Gyűlölheti valaki tiszta szívből a testvérét? Ha igen miért?
Igen, pélául én is.
Van egy öcsém, aki 3 évvel fiatalabb nálam, tiszta szívemből gyűlölöm.
Ez úgy kezdődött, hogy 3 éves koromig a szüleim ágyában aludtam, aztán amikor megszületett az öcsém, akkor ki lettem onnan nagyon gyorsan paterolva, mivel ő volt a kisebb, ő aludt a szüleim között. Mindig mindenben kivételeztek vele, a legkisebb dolgokért is megdicsérték, de én még a legnagyobb dolgokért se kaptam egy rossz szót se. Ő volt, hogy a fejemet rugdosta a földön, de akkor is én voltam a hibás, ha visszaütöttem, ha nem ütöttem vissza, akkor is, mert ő volt a kicsi. Ezzel a mai napig elég durván visszaél, nem is tartom vele a kapcsolatot. Ez szépen lassan utálatba és gyűlöletbe fordult.
"tiszta szívböl" és "gyülölni" két ellentétes fogalom.
TELJES szívböl esetleg lehet, de aki GYÜLÖL más valakit, azzal komoly bajok vannal lelkileg.
Természetesen, de sokszor indokolatlanul gyűlölik egymást a testvérek, vagy nagyon pitiáner dolgok miatt.
Gyűlölném a tesómat, ha például megerőszakolná a lányomat(igaz nincs se tesóm, se lányom) de csak azért gyűlölni valakit, mert megszületett? Komolyan? Az ilyenek tudják egyáltalán mit jelent ez a szó, vagy csak dobálóznak vele?
16/L
Hat elég érdekes hozzá állása van annak aki azért gyűlöli a testvérét mert esetleg úgy érzitek hogy a szüleitek többet törődnek / törődtek vele mint veletek ez kinek a hibája ?
Szerintem a szüleiteké nem pedig a testvéreteké nyilván egy gyerek kihasználja ha törődnek vele
Hogy ki vel foglalkoznak többet ha van egy kicsi gyerek és meg annál is kisebb ?!?! hat nyilván a legkisebbel mert míg a nagyobb jobban alkalmazkodik a környezethez addig a kisebbikkel foglalkozni kell De
én is ismerek egy családot ahol a kisebbik fiút jobban szerettek mint a nagyobbik lányt mert régimódiak voltak a szülők és a fiú volt a minden hat ez a szülők problémája nyilván a lánynak rosszul estek dolgok de azért nem gyűlöli a testvérét inkább a szüleit okolja a diszkriminálásért
Nekem is van testvérem akit nagyon szeretek jól megértjük egymást
A szüleim soha nem tettek különbségeket és egy normális családban ez így jó persze volt hogy valamelyikük húzta a rövidebbet akinek amúgy igaza volt akkor de ezek már régi történetek ezek elmúlnak tovább kell lépni rajta
Jó biztos van olyan eset is ami átmegy a ló túloldalára de azért nem kell és nem is helyes tiszta szívből gyűlölni a másikat csak azért mert úgy érzitek többet törődnek vele mint veletek
6/9 hány éves vagy ????
Ez nem helyes
nem a testvéred tehet arról hogy megszületett ahogy te sem
Most gondolj bele ha a szüleid azért gyülölnének mert létezel nem csináltál rosszat de mégis tiszta szívből gyulolnenek ?!?
Na akkor mi lenne a helyzet
Akkor ott a szülőkkel lenne probléma nem veled
Itt is ez a helyzet Ha csak azért utálod a testvéredet mert világra jött akkor veled van a baj
Vagy netán azért utálod mert foglalkoznak vele a szüleid
Gondolkozz el azon hogy veled is foglalkoztak ugye ?
Téged is szeretnek a szüleid ahogy a testveredet
nem tudom hány éves vagy De amikor felnősz rájössz hogy ugyanúgy szeretnek téged
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!