Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak ha utáljuk...

Mit csináljak ha utáljuk egymást tesóm barátnőjével?

Figyelt kérdés
Igazából úgy van hogy ő még köszönni se köszön nem beszél hozzám semmi és tesómmal kb 4 hónapjavannak együtt és eddig 2x volt itt. Már az első találkozásnál se köszönt semmi, és valamelyest itt elásta magát. A másodil alkalomkor pedig a teleofnomat töltőstül véletlenül elrugta a szoba másik végébe úgy hogy a töltőm tönkre ment és még csak bocsánatot se kért, sőt fel se vette a telefonom hanem ment tovább egy kis sikkantás kiséretében. És most kitalálták hogy velünk tölti a karácsonyt. De én nem akarom egysuerűen a gondolattól is rosszul vagyok, ráadásul mi hívő család vagyunk a csaj meg erősen kétlem igy a karácsony nem ugyanaz lenne. Segítsetek mit csináljak??

2017. nov. 28. 16:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
33%

Ha hívő család vagytok, akkor gyakorold a megbocsátást! Beszélgess vele, próbálj meg kedves lenni. Általában másoktól is azt kapjuk, amit mi adunk. Azt mondod, már az elején sem volt szimpatikus. Lehet, hogy érezte a gyanakvást, a kétes fogadtatást, és befeszült ő is, azért nem szólalt meg. Ha őszintén és nyitottan fordulsz valaki felé, nem hiszem, hogy megmarad az utálat.

Ez is furcsa nekem, hogy azt mondod, hogy utáljátok egymást. Hogy lehet ezt ennyiből eldönteni? Azt mondod, nem is beszéltetek. Hát kezdeményezz te. Ha valami bajod van, azt is elmondhatod neki. Ha akkor sem reagál normálisan, akkor el lehet persze gondolkodni, de úgy érzem, te is előre ítélkeztél.

Az, hogy ő nem vallásos, az nem lehet negatívum. Ha úgy vesszük, felvilágosultabb, mint a családod, de ezért szintén nem szabad elítélni, ahogy talán ő sem ítél el titeket azért, mert nem létező dolgokban hisztek.

2017. nov. 28. 16:38
 2/15 anonim ***** válasza:
54%
Sajnos erről a halott ügy kifejezés jut eszembe. Valószínűleg egy h.lye p.csa. Talan a hosszantartó kedves viselkedés lehet a kulcs és a testvéred segítse, anélkül biztosan nem lesz enyhülés. Testverednek fontos kell legyen az is, hogy tisztelettel banjon veled a barátnője.
2017. nov. 28. 16:39
 3/15 anonim válasza:
56%
Vagy szólj a tesódnak hogy nevelje meg a hülye kis r..ibancot, vagy pedig te állj a sarkadra, és ugasd le a jó k...urva anyjába! Te vagy otthon, nem ő! Vagy megtanul viselkedni vagy pedig el lehet húzni a halál f...aszára!! Elnézést a vulgaritásért, de nálunk is hasonló volt a szitu régebben, van tapasztalatom...
2017. nov. 28. 17:24
 4/15 anonim ***** válasza:
31%

Magyarul: feltekeny vagy, hogy elcsaklizza Toled a szeretetet? Felsz, hogy nem Te leszel a kozeppont?

Egyaltalan nem kell a tesod baratnojevel szimpatizalni, utalhatod is ha akarod ... de! ... mindenkinek az lenne a legjobb, ha valahogy elviselnetek egymast.

2017. nov. 28. 17:26
 5/15 anonim ***** válasza:
74%

Igazad van ötös, paraszt módon viselkednek vele, vegye tudomásul, hogy ő ezt érdemli, sőt, még csak nem is méltó rá, úgyhogy vetkőzzön át pincsikutyába és törleszkedjen, hátha legalább sikerül elérnie, hogy a kisasszony legalább hajlandó legyen valahogy elviselni.

Nem te vagy a barátnő? :D

2017. nov. 28. 17:50
 6/15 anonim ***** válasza:
85%

Amúgy kérdező, én az ilyen parasztokat mindig meg szoktam nevelni.

Ha bejön és nem köszön, nyugodtan szólj oda, hogy "neked is szia"! Amikor elrúgta a töltődet: "én kérek elnézést!".

Ha úgy kezel, mintha ott sem lennél, te meg meghúzod magad és megfelelsz ennek a képnek, nem igen fog változni a helyzet.

Persze, eleinte lehetett volna előzékenyen kezelni és barátságosan keresni a társaságát, de ez már valahogy nem az a helyzet.

Tesódat nem kérdezted még, hogy mi a problémája a kedves barátnőjének? Alapjáraton neki kéne helyretennie...

2017. nov. 28. 17:58
 7/15 anonim ***** válasza:
83%

Nincsenek szülei? Hogyhogy nálatok lesz karácsonykor? Mennyi ideig lesz nálatok és mikor? Szenteste is? :-O

Mondd el a szüleidnek meg a tesódnak, hogy te csak velük szeretnél karácsonyozni, ahogy máskor is, mert neked úgy lenne igazi az ünnep.

Ha komoly ez a kapcsolat, akkor még eleget karácsonyozhat veletek később is a csajszi. Meg addig is: a családi karácsonyozás előtt meg után vele is lehet a tesód. De azért egy tulajdonképpen vadidegen miatt nem kéne felrúgni a családi hagyományaitokat.

Amúgy meg imádkozz, hogy minél előbb vége legyen, ha úgyse vele fogja leélni a testvéred az egész életét (én is ezt teszem, ismerős a szitu...).

2017. nov. 28. 18:18
 8/15 anonim ***** válasza:
72%
Vegyél neki karácsonyra egy Illem könyvet.
2017. nov. 28. 18:29
 9/15 anonim ***** válasza:
27%
Mondjuk a töltős dolog pont a te hülyeséged, sosem értettem azokat, akik méregdrága cuccokat tartanak a földön, aztán nyígnak, ha véletlen rálép, vagy belerúg valaki. Mert gondolom ne, az íróasztalodról rúgta le, ugye?
2017. nov. 28. 18:50
 10/15 anonim ***** válasza:
12%

Aha. szóval ellenségesen fogadtad, lenézed mert nem hívő, és be vagy sértődve mert nem teper a kegyeidért... Nagy keresztényi szeretet.. ja nem, képmutatás inkább.

A nem köszönés tényleg bunkóság volt, de fel tudod érni ésszel mennyire stresszelhetett hogy a tesód bemutatja a családotoknak? Kis belátás, empátia részedről sem ártana, ne csak elvárd.

2017. nov. 28. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!