Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek segítsünk a húgomnak?

Szerintetek segítsünk a húgomnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Én 35 éves férfi vagyok, a húgom 28 éves. Sajnos a szüleink négy éve meghaltak. A húgom mindig is balhés természet, vonzza a bajt, ebből kifolyólag sok pénzbüntetés, elzárás. És hát pasik terén is, ő is azt mondja, csak egyéjszakás kalandja volt eddig. Alkoholt, cigit, drogot sem veti meg.

Félreértések elkerülése végett, jó nevelést kaptunk, a szüleink rengeteget foglalkoztak velünk, a húgom valahogy mégis ilyen lett.

Na, egy hete felhívott (két éve nem is beszéltünk, egyik napról a másikra elment külföldre) azzal, hogy gyereket vár, és hogy szeretne beszélni a feleségemmel, akivel négy gyereket nevelünk, és velem, hogy hogy kezelje ezt a helyzetet.

Egyrészről segítenék neki, másrészről félek, hogy nagyon rossz hatással lenne a gyerekeimre (a helyzet kezelése nyilván nem egy telefonhívásból állna). Ami mondjuk elszomorító még, hogy a két legkisebb gyereket még nem is ismeri. A nejem erre mondja, hogy legalább ők is megismernék a nagynénjüket. De ezentúl nem szól bele a nejem, ha én nem akarom.

Azt mondja a húgom, hogy nem akarja elvetetni a gyereket, mivel ez egy esély a változásra. Nem tudom, elhiggyem-e neki, hogy meg akar változni.

Annyit már most mondtam neki, hogy ha szeretne a családommal találkozni, pia, cigi és drog nem jöhet.

2020. szept. 22. 18:21
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
63%
Teljesen egyetértek a 7-es válasz adóval. Csak érdekből keresett meg téged, én nem segítenék neki a helyedben. Az ilyen, az nem testvér. Évekig le se szart téged. Csak le húzni akar téged, szerintem.
2020. szept. 22. 19:14
 12/34 anonim ***** válasza:
21%
Ha nem is a tesód miatt, de a gyereke miatt megpróbálnék neki segíteni. Viszont tisztáznám vele hogy egy rossz húzása van, és magára marad.
2020. szept. 22. 19:23
 13/34 anonim ***** válasza:
79%

"Na, egy hete felhívott (két éve nem is beszéltünk, egyik napról a másikra elment külföldre) azzal, hogy gyereket vár, és hogy szeretne beszélni a feleségemmel, akivel négy gyereket nevelünk, és velem, hogy hogy kezelje ezt a helyzetet."

Mókásan hangzik, hogy hozzátok fordulna tanácsért. Nekem -már ha igaz a tortenet- az jutna eszembe, hogy kifutott az abortusz idejéből, kénytelen megszülni a gyereket és nektek akarja orokbeadni

2020. szept. 22. 19:29
 14/34 anonim ***** válasza:
39%
Az esélyt megkell adni, ha ti nem segítetek neki akkor más sem fog.
2020. szept. 22. 19:50
 15/34 anonim ***** válasza:
41%
beszéljen veled, találkozzatok vhol, ez legyen neki elég. nem kell bevonni a családod
2020. szept. 22. 19:56
 16/34 anonim ***** válasza:
48%
Bocs, de ez nem a védőnő dolga? Hogy így nagyjából elmondja, mi- merre, hány méter...?
2020. szept. 22. 20:07
 17/34 anonim ***** válasza:
67%
Oda fogja adni a kisbabát nektek, aztán eltűnik hónapokra, ti fogjátok felnevelni, vagy intézetbe adjátok. Időnként majd megjelenik belőve és követelőzve, hogy a gyerekét akarja látni. Nagyon sajnállak titeket, szörnyű helyzet ez.
2020. szept. 22. 20:09
 18/34 anonim ***** válasza:
71%
Sajnos annak ellenére azt mondom, hogy ebben a helyzetben nem segítenék, hogy szerintem a család nagyon fontos. - De ezzel nem csak egy 5. gyereket vállaltok be, hanem egy balhés szülőt is, aki jön-megy, követelőzik kedve szerint és mivel ő az anyja, a jog is mellette áll majd.
2020. szept. 22. 20:28
 19/34 anonim ***** válasza:
67%

Rátok fogja hagyni, hogy tovább tudja élni eddigi kicsapongó életét. A cigit tuti nem fogja lerakni, max lopva szívja. Droggal nem tudni milyen szinten áll. Eddig cart rátok, majd mikor a saját érdeke azt kívánja, hirtelen megtalál. Érdekes. Sajnálom a tesód, de kihasználás miatt talált rátok.

Tudod...amilyen virágot szakított, olyat szagoljon.

2020. szept. 22. 21:14
 20/34 anonim ***** válasza:
78%
A gyerek az biztosan mindent megold! Na ne! Az csak fokozza a gondokat!
2020. szept. 22. 21:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!