Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen dolog miatt tudja egy...

BethanyChurch kérdése:

Milyen dolog miatt tudja egy anya megutálni a gyerekét már kicsi korában?

Figyelt kérdés

Pl: egy gyereket szeretett volna és ikrek jöttek ? Stb.

Mondjatok példákat tapasztalatokat.

2017. máj. 17. 09:11
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
97%

-mondjuk ha erőszakból született a gyereke

- vagy már kicsinek is kiköpött apja, így az apja iránt érzett haragja, utálata a gyerekre irányul

- ha az anyuka annyira lélek gyenge, hogy a nagyszülők már kicsi korban az anyja ellen hangolja a saját gyermekét aki 1 évesen már sikeresen alázza a saját anyját. ( láttam ilyet)

2017. máj. 17. 09:25
 2/23 anonim ***** válasza:
95%

- nm is akart gyereket, de a férje kedvéért szül

- ellenkezö nemüt akart

- erőszak

- kicsuszott az abortuszbol

- a gyülölt férfira emlékezteti a gyerek (pl lelépett apa)

2017. máj. 17. 09:29
 3/23 anonim ***** válasza:
93%

Amit én tapasztaltam környezetemben:

- apuka vagy közvetlenül a gyerek születése előtt, vagy picivel utána vmi iszonyat bunkó, genny, szemét dolgot tesz (megcsalás, ilyesmi), és aztán ugye megutálja az exét a nő, a gyerek meg rá emlékezteti

- ő nem akart szülni, csak a férje kényszerítette rá

- kb. a hollywoodi filmeken látott csak szülést, gyereknevelést, és nem készült fel rá, hogy annak bizony árnyoldalai is vannak, és úgy érzi, elvette a fiatalságát, a szabadidejét, pénzbe kerül, a babával nemcsak babázgatni kell, hanem nyűgös, beteg, problémás is lehet, sokat bőg, nincs ideje mellette tv-zni, olvasni, shoppingolni, barátnőzni, diszkóba menni

- nem hasonlít rá külsőleg vagy személyiségben

- aztán vannak a legfurább esetek is: miatta híztam meg, miatta koptatott le az összes szingli barátnőm és magányos vagyok, miatta nem bókol már annyi vadidegen pasi nekem... ill. ha erőszakos behatolásból született a gyermek, nyilván (ugyan nem közvetlen ismerősöm, de sajnos volt ilyen eset ismerőseim körében... ráadásként a konzervatív vallásos szülei rákényszerítették, hogy szülje meg és nevelje fel)

- apuka elhagyja, egyszerre anya nyakába zúdul minden, és kell egy bűnbak, akin levezeti a feszkót

- születik egy kisebb tesó, aki jobban hasonlít anyura

- lányt, akart, de fiú lett, vagy fordítva

- nem egészségesen született :(

2017. máj. 17. 09:39
 4/23 anonim ***** válasza:
72%
Azt nehéz anyának nevezni, aki bármi miatt utálja már a pici gyerekét is. Nem a gyerek tehet róla pl., hogy ki az apja. Egy normális nő el tud tekinteni ezektől. A többivel pedig amúgysem érdemes jóban lenni, mert benne van a házisárkányság a vérében. Példának ott van a nagymamám. Utálta nagyapámat több okból is. Közös gyereküket aput viszont imádja pedig apu hasonlít nagyapára külsőleg. Nagyapa halála után újra férjhez ment szerelemből és lett nekik is közös fiúk. Nagymama nem szereti bácsikámat jobban apunál. Nem tesz különbséget. Ilyenre mondtam, hogy normális nő, anya. Ellenkezője számomra nem az.
2017. máj. 17. 09:44
 5/23 anonim ***** válasza:
64%
Ja és igazi nagyapám többször is megcsalta nagyanyámat. Szemét az a nő, aki a kisfiát bünteti érte.
2017. máj. 17. 09:46
 6/23 anonim ***** válasza:
60%

Jézusom! El nem tudok ilyet képzelni!

Talán csak ha megerőszakolásból születik, bár az ilyen terhességeket meg lehet szüntetni, vagy örökbe adni.

Ahol a nő utálja a saját kicsi gyerekét, ott valami agyi probléma van nála, az biztos.

Még az állat is az élete árán is védelmezi a kölykeit.

2017. máj. 17. 10:07
 7/23 anonim ***** válasza:
32%

"Nem a gyerek tehet róla, ki az apja"

Valóban. De ugyanazok a rossz tulajdonságok meglehetnek benne.

Bevallom, szeretem a gyerekemet, de vannak pillanatok, amikor nem ezt érzem. Van egy 10 évesem, akiből gyakran előbújik az apja. Mindenkin átgázol, nevelhetetlen, kezelhetetlen, irányíthatatlan. Soha nem bán meg semmit és soha nem kér bocsánatot. Visszabeszél, pofákat vág, stb. Ilyenkor átmenetileg képtelen vagyok szeretni. Ilyenkor azt érzem, ő teszi pokollá az életemet.

Tudom, most jönnek a kommentek, miszerint én neveltem. Nem, vannak gyerekek, akiket bezárni lehet, nevelni nem. Büntetéstől nem változik meg a genetikailag megváltozott személyisége.

Ja, az apja pszichopata. Nem szeret, nem fél(következményektől), nem tanul (büntetésből), nincs bűntudata. Ezért is olyan kétségbeejtö, amikor az ő tulajdonságai jönnek elő a gyerekben.

2017. máj. 17. 10:12
 8/23 anonim ***** válasza:
79%

7.

Talán a gyereked azért ilyen, mert érzi, hogy néha átmenetileg nem szereted.

Az már egy másik dolog, hogy egy ilyen férfinak, minek szültél gyereket.

Aki kicsi korában megutálja a gyerekét az nem anya és nem normális, mert indok nem lehet rá, maximum a fejében lehetnek gondok.

2017. máj. 17. 10:17
 9/23 anonim ***** válasza:
95%

"Nem, vannak gyerekek, akiket bezárni lehet, nevelni nem. Büntetéstől nem változik meg a genetikailag megváltozott személyisége. "

Ez tökéletesen igaz. Neveléssel nem tudsz genetikát korrigálni.De az apát a gyerekhez te választod! Az erőszakot nem számítva a te döntésed, hogy kinek teszed szét a lábad, hogy kivel nem védekezel, hogy kivel vállalsz gyereket és ha nem szándékosan sikerült be, akkor az is kizárólag a nő döntések, hogy kinek a magzatát szüli meg, és kiét "kukázza" inkább. Viszont a másik oldalról nézve, a nő is ember, nem egy természetfeletti tökély. A nőnek is vannak érzelmei, amiket nem tud irányítani. Aki szimpatikus, azt szeretjük, aki nem, azt nem. A legnagyobb tragédia az életben, ha pont a saját véred vált ki belőled utálatot, de előfordul, ahogy a gyerek esetében is van rá példa, hogy a szerető szülője ellen fordul. Emberek vagyunk, hibákkal. Kinek mit dob a gép...

2017. máj. 17. 10:24
 10/23 anonim ***** válasza:
37%

Amikor a nőknek ugyan sikerült ágyba vinni, de a jól irányított "véletlen" teherbeeséssel sem tudják megtartani a kinézett pasast.

Naná, hogy pasasra haragszanak, illetve mivel már nincsen jelen, ezért áttételesen a gyerekre, aki nem tehet az egészről.

Sajnos sok ilyen számító "anyát" látni esténként a tv híradóban, azután, hogy eltette láb alól a gyerekét.

:(

2017. máj. 17. 10:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!