Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Megbocsátanád ezt a testvérednek?

Megbocsátanád ezt a testvérednek?

Figyelt kérdés

Három évvel idősebb nálam, gyerekkorban nagyon agresszív volt velem.

Rengeteget verekedtünk, volt hogy párnát a fejemre nyomta és ájulás szélén voltam amikor levette.

Egyszer 12 évesen összeszedtem a késeket a konyhafiókból és eldugtam az ágyneműtartóba, mert annyira féltem, hogy bántani fog.

Még fiatal felnőtt korában is (23-25 évesen) gyakran előfordult, hogy késsel a kezében kergetett. Egy alkalommal utánamhajított egy kést amikor futottam előle és a kés a szekrényben állt meg, mélyen belefúródott és jókora darabot hasított ki belőle.

Rengeteg hasonló dolog történt még (törés-zúzás).

Nem mentem pszichológushoz, de rengeteget olvastam a témában és mostmár látom, hogy a viselkedésének az oka egy alkoholista apa és egy személyiségzavaros anya által teremtett otthoni környezet.

Az utóbbi 3 évben ötször találkoztunk, rövid időre. Van egy jó állásom (szoftverfejlesztő vagyok), úgy érzem, hogy kezd rendbejönni az életem.

Én sajnálom őt, mint embert, mert ő egy áldozat, de erőszakelkövető is egyben.

2020. nov. 1. 21:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

" Egy alkalommal utánamhajított egy kést amikor futottam előle és a kés a szekrényben állt meg, mélyen belefúródott és jókora darabot hasított ki belőle."

Ezt hogy kell elképzelni? Yatagánt dobált utánad vagy bozótvágót?

Vagy mélyen belefúródott, vagy jókora részt kihasított belőle. Vagy...

2020. nov. 2. 00:04
 12/17 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk hasonló a helyzet, csak nem fizikai, hanem lelki téren. A nővérem rengeteget gyötört gyerekként. (bár volt, hogy fizikailag is, pl huszonévesek voltunk, amikor az arcomba csapott egy bögrével, amitől szép kis monoklim lett). Nálunk is ő agresszív, én befordult lettem / voltam gyerekként. Én egyszerűen továbbléptem rajta, nem tartom vele a kapcsolatot, és ez így nagyon jó. Ha rágondolok - pl most - érzem, hogy nem bocsátottam meg neki, de a hétköznapokban már nem foglalkoztat egyáltalán.
2020. nov. 2. 01:53
 13/17 A kérdező kommentje:

> Ezt hogy kell elképzelni? Yatagánt dobált utánad vagy bozótvágót?

> Vagy mélyen belefúródott, vagy jókora részt kihasított belőle. Vagy...

A konyhában volt, halat pucolt, én kimentem vizet inni, ő bedühödött és felémfordult a késsel ordítva. Én elmentem mellette, egyre idegesebb lett, ekkor elkezdtem futni és utánamhajította a kiskést ami a kezében volt.

Konkrétan itt a szekrény és a nyoma: [link]

Az eljövetelem előtt lefényképeztem minden nyomát annak amit ő (és édesanyám) csinált. Megrongált berendezési tárgyak, széttört ajtó, stb.

Ha valamit csinál és kicsit nehezebben megy neki, akkor nyüszít, nagyon frusztrált lesz, és ha ilyenkor valakit hozzászól, akkor kitör belőle az agresszió. Lakásfelújítás (festés) és WC-tartály szerelés közben hasonló esetek történtek meg.

2020. nov. 2. 08:02
 14/17 anonim ***** válasza:
Klinikai eset.
2020. nov. 2. 08:42
 15/17 A kérdező kommentje:

Persze, ez egyértelmű. Ahogy előzőleg is írtam, alkoholista apa, személyiségzavaros anya. Aki ilyen környezetben nő fel, annak kevés esélye van a "normális" életre.

Nekem menekülőútat jelentett a számítógép, begúbóztam és így sokkal kevésbé voltam aktív résztvevője az eseményeknek, inkább csak passzív elszenvedője, ez persze ugyanúgy károkat okozott, de máshogy manifesztálódtak.

2020. nov. 2. 08:54
 16/17 anonim ***** válasza:
75%
Én biztos nem, soha nem akarnám látni.
2020. nov. 4. 17:42
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
Ha szoftverfejlesztő vagy lehetne annyi eszed elviszed pszichiáterhez. Nem tehet róla hogy ilyen lett. Szarba ott hagyni a legkönnyebb. Minimum gyógyszeres kezelés kell, mert később lehetne közveszélyes is. Szép kis család vagytok. Annyira meg ne dőlj hátra hogy meggyogyultal, mert lehet később ha családod lesz jön ki a, defektesseged. Te meg lehet hasadt lettél, skizofren, depressziós és verbalisan "utlegelsz" , te is fizess be és kezeltesd magad
2020. nov. 29. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!