Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek segítsünk a húgomnak?

Szerintetek segítsünk a húgomnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Én 35 éves férfi vagyok, a húgom 28 éves. Sajnos a szüleink négy éve meghaltak. A húgom mindig is balhés természet, vonzza a bajt, ebből kifolyólag sok pénzbüntetés, elzárás. És hát pasik terén is, ő is azt mondja, csak egyéjszakás kalandja volt eddig. Alkoholt, cigit, drogot sem veti meg.

Félreértések elkerülése végett, jó nevelést kaptunk, a szüleink rengeteget foglalkoztak velünk, a húgom valahogy mégis ilyen lett.

Na, egy hete felhívott (két éve nem is beszéltünk, egyik napról a másikra elment külföldre) azzal, hogy gyereket vár, és hogy szeretne beszélni a feleségemmel, akivel négy gyereket nevelünk, és velem, hogy hogy kezelje ezt a helyzetet.

Egyrészről segítenék neki, másrészről félek, hogy nagyon rossz hatással lenne a gyerekeimre (a helyzet kezelése nyilván nem egy telefonhívásból állna). Ami mondjuk elszomorító még, hogy a két legkisebb gyereket még nem is ismeri. A nejem erre mondja, hogy legalább ők is megismernék a nagynénjüket. De ezentúl nem szól bele a nejem, ha én nem akarom.

Azt mondja a húgom, hogy nem akarja elvetetni a gyereket, mivel ez egy esély a változásra. Nem tudom, elhiggyem-e neki, hogy meg akar változni.

Annyit már most mondtam neki, hogy ha szeretne a családommal találkozni, pia, cigi és drog nem jöhet.

2020. szept. 22. 18:21
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
82%

Persze,hogy segíts!

Meg kell adni a lehetőséget és a támogatást a változtatásra.

2020. szept. 22. 18:25
 2/34 anonim ***** válasza:
80%

Ezt nem is lehet elhinni, ez idővel derül ki.

De miért ne akarna....akármikor jöhet az ember életében valami katartikus élmény, amitől másképp áll a dolgokhoz, nem csak 3 napig.

2020. szept. 22. 18:26
 3/34 anonim ***** válasza:
79%

igen, a támogatás meg a másik, az is adhat neki ehhez löketet.

Embert nem ölt, úgy tűnik...

2020. szept. 22. 18:27
 4/34 anonim ***** válasza:
75%
Mi lenne konkrétan a segítség?
2020. szept. 22. 18:28
 5/34 anonim ***** válasza:
58%

Jogos a félelmed, de ha egy gyerek nem tud változást hozni az életében, akkor a húgod teljesen reménytelen. Hol van az apa ebben a történetben? Mennyire stabil a húgod egzisztenciálisan? Egy gyermek óriási felelősség, és abból amit leírtál a hugicáról, benne nem biztos hogy ez megvan/lesz. De ne legyen igazam!

Ahol tudtok segítsétek, nagy meló lesz neki belejönni az anya szerepbe, egy másik életért felelősséget vállalni.

2020. szept. 22. 18:31
 6/34 anonim ***** válasza:
89%
Segítenék, de fenntartásokkal kezelném. Az első balhé, vagy rossz megnyílvánulás után visszalépnék a segítségnyújtástól.
2020. szept. 22. 18:37
 7/34 anonim ***** válasza:
85%
az én tapasztalataim szerint- senki sem változik.(ha ideiglenesen ugy tünik is, általában visszaesés a vége) a felsorolt függőségek közül jó, ha egyből is ki tud gyógyulni, nemhogy az összesből.Eddig nem keresett és most sem azért keres, mert érdekled, hanem mert NEKI kell valami töletek, Tanács, pénz, idő, figyelem,lakhely, mit tudom én mi...jól gondold meg, mit csinálsz, mert lehet, hogy nemsokára 5 gyereketek lesz
2020. szept. 22. 18:37
 8/34 anonim ***** válasza:
79%
Segítenék neki jó tanácsokkal de nem jöhetne lakásunkban lakásunkhoz és gyerekekel sem találkozhatna , semleges helyen velem még párommal igen .de se pénzt se lakást nem adnék neki.
2020. szept. 22. 18:44
 9/34 anonim ***** válasza:
70%
Ha nem kezdtek neki nálatok balhézni, akkor azért nem hinném, hogy rossz hatással lenne a gyerekekre.
2020. szept. 22. 19:04
 10/34 anonymousreview60 ***** válasza:
22%
A húgod nem segítséget kér, hanem tanácsot, önreflexióhoz segítést. Ezt kötelességed megadni, ha nem akarsz rosszat magadnak vagy a leendő gyereknek.
2020. szept. 22. 19:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!