Vennétek használt könyvet ajándékba?
Gyermekkorom egyik kedvenc könyvét szeretném a testvéremnek ajándékozni (ő 6, én 23) karácsonyra. Sajnos az én példányom nincs már meg, újonnan nem kapható. Egy antikvár példányt tudtam beszerezni, de látszik rajta, hogy használt. Viszont nekem nagyon meghatározó volt, nagyon szerettem.
Kellemetlen használt könyvet adni? Ti adnátok? Mellé lesz egy új ruha (ami biztos tetszeni fog neki), illetve egy közös élmény is.
40, ha egy ritka antivár könyv szerinted 500 Ft, akkor javaslom, nézz körbe néhány antikváriumban. Egy szimpla "nem kapható" könyv kétszer, háromszor annyi is lehet akár, mint az eredeti ára, és akkor még nem ritkaságról beszélünk, mert ott határ a csillagos ég.
A kérdező emellett közös élményről is írt, ami alaphangon is 6-8-10ezer Ft, mert még ha állatkertbe, cirkuszba vagy hasonló helyre is viszi, akkor is egy üditő, egy sósperec, egy ebéd utána...
Azt hittem a közös élmény a könyv lesz, de ha van mittudomén állatkerti belèpő, akkor rendben van.
A jó állapotú nagyon régi könyvek drágák, nem a 20 éves lány gyerekkorából megmaradt “látszik rajta, hogy használt” kötet!
42, én nem gyerekkoromból lévő könyvet vadászok antikvár, csak egy kábé tíz éve megjelent ponyvát, amit már nem kapni. Átlagosan két és fél, háromszoros áron van antikváriumokban, mint az eredeti ára volt.
Az én gyerekkorom bizonyos mesekönyveit fészen könyves csoportokban tizenezres árakon adják-veszik anyukák, hogy teljessé tegyék az adott sorozatot. Nekem meg párszáz forintért vette postai könyvbódénál nyaraláson anno anyukám egy-egy kötetét...
Gyerek/kiskamasz korom egyik kedvenc könyvsorozatát sokáig vadásztam (az ára miatt mára feladtam), 2000es évek eleje, nem nagy klasszikusokról van szó, csak az akkor még nemlétező ifjúsági irodalom egyik példája. 100 oldalas kis könyvecskékről beszélünk, anno párszáz forintokért lehetett kapni. Nem is jelent meg az egész sorozat magyarul annak idején. Néha látom könyves csoportokban, 4-5-6 ezert forintért EGY-EGY kötetet. Ismétlem, százoldalas füzetecskék, és nem klasszikus vagy gyűjtői sorozat...
Vagy, sokkötetes (szintén szórakoztató irodalom) könyvsorozat, mi valahol 15ezer körül szereztük be könyvhéten 2-3 éve az egészet. Aztán már nem lehetett kapni. Azóta létezik új kiadás, de más kiadónál, ami sokaknak nem tetszik. Ugyanazon sorozat 40-50ezer forintokért megy... vagy akár még drágábban, ha valaki csak egy-egy kötetet ad el, 6-7 ezres áron. És ismétlem, nem régi könyv, csak éppen már nem lehet az adott kiadást kapni.
Lehet, hogy a kérdező mesekönyve nem gyűjtői példány, de ne degradáljuk már le az antikvár könyveket, hogy mindenöccá, nemérsemmit...
Fujjoljátok nyugodtan aki képes más használt ruháját felvenni, (lehet hogy csak azért mert kimosott benne egy zsebkendőt, vagy mérethiba miatt dobta ki), ha beveszi a gyomrotok a pazarlást. De a karma lecsap mindenkire. Addig örüljetek míg van aki nem olyan finnyás mint ti, mert ha mindenki teste aranyból lenne kidobott elpazarolt ruhatengerbe nyaralnátok jövőre.
Ki beszél ruháról? Nekem is van pár használt, rokontól kapott, gyereknek is!
Itt ajándékról van szó, és igen, az értéke is számít, mind pénzben, mind abban, mennyire fog örömet szerezni, és abban is, mit jelent annak, aki adja.
Aki spúr és jobban félti a pénzét bárminél, attól egy rajz nem képvisel akkora értéket, mint ezer forint. Utóbbit nehezebben adja, csak fontos személyeknek, az többet ér!
Ha a kérdező biztosított valami programra jegyet, akkor megvan az élmény, a könyvvel megvan az utánajárás, és a ruha vagy a program tutira tetszeni fog a gyereknek, akkor minden téren jó ajándékot adott!
A könyvesnek pedig: ezeken a köteteken látszik, hogy használtak? gyűröttek, szamárfülesek, sárgultak, leöntötték őket, megtörték őket? Azt írta a kérdező, hogy “látszik, hogy használt”. Az ilyenekért nem, vagy alig fizetnek, mint a régi pénzekért, senkinek sem tudjuk eladni, mert hiába vennék meg, rossz állapotban van és értéktelen így..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!