Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A nővérem a tökéletesség, én...

A nővérem a tökéletesség, én meg a nyomába sem érek. Hogy engedjem el ezt?

Figyelt kérdés

A családom szemében a nővérem tökéletes, mindent el tud intézni, mindenkinek segít, mindig mindenért dicsérik. Ha én csinálok valamit, az senkit sem érdekel, az természetes, nekem senki sem köszön meg semmit.

Ez engem rendkívül zavar, nem tudom hogyan engedjem el az érzést.

Nincs valakinek valamiféle tanácsa?

2020. okt. 19. 16:35
 1/10 anonim ***** válasza:
6%
Ilyenkor a nővéredet kell arra a szintre levinned, hogy mások csalódjanak benne. Legjobb ha bedobsz egy terhességi pletykát vagy valamilyen megcsalós storyt, és akkor egyből felkapják az emberek a fejüket. Vagy szüleid fülébe bogarat kell ültetned valamilyen témával kapcsolatban. Esetleg, amikor alszik kompromittáló fotókat kell készítened. Lehetőségből nagyon sok van, attól függ mennyire vagy aljas és könyörtelen őket megvalósítani nővéreddel szemben. Én csak a sötét oldalból tudok táplálkozni, nem tudok olyat mondani, majd mint a többiek fognak, hogy jaj ne érdekeljen ez, meg biztos neki is vannak hibái, meg magaddal foglalkozzál.
2020. okt. 19. 16:46
 2/10 anonim válasza:
81%
Hát talán ne azért cselekedj jó dolgokat, vagy fejleszd magad, hogy mások szemében kitűnj, vagy mert olyanoktól vársz elismerést, akik azt nem hajlandók megadni neked. Próbálj a saját szemedben fejlődni, jobbá lenni, és ha már minden nap azt érzed, hogy "Igen, ma is léptem előre egyet", nem is lesz fontos hogy annyira hogy más elismeri-e a teljesítményedet. Ne másoknál próbálj jobb lenni, hanem a tegnapi önmagadnál.
2020. okt. 19. 16:48
 3/10 A kérdező kommentje:
Első. Szeretem a nővéremet, nem akarok neki rosszat, ez nem az ő hibája. Inkább a családomnak kéne egyenrangúnak tekintenie minket. Eszembe se jutott soha, hogy a nővéremnek rossz legyen és rosszat mondjak róla.
2020. okt. 19. 16:51
 4/10 A kérdező kommentje:
Második. Igen, igazad van és igyekszem. Csak a családom nekem nagyon fontos és rosszul esik, hogy nem kapok semmilyen pozitív visszajelzést.
2020. okt. 19. 16:52
 5/10 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem szólj nekik, hogy ez neked rossz érzés. Én tudom miről beszélsz, nálam is hasonló volt a helyzet. Én 25 éves koromra jutottam el oda, hogy nem bírtam már, hogy állandóan én vagyok a rossz, ő a jó. Ahogy ezt elmondtam szüleimnek, megnyugodtam. Továbbra is ő a kedvenc, de már nem annyira értint rosszul, mondjuk közben fel is nőttem, az is biztos segített. :)
2020. okt. 19. 17:12
 6/10 anonim ***** válasza:
79%

Én a "nővér" vagyok a mi családunkban. Bármit csinálok, arany lesz a családban. Mindig jobb voltam a nővéremnél, bármilyen téren több voltam. Már a születésünktől fogva eldöntetett, hogy én leszek a jobban szeretett (nővérem becsúszott, engem egy vetélés után már várva vártak).

Emiatt gyűlöl a testvérem. Soha nem versenyeztem vele, de mindig "nyertem" (Apánk hasonlítgatott minket, ha kellett, ha nem). Ha én elbuktam valamiben, vigasztaltak, ha ő elbukott, leszidták. Bárhogy közeledtem hozzá, nem engedte, mert én vagyok a kivételes, én csak ne alacsonyodjak le hozzá. Kilökött az életéből (Apánk felém irányuló szeretete miatt, mikor őt sosem tudta szeretni), pedig nagyon szerettem volna a része lenni. Nyilván volt 1-2 görény húzásom nekem is (melyik testvérnek nem volt soha semmilyen?!), de bármit teszek, én soha nem fogom megtudni, milyen az igazi testvéri szeretet. Apánk elvette tőlem, tőlünk a hülye versenyével. 34/N

2020. okt. 19. 20:08
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én így nőttem fel. Egy idő után megtabulod elengedni, leszarni, nem akarsz se megfelelni sem kompenzálni. Mert felesleges.

Akkor fognak majd észre venni mikor nagy szarban lesznek. Ez is tapasztalat.

Ettől függetlenül mi nagyon jó testvérek vagyunk nővéremmel.

2020. okt. 19. 20:23
 8/10 anonim ***** válasza:

Hogyan tanulod meg? Nekem a mai napig nem ment. Megértem, hogy mellőzve, kevésbé szeretve, kevésbé elismerve érzed magad!

Aki meg sajnálkozik, az SZÓLT? Szólt a szüleinek, hogy fejezzék be, megpróbálta őket minden módszerrel rávenni, hogy ne legyen mellőzött a tesó?

2020. okt. 20. 11:04
 9/10 A kérdező kommentje:
Azért azt megjegyezném, hogy a családom nem állít be rossznak, tudom, hogy szeretnek, ez náluk teljesen öntudatlan cselekedet. Aggódnak a nővéremért, mert nincs pasija, stb,stb, és ezért dicsérik mindig. Csak közben nem veszik észre, hogy így a másik gyerekkel azt éreztetik, hogy nem ugyanolyan jó. De igaza volt annak a válaszolónak, aki azt írta, hogy ezt nekem kell nekik elmondani, hiába várom a csodát, csak nekem erről meg nagyon nehéz beszélnem.
2020. okt. 20. 12:04
 10/10 anonim válasza:
Szia! Sajnos én is szinte ugyanilyen helyzetben vagyok. Csak engem még mindig 5 évesként kezelnek. Sajnos nem tudok jó tanácsot adni, még nem jöttem rá. Én csak tűröm és megpróbálok elsiklani felette.
2020. okt. 20. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!