogy készpénzben kap 5 millió forintot, hogy könyebb legyen elkezdeni az új közös életét a feleségével (nem veti fel a pénz, de állítólag mindenre pont jut, ami igazán kell).
A másik lehetőség, az egy 3.5 milliós karóra, rendesen lepapírozva.
Ennek az egyik előnye, hogy ennek komolyabb érzelmi töltete lehet, mint a sima pénznek, a másik pedig hogy 10-15 év múlva sokkal többet érhet... Ha megőrzi jó állapotban.
És amúgy is olyan területen dolgozik, ahol a legtöbb férfinek van egy drágább karórája... Persze ez ilyen körökben nem számít igazán drágának, de neki még nincs semmilyen.
Mit gondoltok?
Válaszokat előre is köszi!
UI: Azért a testvéri kapcsolatokba írtam a kérdést, mert bár csak az unokatestvéremről van szó, kvázi egy háztartásban nőttünk fel, így jóval komolyabb a kapcsolatunk mint általában az unokatestvéreknek.
Csak sajnos az utóbbi 5-6 évben a karrier és távolság miatt mégis eltávolodtunk...
A válaszokat előre is köszönöm!
Aliexpressről sem rendelnék 800 forintos órát, ha nem tudom, hogy neki pont az kell.
Meg amit írtak a többiek, ha ilyen helyen dolgozik, akkor ő sem csóró akkor adogassuk egymásnak ünnepekre a pénzt?
Köszi a válaszokat!
Igazából most 3* annyit keres mint mielőtt előléptették, tehát nem lesznek anyagi gondjai, de azért gazdagnak sem mondanám, mondjuk ez szubjektív...
A pénzre olyan szempontból lenne szüksége, hogy Ő az a típus, aki inkább nem vesz meg dolgokat ha nincs rá pénze, de hitelt nem vesz fel.
A lakását is teljesen önerőből veszi, egyedül, hitelmentesen, ami így 32 millió, de se gépesítve se semmi... Jelenleg még bútorokban sem gondolkodnak, a legfontosabbakon túl.
Viszont kicsit én is gáznak érzem, hogy pénzt ajándékozzak, meg akkor felmerül a kérdés, hogy vajon a szüleit (akikkel egy udvarban éltünk) nem e tudnám segíteni anyagilag, amit nem mondanának ki, de tudom hogy felmerülne bennük, és ez olyan fura lenne...
Meg minden kedves barátomban, családtagomban feltevődne a kérdés, hogy vajon miért pont az unokatesóm az akit támogattam (gondolom).
És nyílván nem fogok mindenkinek pénzt adogatni...
Az órával azt gondoltam, hogy esetleg arra ösztönzöm, hogy amikor még magasabb fizetése lesz és egyre feljebb kerül a ranglétrán, akkor Ő is vásároljon néhány darabot, befektetésként... Ugyanis az órák nagyon jól tartják az értéküket. És amit adok az egy ilyen első darab a leendő gyűjteményébe... Aminek nem is annyira az ára a lényege.
“Ha olyan helyen dolgozik, ahol "áltag" a 3,5 milliós óra, akkor nem sok szüksége lehet sem az órára, sem arra az 5 millió Forintra.”
Nos, ahol dolgozik a legtöbb ember eleve vagyonos családból származik...
Nekem van jelenleg 13 órám, illetve sokat érő tollak is. 400,000 és 7,000,000 forint között.
Én rajongok értük, még akkor is ha esetleg soha többé nem tudok belőlük pénz csinálni, de alapvetően nem csak hobbiként hanem befektetésként is tekintek rájuk...
Én is dolgoztam olyan emberrel akinek 1 milliárd (!) forintos karórája volt! Ez számomra teljesen elképzelhetetlen, hogy egyszer ilyenem legyen...
Pedig ugyanazt csináltuk...
Én nem örülnék órának, és ha megtudnám az árát el se fogadnám. Bár nem tartozom a vagyonos emberek közé.
Lehet neked ez tök jó befektetés, szereted, gyüjtöd az ilyeneket, de ha ő semmilyen érdeklődést nem mutat ezek iránt akkor nem jó választás.
(Ha valamikor már megcsodálta a gyüjteményed, és csillogó szemekkel mondta hogy "váó de jó" akkor igen, de amúgy...)
Ha nincsenek bútoraik én inkább felajánlanám, hogy elkíséred őket egy áruházba és olyan kész konyhát/akármilyen berendezést választanak ami tetszik, te állod a beszereltetéssel együtt.
(Multkor néztem 1-5 millió egy kisebb konyha bútor minden beépített elemével együtt)
Én a pénznek jobban örülnék de nem illik ennyi pénzt ajándékozni véleményem szerint, de ilyen értékű órát sem. Persze, tudom én szívből jön es3 gyönyörű gesztus. Le a kalappal előtted. Ritka az ilyen testvér és unokatestvér is. Ha nekem ilyen értékű ajándékot ajándékozna bármelyik rokonom visszautasítanám. Mint ahogy udvariasan de visszautasitottam azt az autót is amelyet a szüleim nekem akartak adni csak azért mert jobban tetszett mint a sajátom. Pedig a felét sem érte mint az óra.
Lehet, hogy jót akarsz de megalázónak is érezheti.
Én csúnyának tartok minden karórát ami drága, szóval az 1.
Kisiskolásként volt egy félig átlátszó/türkisz pántú digitális karórám, azt még úgy szépnek/menőnek gondoltam, de ennyi
Szerintem nem lenne szabad elfoganod egy ekkora ajándékot. Hiába vagytok még szorosabb viszonyban, mint egy normál unokatestvér esetében. A testvéredtől sem lenne szabad elfogadnod. Ha ő maga ajánlja fel, akkor sem! Mert nem az oldalági rokonok feladata pénzelni téged.
Ha a szüleidtől, nagyszüleidtől érkezne egy ilyen felajánlás, akkor elfogadható természetesen. Bár nem annyira az öregektől, hanem inkább a szüleinktől.
És ha hirtelen mégis megszorulna ez az unokatesód, és kéne neki vissza ez az összeg? Visszajárna neki, akkor is, ha ajándékként adta! Pont azért, mert olyan nagy összegről van szó, nem csak ötvenezerről.
Ha mégis elfogadod ezt a kisebb vagyont, mert elég nehéz összegyűjteni ennyi pénzt egy átlagos keresettel rendelkező embernek, tehát ez már annak számít, akkor nehogy elköltsd. Sosem tudhatod, mikor kéne neki vissza. És hát illene neki visszaadni, adott esetben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!