Öcsém barátnője teljesen kikészít. Mit csináljak vele?
Fogadd el, a testvéred magánéletéhez nincs közöd. Vágj hozzá jó képet. Később sem tehetsz majd mást, ha épp olyan nővel alapít családot, aki neked nem szimpatikus.
Mivel ketten vagytok testvérek, családi ebédek felét van jogod úgy tölteni, ahogy te szeretnéd. Ha a barátnő az esetek több, mint felében ott kajál, akkor szólj a szüleidnek, hogy ez már zavaró. Aztán majd a szüleid eldöntik, hogy csökkennie kell-e az együtt ebédelések számának vagy nem, maradhat így. De amíg ez nincs így, amíg az esetek felében nincs kívülálló a családi ebédeknél addig nem illendő szólni, nem is lenne miért, nem lenne jogos.
Átérzem a helyzetet, én is gyűlölöm öcsém barátnőjét, annyi különbséggel, hogy szüleim sem nagyon kedvelik. Öcséddel nem tudsz mit csinálni sajnos, mert valószínű, hogy rózsaszín ködben él és a lány tökéletes a szemében, hiába szidod a csajt, ezzel csak rontasz az öcséddel való kapcsolatodon, próbáltam, nem jött be, személyes tapasztalat.
Viszont 19 évesen van jogod eldönteni, hogy együtt eszel-e velük vagy sem. Én pl. nem ültem le öcsém barátnőjével egy asztalhoz és köszönésem kívül nem is szóltam hozzá, ettem miután elment. Ne érezd magad kellemetlenül az otthonodban, te otthon vagy, ő meg csak vendég.
Vagy csak mondd meg öcsédnek, hogy ez ugyanannyira a te otthonod, mint az övé, és neked nincs bajod a barátnőjével, de egyszerűen nem szereted, ha nálatok van, mert feszélyezve érzed magad. Az öcséddel nem lesz jobb a kapcsolatod, de legalább a lányt nem kell gyakran látnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!