Mit csináljak ha utáljuk egymást tesóm barátnőjével?
Ha hívő család vagytok, akkor gyakorold a megbocsátást! Beszélgess vele, próbálj meg kedves lenni. Általában másoktól is azt kapjuk, amit mi adunk. Azt mondod, már az elején sem volt szimpatikus. Lehet, hogy érezte a gyanakvást, a kétes fogadtatást, és befeszült ő is, azért nem szólalt meg. Ha őszintén és nyitottan fordulsz valaki felé, nem hiszem, hogy megmarad az utálat.
Ez is furcsa nekem, hogy azt mondod, hogy utáljátok egymást. Hogy lehet ezt ennyiből eldönteni? Azt mondod, nem is beszéltetek. Hát kezdeményezz te. Ha valami bajod van, azt is elmondhatod neki. Ha akkor sem reagál normálisan, akkor el lehet persze gondolkodni, de úgy érzem, te is előre ítélkeztél.
Az, hogy ő nem vallásos, az nem lehet negatívum. Ha úgy vesszük, felvilágosultabb, mint a családod, de ezért szintén nem szabad elítélni, ahogy talán ő sem ítél el titeket azért, mert nem létező dolgokban hisztek.
Magyarul: feltekeny vagy, hogy elcsaklizza Toled a szeretetet? Felsz, hogy nem Te leszel a kozeppont?
Egyaltalan nem kell a tesod baratnojevel szimpatizalni, utalhatod is ha akarod ... de! ... mindenkinek az lenne a legjobb, ha valahogy elviselnetek egymast.
Igazad van ötös, paraszt módon viselkednek vele, vegye tudomásul, hogy ő ezt érdemli, sőt, még csak nem is méltó rá, úgyhogy vetkőzzön át pincsikutyába és törleszkedjen, hátha legalább sikerül elérnie, hogy a kisasszony legalább hajlandó legyen valahogy elviselni.
Nem te vagy a barátnő? :D
Amúgy kérdező, én az ilyen parasztokat mindig meg szoktam nevelni.
Ha bejön és nem köszön, nyugodtan szólj oda, hogy "neked is szia"! Amikor elrúgta a töltődet: "én kérek elnézést!".
Ha úgy kezel, mintha ott sem lennél, te meg meghúzod magad és megfelelsz ennek a képnek, nem igen fog változni a helyzet.
Persze, eleinte lehetett volna előzékenyen kezelni és barátságosan keresni a társaságát, de ez már valahogy nem az a helyzet.
Tesódat nem kérdezted még, hogy mi a problémája a kedves barátnőjének? Alapjáraton neki kéne helyretennie...
Nincsenek szülei? Hogyhogy nálatok lesz karácsonykor? Mennyi ideig lesz nálatok és mikor? Szenteste is? :-O
Mondd el a szüleidnek meg a tesódnak, hogy te csak velük szeretnél karácsonyozni, ahogy máskor is, mert neked úgy lenne igazi az ünnep.
Ha komoly ez a kapcsolat, akkor még eleget karácsonyozhat veletek később is a csajszi. Meg addig is: a családi karácsonyozás előtt meg után vele is lehet a tesód. De azért egy tulajdonképpen vadidegen miatt nem kéne felrúgni a családi hagyományaitokat.
Amúgy meg imádkozz, hogy minél előbb vége legyen, ha úgyse vele fogja leélni a testvéred az egész életét (én is ezt teszem, ismerős a szitu...).
Aha. szóval ellenségesen fogadtad, lenézed mert nem hívő, és be vagy sértődve mert nem teper a kegyeidért... Nagy keresztényi szeretet.. ja nem, képmutatás inkább.
A nem köszönés tényleg bunkóság volt, de fel tudod érni ésszel mennyire stresszelhetett hogy a tesód bemutatja a családotoknak? Kis belátás, empátia részedről sem ártana, ne csak elvárd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!