Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Hugom 2 napja szolt, hogy jovo hetvegen lesz az eskuvoje. Kicsit az az erzesem, hogy nem akarja, hogy menjek. Minden meghivottnak idoben szolt.

Korabban volt szo rola, hogyha lesz eskuvoje, akkor engem szeretne tanunak. Most azt is kozolte, hogy mar le kellett adni a tanuk adatait, ugyhogy a harmadik tesonkat diktalta be.

Ugy gondolom, egyszeruen csak nem meri megmondani, hogy nem akarja, hogy menjek, ezert en akkor csak siman nem mennek el, igy win-win helyzet lenne: neki nem kell face to face felvallalnia, hogy 'bocs, nem akarlak meghivni', nekem meg nem kell megbantanom, hogy az arcaba mondom, hogy ez eleg paraszt huzas volt, hogy utolso utani pillnatban szolt...

Nyilvan szarul esik, nyilvan kellene rola beszelni, de igy elso korben ezt latom megoldasnak...

2020. aug. 20. 21:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
74%

8as-nak: Szerintem mindenki magából indul ki valamilyen szinten. Gondolom te is a magad példáját vetted alapul, hogy ez neked elképzelhetetlen. A kérdező ugyan nem írta le a körülményeket, de miért olyan hihetetlen az, hogy nem szólt neki senki? Én messze külföldön élek a családomtól. Ha eléggé sebtiben megszervezett esküvő lett volna (tehát mondjuk pár hónap leforgása alatt), elég könnyű kimaradni a "zsongásból" egyrészt, másrészt közel sem minden családban van olyan zsongás (most mondjuk nem magamból indulok ki, de nálunk sem volt sosem kiemelt téma). Szóval bocsi, de simán lehet. A tényleges körülményeket meg egyelőre csak a kérdező tudja.

Ja és nekem is volt esküvőm, nálunk se volt zsongás, sőt, elég keveset került szóba, mert senki nem gondolta, hogy ez olyan, amiről folyton beszélni kell :) "Tiszta stressz" sem volt senki.

2020. aug. 25. 09:47
 12/13 anonim ***** válasza:
50%

Természetesen magamból és a saját tapasztalataimból indulok ki, mi másból is indulnék ki? Te is azzal cáfolsz, hogy nálatok ez nem így volt :)

Nem azért írtam ide, hogy én aztán megmondom a tutit, ez is csak egy vélemény mint bárki másé. Ha kikérjük az emberek véleményét, különböző érzéseket és gondolatokat fog kiváltani belőlük, ez természetes én úgy gondolom.

Én személy szerint! Hasznosnak gondolom ha eltérő véleményeket kap valaki, mert vetődhetnek fel benne olyan gondolatok amik eddig mondjuk nem.

De rendben, nem tudhatom a körülményeket, mint ahogy mások sem, így pont annyira lehet hasznos vagy éppen haszontalan egy hozzászólás. Sokszor ha hozzászól még a kérdező, teljesen más megvilágításba tud helyeződni egy téma. Ehhez sokszor kellenek a “negatív” hozzászólások, vagy hogy egy vita kialakuljon és a kérdező hozzászóljon és abból jó esetben a kérdező összerak valamit ami neki pont ott aktuálisan megfelelő lehet.

De semelyik opció esetében nem gondolom azt, hogy a szemet szemért elv alapján bölcs dolog lenne eljárnia a kérdezőnek.

2020. aug. 25. 11:03
 13/13 anonim ***** válasza:
Szerintem igaza van a 12. válaszolónak!
2020. aug. 25. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!