Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Vennétek használt könyvet...

Vennétek használt könyvet ajándékba?

Figyelt kérdés

Gyermekkorom egyik kedvenc könyvét szeretném a testvéremnek ajándékozni (ő 6, én 23) karácsonyra. Sajnos az én példányom nincs már meg, újonnan nem kapható. Egy antikvár példányt tudtam beszerezni, de látszik rajta, hogy használt. Viszont nekem nagyon meghatározó volt, nagyon szerettem.

Kellemetlen használt könyvet adni? Ti adnátok? Mellé lesz egy új ruha (ami biztos tetszeni fog neki), illetve egy közös élmény is.

2020. okt. 23. 12:01
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
78%
De azt elfelejtitek, hogy nem szülő, nem ő veszi meg a fő ajándékát. Ennek legalább eszmei értéke lesz.
2020. okt. 24. 11:34
 32/48 A kérdező kommentje:

Mi lenne, ha elolvasnátok az utolsó bekezdést is?

Egyébként nem vagyok köteles senkinek semmit sem venni, diákmunkából, ösztöndíjból tartom el magam, szülői segítség nélkül... Nagyon szeretem ezt a gyereket, azért szeretném meglepni ajándékkal. Tök jó, hogy minimum 15k értékben KELL itt egyesek szerint ajándékot venni, különben sz.ar alak vagy.

2020. okt. 24. 11:36
 33/48 anonim ***** válasza:
0%
Nyugi már. Töröld a listáról a kérdést, már úgyis tudod a választ.
2020. okt. 24. 11:38
 34/48 anonim ***** válasza:
13%

31!

Vagy nem. 6 éves gyerekrol beszelünk. Fogalma nincs az eszmei értékről. Arról van fogalma, hogy kap valamit. Oke, szereti a könyveket, lehet hogy örülni fog neki. Lehet hogy nem. Olyan könyvről van szó, ami a kerdezkk kedvence volt. Lehet a gyerekwt marhára nem fogja érdekelni. Emellett használt dolgot nem adunk ajándékba, kivétel ha gyűjtőnek ajándékozunk antik dolgot, vagy egészen biztosan tudja az ember, hogy a megajándékozott arra a valamire vágyik, nem számít neki, ha használt. De alapvetően használt dolgot adni ajándékba a felsorolt eseteken kívül bunkóság. Adja oda neki jövő héten ezt a könyvet, csak úgy, karácsonyra mebb vegyen neki ajándékot.

2020. okt. 24. 11:39
 35/48 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, szerintem nagyon szuper testvér vagy!

Meg attól hogy antikvár lehet hogy jó állapotú! Mindenki rögtön kopott olajfoltos büdös könyvre gondol, közben ott is vannak jó állapotban is könyvek.

Írsz neki az elejébe valamit kérdező?

2020. okt. 24. 11:41
 36/48 anonim ***** válasza:
17%

"Tök jó, hogy minimum 15k értékben KELL itt egyesek szerint ajándékot venni, különben sz.ar alak vagy."

Egészen pontosan m3liyk válaszban olvastad ezt?

Amúgy ha nem fogadod el azt a véleményt, ami nem egyezik a tieddel, akkor minek tetted fel a kérdést? Bakker én voltam gyerek, imádtam a könyveket, de esélyes hogy xarul esett volna ha használt koynvet kapok alkalomra, a ruha meg nem ajándék egy gyereknek, hanem szükséglet.

Vita vége, azt csinálsz amit akarsz.

Szia

2020. okt. 24. 11:42
 37/48 anonim ***** válasza:
88%
34! Mivel ő csak egy féltestvér, nem szülő, és ahogy írta, tanul, diákmeló, ösztöndíj, igazából nem is lenne muszáj akármit is vennie. Innentől minden csak bónusz. A 6 éves gyereket meg nem kell lenézni, meg hülyének nézni. Tudom hogy van aki rászoktatja a gyerekét, hogy minden karácsonykor minimum 6-8-10 új játék várja a fa alatt, de akkor ne is csodálkozzonanak ha semmit nem becsül.
2020. okt. 24. 11:47
 38/48 anonim ***** válasza:
49%
36- szállj már le a magas lóról, a ruha nem szükséglet te agyoniskolázott.
2020. okt. 24. 11:49
 39/48 anonim ***** válasza:
57%
Most lehet lepontozni, de ti még sosem vettetek csokoládét, piát ajándékba senkinek? Na az mi? Az nem étel, ital, szükséglet? Olyan szükséglet pedig nincs hogy ruha, max higiéniai szükséglet létezik, nézzétek már kicsit utána
2020. okt. 24. 12:06
 40/48 anonim ***** válasza:
13%

Ki mondott 15 ezret?

Az antikvár könyv kb 500 ft, a heliball, amit javasoltam 2800 ft(mikor vettem, most látom menőbb van 1680ftért, ami ledes is), a ruha(bár nem tudom milyen, biztos nem prada vagy bőrkabát) sem lehet drága..

5000 ft alatt leszel így is!

Egyébként ajándékozni soha senki sem köteles, ahogy örömet okozni sem, de aztán megnézheted ki lesz melletted és ki fog megmozdulni a boldogságodért!

Évente kispórolni 2000ftnál többet a testvéredre szerintem nem olyan, ami miatt nyafognod kellene!

2020. okt. 24. 12:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!