Szerintetek segítsünk a húgomnak?
Sziasztok!
Én 35 éves férfi vagyok, a húgom 28 éves. Sajnos a szüleink négy éve meghaltak. A húgom mindig is balhés természet, vonzza a bajt, ebből kifolyólag sok pénzbüntetés, elzárás. És hát pasik terén is, ő is azt mondja, csak egyéjszakás kalandja volt eddig. Alkoholt, cigit, drogot sem veti meg.
Félreértések elkerülése végett, jó nevelést kaptunk, a szüleink rengeteget foglalkoztak velünk, a húgom valahogy mégis ilyen lett.
Na, egy hete felhívott (két éve nem is beszéltünk, egyik napról a másikra elment külföldre) azzal, hogy gyereket vár, és hogy szeretne beszélni a feleségemmel, akivel négy gyereket nevelünk, és velem, hogy hogy kezelje ezt a helyzetet.
Egyrészről segítenék neki, másrészről félek, hogy nagyon rossz hatással lenne a gyerekeimre (a helyzet kezelése nyilván nem egy telefonhívásból állna). Ami mondjuk elszomorító még, hogy a két legkisebb gyereket még nem is ismeri. A nejem erre mondja, hogy legalább ők is megismernék a nagynénjüket. De ezentúl nem szól bele a nejem, ha én nem akarom.
Azt mondja a húgom, hogy nem akarja elvetetni a gyereket, mivel ez egy esély a változásra. Nem tudom, elhiggyem-e neki, hogy meg akar változni.
Annyit már most mondtam neki, hogy ha szeretne a családommal találkozni, pia, cigi és drog nem jöhet.
Nemetorszagban elek.
Lattam/ hallottam jopar ilyet, mint a tesod.
Altalaban a gyerek lekerul rokonokhoz Magyarorszagra.
De eloszor megprobaljak a segelyeket kikerni a gyerekre, de az mar kozel sem olyan jo, mint regen. Kb. vegetaciora eleg.
Ok meg folytatjak tovabb az onpusztito eletmodot.
Es hogy miert keresett meg?
Mert varandosan nem fog tudni dolgozni meg semmi. Kell neki hely “feszek”
Valoszinuleg odaszuli majd a gyereket hozzatok.
Azert adj neki egy eselyt, hatha o mas.
De ez a troger fajta magyar noknel kulfoldon kb. igy jarja.
4 ilyen gyerekrol tudok es ugye 4 “anya”. Szornyen sajnalom a gyerekeket...
Kérdező, néhány ember valamiféle krízistől jön egyenesbe (sajnos ez pont a gyerekvárással megáldott nőknél nem szokott ilyen ok lenni). Igyekezzetek a húgodat az abortuszra rábeszélni, és amellett arra, hogyan lenne érdemes saját magát egyenesbe hoznia. Javasolni kellene neki a pszichoterápiát. Vagy ha segítség kell neki egy ideig az egyenes lábon álláshoz, akkor Magyarországra kell jönnie, mert az mnásképpen nem megy.
Mivel a tesód szerhasználó, nála az abortusz nem ütközik morális akadályba. Inkább a gyerek lenne az, akinek a feltétlen szeretetével töltené ki azt az űrt, amit most a piával stb. Nem kizárható a megjavulása, de nagyon kétes. Egy olyan személy, aki gyerek nélkül is a szerekhez nyúl, mert annyira erős, az nem valószínű, hogy a gyerekkel együtt is bírni fogja.
Érdemes a feleségeddel megvitatni, hogy ha a gyereket a húgod mégsem akarja/tudja eltartani, akkor örökbefogadjátok-e vagy hivatásos nevelőszülei lesztek-e. Utána a húgoddal mi legyen a kapcsolatotok? Ugyancsak kérdéses, hogy mit tesztek, ha lesz másik/többedik gyerek? Akkor a második már megy az állami megőrzőbe, és a testvérek szét lesznek szakítva? (Igaz, eleve ismerni sem fogják egymást.)
26. vagyok.
meg annyit hogy en js kizartnak tartom hogy a pia-cigi-drog harmast majd egyik naprol a masikra abbahagyja.
meg egyet is nehez letenni, nem hogy 3-at egyszerre, foleg a drogot.
Ha tenyleg ilyen zullot pia-cigi-drog es kefeles en nem engednem oda a gyerekeimhez.
Segiteni segitenek neki, de nem tehetne tonkre az en csaladomat.
2 evig rad se nyitotta az ajtot...
Sajnos o az a no, akinek 95%-ban mar kuka az elete.
5% esely, ha elvonora megy...
Dolgozik egyebkent valamit?
Jogosult anyasagira?
Hol el kulfoldon?
Ki a gyerek apja? O kepben van egyaltalan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!