Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ha magasabb beosztásban...

Ha magasabb beosztásban dolgoznál, akkor segítenél a testvérednek (pénzügyileg, lelkileg), ha úgy adódna? 43/N

Figyelt kérdés
2020. szept. 13. 19:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
69%
Természetesen segítenék rajta, de ez nem feltétlenül pénz adását jelenti. Bizonyos helyzetekben pont az a segítség, ha valaki nem jut pénzhez és be kell látnia, hogy nem mehet tovább, ahogy él. Például hitelt hitelre halmoz, nem hajlandó méltóságán aluli munkát elvállalni, nagyobb lábon él mint amit a jövedelme lehetővé tesz stb. De ha mondjuk súlyos betegséget kap és amiatt nem tud dolgozni, akkor nyilván segítenék lehetőségemhez mérten.
2020. szept. 13. 20:48
 12/19 anonim ***** válasza:
86%

A felesége előtt engem használt a lelkiszemetesládájának, folyamatosan nekem panaszkodott, hogy jaj így meg úgy sem jön össze neki egy barátnő. Akkor már én tartós kapcsolatban voltam és úgymond magunk közé fogadtuk. Folyamatosan szerveztük a közös programokat és nem hagytuk magára. Amióta viszont bejött a felesége a képbe, ezt teljesen szétrombolta és a tesóm velünk is csúnyán bánik.

Most már semmiben sem segítenék neki. Se lelkileg, se anyagilag. Most már annak örülök, ha nem találkozunk. Ezeregy lehetőséget adtunk és beszéltünk is vele erről, de semmi.

2020. szept. 14. 05:51
 13/19 anonim ***** válasza:
93%
Mivel nagyon jóban vagyok tesommal így nem érdekli egyikünket sem a beosztás , ha kell segítünk egymásnak .
2020. szept. 14. 07:34
 14/19 anonim ***** válasza:
91%
Igen, ha ez kölcsönös lenne vagy lennénk olyan jó viszonyban akkor ez természetes családon belül.
2020. szept. 14. 08:22
 15/19 anonim ***** válasza:
91%
Az öcsémék kétszer annyit keresnek, mint mi. Ők nagyon diszkréten "segítenek", pl ajándékba rendszeresen nagyonn értékű ajándékutalványt adnak. Én mindig elmondom, hogy nem biztos, hogy ekkora értékben tudom viszonozni, és ő is elmondja, hogy nem is kell, tudja, hogy jó helyre került. Nagyon jó fejek ez ügyben. És hát nekünk sem kell kuporgatni, de bevallom, jól esik, hogy gondolnak ránk. Én igyekszem "természetben" viszonozni, sokat megyek segíteni, gyerekre vigyázni, viszek egy kis kaját stb.
2020. szept. 14. 10:21
 16/19 anonim ***** válasza:
93%
Már nem. Annyit segítettem húgomon és öcsémen is, hogy belefáradtam. Ráadásul mindent elcsesztek. Felesleges volt az a pénz, energia ami bele lett fektetve.
2020. szept. 14. 11:39
 17/19 anonim ***** válasza:
86%
Természetesen igen! Segítenék!
2020. szept. 15. 12:45
 18/19 anonim ***** válasza:
87%
13-assal értek egyet! 17-es vagyok.
2020. szept. 15. 12:46
 19/19 anonim ***** válasza:
86%
Ha kölcsönös lenne a segítés, akkor igen. Az a baj, hogy nálunk a családban/rokonságban ez nem kölcsönös.
2020. szept. 15. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!