Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit nem lehet azon érteni,...

Mit nem lehet azon érteni, hogy nem kéne most látogatóba mászkálni? Meg nem is hívjuk őket.

Figyelt kérdés

Testvérem felhív, hogy ők látogatóba akarnak jönni hozzánk. Nem érdekel, hogy ki mit gondol a vírusról. Nem lakunk közel egymáshoz, nem értem, hogy miért gondolják, hogy 250 kilométerről pont most kell cihelődni és látogatóba jönni. Amúgy se nagyon látogatjuk egymást. Hogy ők biztos nem betegek.

Nem is hívtuk őket. Hívtak egy darabig, de mi nem mentünk köszi szépen, erre, hogy akkor ők jönnek. Márpedig ők jönni akarnak, mert milyen régen láttuk egymást. Tény, ritkán találkozunk, kb. temetéseken és esküvőkön, de egyikőnk sem erőlteti. Igazából kölcsönös udvariassági forulákon kívül nem sokat tudunk egymással kezdeni. Kissé nagyobb a korkülönbség is köztünk, nem voltunk gyerekként sem játszótársak, felnőttként teljesen mások lettünk, más társasággal, más érdeklődéssel, más országrészekbe költözve. Szóval nem is értem, most mit kell ennyire családozni. Meg, ha hív párszor, de nem megyünk, akkor miért nem veszi a lapot?

Nem azt mondom, hogy teljesen bezárva élünk, de akikkel találkozunk, azok azért itt vannak körülöttünk és tudjuk, hogy mit csinálnak, hova mennek (inkább nem mennek) és biztonságosnak tartjuk a dolgot. Ők onnan mondhatnak akármit ugye. Nem is értem.

(Parasztnak hangzok tudom. A legutolsó találkozásunk két éve arról szólt, hogy elhívtak vendégségbe, de odaérve kiderült, hogy a cuccaik teherautóra pakolásában kellene segédkeznem. Aztán, mikor kész lettünk megköszönték a segítséget és ők elmentek az új lakásba én maradtam egy unokatestvérünkkel, akit szintén elhívtak segíteni. Csak néztünk. Nem lett volna baj ezzel, ha ezt mondják, mert megyek, ha kell segítség. De ezt nem mondták, csak mikor odaértem derült ki, hogy húha hoppá, pont pakolni kell. Unokatesónál dettó. Szóval, nekem nem hiányoznak.)

2020. nov. 12. 11:11
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
93%
8, én nem fogom megtiltani, anyós úgyis közli, ne jöjjenek :) Bár akkor is magamra vállalom úgyis.
2020. nov. 12. 12:59
 12/29 anonim ***** válasza:
95%
Meg kell mondani,hogy a helyzet miatt nem fogadtok látogatókat,és ti se mentek sehova,mert féltek a fertőzéstől.Ha tetszik jó,ha megharagszanak idővel megbékélnek.Most ez van.
2020. nov. 12. 13:16
 13/29 Savlekotő ***** válasza:
98%
Hirtelen jönni akar,lehet többet el se mennek,ha mindig érdekből közelit talán nincs hol lakniuk kérdezz rá hogy mi a valódi céljuk elég parazitának tünnek akik csak használnának ha vmi kell ..
2020. nov. 12. 14:14
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg hogy nem es ha megis jonne akkor sajnos nem tud senki ajtot nyitni. Csengethet kopoghat kiabalhat. Max elviszi a rendor. Csak megerti..
2020. nov. 12. 14:16
 15/29 anonim ***** válasza:
86%
Én is kerek perec megmondanám neki, hogy maradjanak ahol vannak, nem vagytok rájuk kíváncsiak, és a ti lakásotok nem szálloda.
2020. nov. 12. 14:40
 16/29 anonim ***** válasza:
86%
El tekintve a vírus helyzettől, ami miatt jogos lenne a kérésed, hogy ne menjenek hozzátok. Viszont ezt a kérést a testvérednek is el kellene mondani. Leírtál szinte mindent arról, hogy miért nem akarod vele tartani a kapcsolatot, de azt nem, hogy egyszer is megmondtad volna neki ezt minimum telefonban. Amíg nem állsz elé, addig lehet neki le se esik, hogy te nem is vagy rá kíváncsi. Szóval beszélj vele, ne arra várj, hogy vegye a lapot. Írom ezt a jelenlegi vírus helyzet nélkül is. Mert azt veszem észre, hogy ez csak egy kifogás. Persze emiatt tényleg maradjon mindenki otthon, de így évekig panaszkodhatsz majd.
2020. nov. 12. 14:50
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

"A legutolsó találkozásunk két éve arról szólt, hogy elhívtak vendégségbe, de odaérve kiderült, hogy a cuccaik teherautóra pakolásában kellene segédkeznem. Aztán, mikor kész lettünk megköszönték a segítséget és ők elmentek az új lakásba én maradtam egy unokatestvérünkkel, akit szintén elhívtak segíteni."

Már csak ezért sem.

2020. nov. 12. 15:09
 18/29 anonim ***** válasza:
15%
Ennyire félni
2020. nov. 12. 15:46
 19/29 anonim ***** válasza:
16%

Itt az a probléma,hogy te vírustól függetlenül se akarsz találkozni vele,de nem mered megmondani neki.Az,hogy nem tudod merre jár csak kifogás,mert az ismerőseid is összeszedhetik akárhonnan,úgy se tudhatsz róla.

Az én nagyanyám igaz mellettünk lakik,de ugyanúgy mentünk hozzá,a többi unokája is,mint vírus előtt,ő is néha bemegy a városba,mégis élünk.

2020. nov. 12. 16:08
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Ő: Jövünk látogatóba.

Te: Most járvány van, nem kéne. Várjuk meg, amíg lecseng, lesz oltás.

Ő: De mi nem vagyunk fertőzőek. Jól vagyunk.

Te: Rendben, ez már más. Akkor legyetek szívesek minden családtagnak két-két önköltséges PCR tesztet csináltatni 48 óra különbséggel. Ha mindenkinek az összes teszt negatív, akkor jöhettek, feltéve, ha az utolsó teszt 24 óránál nem régebbi. Köszönöm, hogy vigyáztok ránk!

2020. nov. 12. 16:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!