Szerintetek segítsünk a húgomnak?
Sziasztok!
Én 35 éves férfi vagyok, a húgom 28 éves. Sajnos a szüleink négy éve meghaltak. A húgom mindig is balhés természet, vonzza a bajt, ebből kifolyólag sok pénzbüntetés, elzárás. És hát pasik terén is, ő is azt mondja, csak egyéjszakás kalandja volt eddig. Alkoholt, cigit, drogot sem veti meg.
Félreértések elkerülése végett, jó nevelést kaptunk, a szüleink rengeteget foglalkoztak velünk, a húgom valahogy mégis ilyen lett.
Na, egy hete felhívott (két éve nem is beszéltünk, egyik napról a másikra elment külföldre) azzal, hogy gyereket vár, és hogy szeretne beszélni a feleségemmel, akivel négy gyereket nevelünk, és velem, hogy hogy kezelje ezt a helyzetet.
Egyrészről segítenék neki, másrészről félek, hogy nagyon rossz hatással lenne a gyerekeimre (a helyzet kezelése nyilván nem egy telefonhívásból állna). Ami mondjuk elszomorító még, hogy a két legkisebb gyereket még nem is ismeri. A nejem erre mondja, hogy legalább ők is megismernék a nagynénjüket. De ezentúl nem szól bele a nejem, ha én nem akarom.
Azt mondja a húgom, hogy nem akarja elvetetni a gyereket, mivel ez egy esély a változásra. Nem tudom, elhiggyem-e neki, hogy meg akar változni.
Annyit már most mondtam neki, hogy ha szeretne a családommal találkozni, pia, cigi és drog nem jöhet.
Persze,hogy segíts!
Meg kell adni a lehetőséget és a támogatást a változtatásra.
Ezt nem is lehet elhinni, ez idővel derül ki.
De miért ne akarna....akármikor jöhet az ember életében valami katartikus élmény, amitől másképp áll a dolgokhoz, nem csak 3 napig.
igen, a támogatás meg a másik, az is adhat neki ehhez löketet.
Embert nem ölt, úgy tűnik...
Jogos a félelmed, de ha egy gyerek nem tud változást hozni az életében, akkor a húgod teljesen reménytelen. Hol van az apa ebben a történetben? Mennyire stabil a húgod egzisztenciálisan? Egy gyermek óriási felelősség, és abból amit leírtál a hugicáról, benne nem biztos hogy ez megvan/lesz. De ne legyen igazam!
Ahol tudtok segítsétek, nagy meló lesz neki belejönni az anya szerepbe, egy másik életért felelősséget vállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!