Egy nőnek van két huszonéves lánya. Az egyik külsőre az asszony apjára hasonlít, a másik pedig a volt férjére, a lányok apjára.
A férj annak idején sokat bántotta tettlegesen és szóban is a nőt, emiatt elváltak. A férfi a lányokhoz is gonosz volt, ezért ők sem tartják a kapcsolatot az apjukkal.
A nő gyűlöli a volt férjét és érezhetően kiskora óta azt a gyerekét is, aki külsőre nagyon hasonlít az apjára, a másik gyerekét az egekig magasztalja. Ez gyakori és érthető jelenség?Elítélhető emiatt az anya? Vagy nem tehet róla, hogy így érez?
Egy éretlen személyiségű, tök labilis anya igen. Még be is magyarázhatja magának, hogy nem tehet róla, hogy így érez. Egy normális nő? Nem, ő nem. Nem gondolnám, hogy gyakori lenne.
2017. máj. 19. 17:33
2/11 anonim válasza:
Találkoztam hasonlóval... Bonyolult lény az ember..
2017. máj. 19. 17:38
3/11 anonim válasza:
Ha vannak a nőnek problémái, mármint a fejével, akkor lehetséges.
Ugyanezért engem csöppet sem gyűlöl az anyám, de talán aki mentálisan nem ép, annak ez elég ok.
2017. máj. 19. 17:39
4/11 anonim válasza:
Én is az tapasztaltam, hogy a zakkant ember képes erre. Az ép eszű nem, de már nem mondtam újat.
2017. máj. 19. 18:03
5/11 anonim válasza:
Ha az ördögtől született volna a fiam, akkor sem gyűlölném. Az én testem, az én vérem, az hogy ki járult hozzá, nekem már részletkérdés lenne.....
2017. máj. 19. 18:03
6/11 anonim válasza:
Meghallgatnám az összes családtagot egyenként, külön-külön.
Ki, mit, mért tesz és hogyan?
2017. máj. 19. 19:50
7/11 anonim válasza:
Jogod van az érzéseidhez. Én azt a gyerekemet is szeretem, amelyik az alkesz apámra hasonlít és ráadásul még problémás is. A gyerek egy másik ember, nem az apa kicsiben. A szeretet csak segít neki és nem tehet róla, hogy arra hasonlít, akivel az anyja gyereket csinált. Inkább a gyerek utálhatná az anyját, hogy szörnyű gyerekkort adott neki az apa miatt. Még jó, hogy elváltál, remek döntés volt.
2017. máj. 22. 09:29
8/11 anonim válasza:
Nekem igaz csak egy gyerekem van, aki az alkesz (és ne részletezzük még milyen) apámra hasonlít, és a saját apjára (akit ugyan csak nem jellemeznék). Imádom, és egyáltalán nem érdekel kire hasonlít, mert gyönyörű.
2017. máj. 22. 09:42
9/11 anonim válasza:
Nem tudnám gyűlölni a gyermekemet ilyen okból kifolyólag. kislányom kiköpött anyósom, akit ki nem állhatok, rengeteget ártott nekem/nekünk, férjem is az anyjára hasonlít külsőre, mégis imádom mind a kettőt. bármi is történne, nem tudnám nem szeretni a gyermekem. sajnos nagyon sok olyan eset van, h főleg erőszakból született gyermeket nem tud szeretni az anyja. tényleg nem tehet róla, az érzéseink az egyetlen, amit aztán tényleg nem tudunk irányítani. nem tudhatjuk, h a kérdésben szereplő nő milyen lelki testi terror alatt állhatott éveken át, és h még nap mint nap a képébe is köszön a gyűlölt arc mása... én nem ítélem el egyáltalán
2017. máj. 22. 23:20
10/11 anonim válasza:
Sajnos több ilyet láttam már... nem tehet róla a szülő, de érdemes lenne pszichológus segítségét kérni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!